De ce nu-si lasa Tim Cook, CEO-ul Apple, nepotul pe retelele sociale

Sambata, 27 Ianuarie 2018, ora 07:45
6223 citiri
De ce nu-si lasa Tim Cook, CEO-ul Apple, nepotul pe retelele sociale
Foto: Arhiva Ziare.com

Exista numeroase relatari potrivit carora Steve Jobs, omul care a pus practic smartphone-ul in mainile a miliarde de oameni, era foarte strict in ceea ce priveste utilizarea tehnologiei de catre copiii sai.

Se pare ca succesorul sau la conducerea Apple, Tim Cook, ii impartaseste vederile cu privire la acest aspect, alaturi de Bill Gates si de numeroase alte elite din Silicon Valley.

Intr-un interviu acordat de curand The Guardian, CEO-ul Apple a criticat folosirea excesiva a tehnologiei.

"Nu cred in utilizarea excesiva a tehnologiei", a spus Cook la Harlow College din Essex, Marea Britanie, una dintre cele 70 de institutii din Europa care vor aplica o programa dezvoltata de Apple, numita Everyone Can Code.

Potrivit acestuia, tehnologia nu trebuie sa fie dominanta nici macar in cazul unor materii precum designul grafic.

Totodata, Cook si-a exprimat dezacordul cu privire la accesul copiilor la site-uri ca Facebook sau Instagram, dezacord manifestat si in relatia cu nepotul sau.

"Nu am copii, dar am un nepot caruia ii stabilesc niste limite. Sunt lucruri pe care nu le permit. Nu vreau sa stea pe retelele sociale", a continuat Cook.

CEO-ul Apple a dezvoltat subiectul la un eveniment anterior.

"Internetul a facut posibile multe lucruri si le-a oferit multor oameni putere. Dar poate fi totodata un loc in care regulile de baza privind decenta sunt suspendate si meschinaria si negativitatea infloresc. (...) Masoara impactul tau asupra umanitatii nu in like-uri, ci in vietile pe care le atingi", a spus Cook in iunie 2017, in timpul unui discurs sustinut la ceremonia de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology, potrivit Quartz.

In timp ce crititicile sale au in centru retelele sociale, Apple se afla la randul sau pe lista companiilor acuzate ca au un rol in crearea si alimentarea dependentei oamenilor de tehnologie.

Astfel, doi investitori importanti ai Apple, Jana Partners LLC si California State Teachers' Retirement System, si-au exprimat recent ingrijorarea cu privire la faptul ca iPhone-urile creeaza dependenta si ca utilizarea lor fara masura poate avea "consecinte pe termen lung", cerandu-i companiei din Cupertino sa studieze impactul acestui comportament asupra sanatatii mintale, conform CNBC.

Mai multe studii recente au ajuns la concluzii ingrijoratoare in ceea ce priveste efectele smartphone-urilor si ale retelelor sociale asupra creierelor adolescentilor, noteaza The Independent. De exemplu, cercetatorii au constatat ca riscul de depresie pentru un elev in clasa a 8-a este mai mare cu 27% daca acesta utilizeaza in mod frecvent social media, in timp ce probabilitatea ca un copil care foloseste telefonul mobil cel putin trei ore pe zi sa manifeste tendinte sinucigase este mai ridicata.

Citeste si:

Citește și:
Scandal uriaș în PSD după ce un deputat al partidului a fost surprins în ipostaze intime cu un minor
Scandal uriaș în PSD după ce un deputat al partidului a fost surprins în ipostaze intime cu un minor
Conducerea PSD a reacționat după ce deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins în mai multe ipostaze intime alături de un băiat. Întrebat dacă a întreținut relații sexuale cu minori,...
Gafa lui Marcel Ciolacu după ce a fost întrebat cine va prelua Ministerul Educației: „Acest portofel revine celor de la PNL” VIDEO
Gafa lui Marcel Ciolacu după ce a fost întrebat cine va prelua Ministerul Educației: „Acest portofel revine celor de la PNL” VIDEO
Președintele PSD Marcel Ciolacu a comis sâmbătă, 1 octombrie, o gafă în discursul său ținut în filiala PSD Bistrița Năsăud. Întrebat dacă partidul are vreo propunere pentru ministerul...