Trucuri pe care majoritatea utilizatorilor de iPhone-uri nu le știu. Nu ratați numărul patru din listă

Miercuri, 10 Iulie 2024, ora 14:30
5736 citiri
Trucuri pe care majoritatea utilizatorilor de iPhone-uri nu le știu. Nu ratați numărul patru din listă
FOTO GSMArena

iPhone-urile sunt dispozitive puternice cu multe funcții ascunse și trucuri care pot îmbunătăți semnificativ experiența de utilizare. Iată câteva dintre cele mai interesante trucuri pe care majoritatea utilizatorilor de iPhone-uri nu le cunosc:

1. Captură de ecran lungă pentru pagini web și documente

Puteți face capturi de ecran care să cuprindă pagini web întregi sau documente lungi, nu doar ceea ce este vizibil pe ecran.

Faceți o captură de ecran normală apăsând simultan butonul de pornire și butonul de volum sus (pe iPhone-urile cu Face ID) sau butonul de pornire și butonul de acasă (pe iPhone-urile cu Touch ID). Apoi, atingeți miniatura capturii de ecran și selectați „Full Page” în partea de sus.

2. Personalizarea comenzilor rapide din Centrul de Control

Puteți adăuga și elimina comenzi rapide din Centrul de Control pentru a accesa rapid funcțiile pe care le folosiți cel mai des.

Accesați „Settings” > „Control Center” și atingeți „Customize Controls”. Adăugați sau eliminați comenzile dorite din listă.

3. Ascunderea aplicațiilor folosind Biblioteca de Aplicații

Puteți ascunde aplicațiile pe care nu le folosiți frecvent pentru a menține ecranul de pornire organizat, fără a le șterge.

Țineți apăsată aplicația pe care doriți să o ascundeți până când apare meniul de opțiuni. Alegeți „Remove App” și apoi „Move to App Library”. Aplicația va fi mutată în Biblioteca de Aplicații.

4. Scurtături și automatizări cu Siri Shortcuts

Siri Shortcuts permite crearea de scurtături și automatizări personalizate pentru a simplifica sarcinile zilnice. Este un truc esențial pentru eficiența zilnică.

Deschideți aplicația „Shortcuts” și creați un nou shortcut. Adăugați acțiuni din diverse aplicații și personalizați fluxul de lucru. De asemenea, puteți descărca scurtături predefinite din galeria aplicației.

5. Modul de economisire a bateriei

Pentru a prelungi durata de viață a bateriei, activați modul de economisire a bateriei care reduce temporar consumul de energie până când puteți reîncărca telefonul.

Cum să faceți: Accesați „Settings” > „Battery” și activați „Low Power Mode”.

6. Utilizarea Back Tap pentru comenzi rapide

Back Tap permite utilizarea spatelui iPhone-ului pentru a efectua acțiuni rapide, cum ar fi deschiderea aplicațiilor sau realizarea capturilor de ecran.

Accesați „Settings” > „Accessibility” > „Touch” > „Back Tap” și configurați acțiunile pentru dublu și triplu tap pe spatele telefonului.

7. Scanarea documentelor cu aplicația Notes

Puteți utiliza aplicația Notes pentru a scana documente și a le salva direct pe telefon.

Cum să faceți: Deschideți o notă nouă în aplicația „Notes”, atingeți pictograma camerei și selectați „Scan Documents”. Aliniați documentul în cadru și salvați-l în notă.

8. Partajarea rapidă a parolelor Wi-Fi

Puteți partaja rapid parolele Wi-Fi cu alte dispozitive Apple fără a le introduce manual.

Asigurați-vă că ambele dispozitive sunt aproape unul de celălalt și că sunt conectate la iCloud. Atunci când dispozitivul de primire încearcă să se conecteze la rețeaua Wi-Fi, veți primi o notificare pe iPhone-ul dvs. pentru a partaja parola.

9. Controlul precis al cursorului cu tastatura

Puteți transforma tastatura într-un trackpad pentru a controla precis cursorul de text.

Țineți apăsată bara de spațiu pe tastatură pentru a transforma tastatura într-un trackpad. Apoi, deplasați degetul pentru a poziționa cursorul exact unde doriți.

Apple ar putea lansa cinci noi modele de iPhone în 2025
Apple ar putea lansa cinci noi modele de iPhone în 2025
Apple ar putea să lanseze în 2025 nu mai puțin de cinci noi modele de iPhone, conform unor informații recente oferite de leaker-ul chinez „Ice Universe”. Printre acestea se numără un...
iPhone 16 ar fi apărut deja pe internet: Schimbări interesante și noi caracteristici dezvăluite într-un nou videoclip VIDEO
iPhone 16 ar fi apărut deja pe internet: Schimbări interesante și noi caracteristici dezvăluite într-un nou videoclip VIDEO
Popularul canal de YouTube Unbox Therapy pretinde că a obținut dispozitivele fiecărui model din noua gamă, oferindu-ne o privire în avanpremieră asupra unor modificări. Unbox Therapy...
#apple, #iphone, #trucuri , #iphone
  1. Nu se ia în calcul majorarea TVA, asigură Ciucă: ”Se discută despre impozitul progresiv și susținerea cotei unice”
  2. Economia zonei euro a frânat brusc. Semne de recesiune în cele mai puternice economii europene
  3. Mafia bulgară profită după intrarea parțială în Schengen. Schema prin care economia subterană din țara vecină câștigă bani grei
  4. Un patron din Horeca reclamă apariția ”mafiei gunoaielor” odată cu sistemul returnare-garanție. ”Ne umplem de gândaci și șobolani”
  5. Autostrada Unirii. Autoritățile deschid ofertele pentru un lot montan complicat
  6. România, în topul țărilor europene unde prețurile apartamentelor s-au majorat substanțial
  7. Undă verde pentru ultimul lot al drumului de mare viteză Caransebeş - Lugoj. O companie spaniolă a câștigat contractul
  8. Dacia vrea să se bată de la egal la egal cu marii producători pe un nou segment de piață. Ce preț ar putea avea „Baby Duster” FOTO
  9. Proiectul mini-reactoarelor de la Doicești merge înainte. Ultimul pas înainte de a se lua decizia finală de investiție
  10. Recordul global de temperatură, doborât în doar 24 de ore. Care este cea mai caldă zi din istorie