Cei 11 prieteni din umbră ai lui Putin: Fostul spion KGB a recrutat lideri europeni care să facă jocurile Rusiei

Sambata, 24 Iunie 2023, ora 05:32
4430 citiri
Cei 11 prieteni din umbră ai lui Putin: Fostul spion KGB a recrutat lideri europeni care să facă jocurile Rusiei
Putin și Berlusconi au fost prieteni buni FOTO: Gaze

Vladimir Putin, fostul spion KGB ajuns președinte al Rusiei, și-a folosit abilitățile din trecut și a recrutat mulți politicieni din Europa de Est și chiar și din Vest, pentru a face jocurile Rusiei. Diverse motive, precum sponsorizarea de către Moscova a forțelor politice europene sau rădăcinile istorice comune au dus la prietenii din umbră ale liderului de la Kremlin.

Printre personalitățile europene atrase de Putin s-au numărat Silvio Berlusconi, Viktor Orban sau Alexander Vucic, potrivit The Gaze.

Și brusc, Europa și-a dat seama că Putin este mult mai aproape decât și-ar fi dorit europenii. S-a întâmplat anul trecut. Anul acesta, a devenit clar că prietenia cu Putin este o afacere extrem de toxică. Cu toate acestea, mulți sunt încă printre apropiații președintelui rus.

Amenințarea ascunsă a Rusiei: Ar putea da o lovitură colosală SUA și Europei, paralizând totul în lume VIDEO

Cine sunt acești oameni? Printre aceștia se numără actualii lideri ai țărilor, foști lideri și poate chiar viitori lideri. Vom enumera mai jos 11 prieteni europeni ai lui Putin, care îi fac jocurile sau i-au fost aliați.

Orban, Vucic și LePen

Viktor Orban, în prezent prim-ministru al Ungariei. El este renumit pentru că a blocat pentru câteva luni cel de-al 11-lea pachet de sancțiuni ale UE împotriva Federației Ruse, cerând excluderea prevederilor care afectează interesele Budapestei. Și aceasta nu este prima dată.

Alexander Vucic, președintele Serbiei, joacă pe terenul familiar al „fratelui mai mic”. Deși în ultima vreme se uită mai mult spre Bruxelles, încă mai aruncă o privire spre Moscova.

Marine Le Pen, membră a Adunării Naționale Franceze, aparținând Mitingului Național (RN; fost Frontul Național, FN), a candidat pentru președinția franceză de trei ori. În 2014, pe fondul sancțiunilor impuse Rusiei, partidul ei, Frontul Național, a împrumutat 9 milioane de euro de la o bancă ceho-rusă de la Moscova.

Un expert american: Semnele sfârșitului lui Putin și ale ruperii Rusiei

Dodik, Salvini și Fico

Milorad Dodik, președintele Republicii Srpska (Republica Srpska face parte din Bosnia și Herțegovina), a purtat discuții cu Vladimir Putin la Moscova pe 23 mai 2023. Au discutat despre furnizarea de gaze către Bosnia, pe care le primește prin Serbia și Bulgaria. Aceste contacte provoacă, în mod înțeles, iritare în cadrul UE, având în vedere că naționalistul sârb Dodik menține legături strânse cu Putin și susține public că Rusia a trebuit să intervină în Ucraina pentru a păstra propria securitate.

Matteo Salvini, liderul partidului italian de extremă dreaptă „Lega”, a pledat în repetate rânduri pentru ridicarea sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei. Este viceprim-ministru și ministru al infrastructurii și transporturilor al Italiei din 2022.

Robert Fico - membru al Consiliului Național al Republicii Slovace, a fost și prim-ministru al țării din 2012 până în 2018, dar a demisionat pe fondul unei crize politice. În august 2016, Robert Fico, pe atunci prim-ministru al Slovaciei, după o întâlnire cu Vladimir Putin la Moscova, a cerut din nou Uniunii Europene ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei.

Un fost oficial al Băncii Centrale de la Moscova: Înșelătoria lui Putin despre colapsul Rusiei

Milanovic, Schwesig și Ivanishvili

Zoran Milanović, președintele Croației din 2020, în timpul unei puternice campanii paneuropene coordonate în sprijinul Ucrainei, a criticat țările occidentale în ianuarie 2023 pentru că au furnizat Ucrainei tancuri grele și alte arme.

Manuela Schwesig, ministrul-președinte al statului Mecklenburg-Vorpommern, este cunoscută drept unul dintre cei mai activi lobbyști pentru proiectul „Nord Stream” al Rusiei.

Bidzina Ivanishvili este un politician georgian și un om de afaceri miliardar care a ocupat funcția de prim-ministru al Georgiei din octombrie 2012 până în noiembrie 2013. Ivanishvili este proprietarul efectiv a cel puțin unei companii din Rusia, iar cercul său interior continuă să facă afaceri cu un fost general KGB care se află sub sancțiunile SUA.

Cine va conduce lumea? Răspunsul este șocant: Următoarea superputere globală șterge lumea unipolară, bipolară și multipolară

Lukașenko și Berlusconi

Președintele de lungă durată al Belarusului, Alexander Lukașenko, este un aliat profund și de lungă durată al Kremlinului. Atât de adânc încât, în ultimele săptămâni, Rusia a început să desfășoare arme nucleare tactice pe teritoriul acestei țări presupuse independente.

Silvio Berlusconi, magnatul mass-media, politicianul și miliardarul italian, a fost cunoscut nu numai pentru că a servit ca prim-ministru al Italiei în patru guverne din 1994 până în 1995, 2001 până în 2006 și 2008 până în 2011, ci și ca simpatizant al Putin, jucând un rol semnificativ ca un puternic spărgător de gheață în politica europeană.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Bilanț de primar. Ce a făcut Robert Negoiță în ”cel mai verde sector” al Capitalei, ajuns recunoscut pentru pavele și borduri
Bilanț de primar. Ce a făcut Robert Negoiță în ”cel mai verde sector” al Capitalei, ajuns recunoscut pentru pavele și borduri
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, se află la al treilea mandat și a anunțat deja că intenționează să își continue activitatea în administrația locală. Numele său a fost...
Premierul, despre dotarea cu armament a inspectorilor ANAF: ”Tragi după camioane, eşti John Wayne?”
Premierul, despre dotarea cu armament a inspectorilor ANAF: ”Tragi după camioane, eşti John Wayne?”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, 28 februarie, că inspectorii ANAF nu vor purta pistoale, iar o astfel de prevedere legală este o "tâmpenie", aceştia putând cere suport de la...
#apropiati putin, #putin europa, #prieten Putin, #Putin prieteni Europa, #Putin Orban Ungaria, #Putin Berlusconi Erdogan , #stiri Vladimir Putin