Update important în ecosistemul iOS. Apple anunță noi funcții pentru iPhone și iPad

Duminica, 19 Mai 2024, ora 15:29
3290 citiri
Update important în ecosistemul iOS. Apple anunță noi funcții pentru iPhone și iPad
FOTO: GSMArena

Apple a anunțat o serie de funcționalități noi care vor fi disponibile "mai târziu în acest an" pentru iPhone și iPad, fiind probabil incluse în iOS 18 și iPadOS 18, ce vor fi prezentate oficial luna viitoare.

Cea mai interesantă dintre acestea este urmărirea mișcării ochilor, care va fi disponibilă atât pe iPhone, cât și pe iPad, permițând controlul dispozitivelor cu ajutorul privirii, așa cum sugerează numele.

Această funcționalitate este destinată utilizatorilor cu dizabilități fizice, dar va putea fi folosită de oricine. Urmărirea mișcării ochilor va fi alimentată de inteligență artificială și va necesita o fază inițială de calibrare de câteva secunde prin camera frontală, după care va fi gata de utilizare. Toate datele utilizate pentru această funcționalitate rămân pe dispozitiv, fiind procesate de algoritmi de învățare automată locală.

Nu va fi necesar niciun hardware sau accesoriu suplimentar

Nu va fi necesar niciun hardware sau accesoriu suplimentar, iar urmărirea mișcării ochilor va funcționa cu toate aplicațiile. Va permite navigarea prin elementele unei aplicații cu ajutorul privirii și utilizarea controlului prin fixare pentru a activa fiecare element prin simpla fixare a privirii asupra acestuia.

În plus, motorul Taptic din iPhone va reda bătăi, texturi și vibrații, toate sincronizate cu muzica pe care o ascultați, aducând aminte de o funcționalitate similară de la Sony de acum mulți ani. Totuși, funcționalitatea Apple, denumită Music Haptics, va funcționa inițial doar cu Apple Music. Aceasta va fi disponibilă și ca API pentru dezvoltatori, permițându-le să facă muzica mai captivantă în propriile aplicații.

Apple a anunțat și Vehicle Motion Cues, o funcționalitate destinată reducerii senzației de rău de mișcare pentru pasagerii din vehicule în mișcare care folosesc iPhone sau iPad. CarPlay va beneficia și de Control Vocal, care permite navigarea și controlul aplicațiilor doar prin voce, Recunoașterea Sunetelor pentru notificarea persoanelor surde sau cu deficiențe de auz în cazul claxoanelor și sirenelor, și Filtre de Culoare pentru persoanele cu daltonism.

Apple nu va introduce noile funcții de inteligență artificială în Europa până la finalul anului. Care este motivul
Apple nu va introduce noile funcții de inteligență artificială în Europa până la finalul anului. Care este motivul
Regulile de protecție a consumatorilor din Uniunea Europeană sunt motivul invocat de Apple pentru care funcțiile de inteligență artificială din noul iOS 18 nu vor fi lansate în acest an....
Apple pregătește iPhone 17 Slim, cel mai subțire și ușor model de până acum
Apple pregătește iPhone 17 Slim, cel mai subțire și ușor model de până acum
După lansarea recentă a modelului iPad Pro, Apple pare determinată să extindă conceptul de „ultraslim” la o gamă mai largă de produse, inclusiv MacBook Pro, Apple Watch și iPhone....
#apple, #iphone, #iPad , #Apple
  1. Apple nu va introduce noile funcții de inteligență artificială în Europa până la finalul anului. Care este motivul
  2. Uniunea Europeană se apropie de aprobarea unei legi controversate privind scanarea mesajelor digitale, inclusiv a celor criptate
  3. Ce va lansa Apple în loc de ochelarii Vision Pro 2
  4. Portul de la frontiera Uniunii. Cele mai importante transporturi din Portul Constanța în 2023
  5. Care este cea mai falsificată bancnotă din România. Avertismentul BNR
  6. Aerul condiționat arde la buzunare. Cu cât crește factura la energie în zilele caniculare
  7. Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
  8. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  9. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  10. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării