Cele mai mari greseli ale lui Tim Cook la Apple, dupa moartea lui Steve Jobs (Video)

Duminica, 31 Martie 2013, ora 08:14
4581 citiri
Cele mai mari greseli ale lui Tim Cook la Apple, dupa moartea lui Steve Jobs (Video)

Tim Cook a avut misiunea dificila de a umple golul lasat de genialul Steve Jobs la Apple. Desi s-a descurcat destul de bine pana acum, el a facut si niste greseli care trebuie urgent reparate, altfel compania americana isi va pierde statutul de gigant IT.

Business Insider a rezumat cele mai neinspirate decizii luate de Tim Cook.

- Serviciul de harti a fost un dezastru

Apple a lansat prematur aplicatia de harti, cand aceasta continea foarte multe erori. Tim Cook si-a cerut scuze imediat pentru neplacerile create si a retras-o de pe piata, insa a fost o bila neagra pentru CEO-ul companiei.

- Angajarea lui John Browett la divizia de retail a companiei

Browett a fost foarte controversat in companie, avand in vedere ca a luat niste decizii indoielnice, precum taierea orelor de munca si incercarea de a face magazinele mai profitabile. Masurile au fost inutile, pentru ca Apple facea multi bani si fara schimbarea strategiei. In consecinta, la scurt timp a fost concediat.

- Cook a pierdut controlul asupra zvonurilor care planeaza in jurul companiei

Cand presa a publicat articole despre apropierea sfarsitului Apple, Cook nu a reactionat imediat. El a iesit cu declaratii dupa lansarea Samsung Galaxy S4, ceea ce l-a facut sa para slab.

- Reclamele Apple si-au pierdut farmecul prin mutarea atentiei de pe oameni pe produse, facandu-le sa fie prea tehnice, nu amuzante ca inainte.

- Decizia de a produce un calculator de birou mai subtire a facut ca noul iMac sa aiba performante mai slabe.

- Tranzitia la serviciul iCloud s-a facut odata cu venirea lui Tim Cook la conducerea Apple. Chiar daca acesta este perfect pentru iPhone, in rest are multe hibe, iar dezvoltatorii il cam ignora. Tim Cook trebuie sa rezolve aceasta problema.

- Siri, asistentul vocal pentru tabletele si smartphone-urile Apple, nu a reusit sa se dezvolte foarte mult.

- Lansarea tuturor produselor noi la sfarsitul lui 2012 a facut ca Apple sa lase o fereastra mare de oportunitate concurentei, pana in iunie, cand este posibil sa prezinte alte produse.

Citeste si:
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Bani din elicopter: algoritmul de împărțire a fondurilor din Programul Saligny - RAPORT Expert Forum
Expert Forum spune că a citit proiectul de ordin de ministru care reglementează normele de aplicare a OUG privind Programul Saligny, iar aspecte esențiale semnalate de ONG nu au fost rezolvate....
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Premierul Florin Cîţu a declarat joi, 16 septembrie, că intenţionează să le propună patronatelor o creştere a salariului minim de 8% începând cu 1 noiembrie sau 1 decembrie. "Discutăm...
Sursa: Ziare.com