AQUA Carpatica minerala carbogazoasa - apa calcica ideala

Vineri, 05 Octombrie 2012, ora 07:28
9422 citiri
AQUA Carpatica minerala carbogazoasa - apa calcica ideala

Calciul este un microelement deosebit de important in buna functionare a organismului si componenta principala in constitutia scheletului, a dintilor, a celulelor, cu un rol indispensabil in procesele metabolice. Aportul de calciu necesar poate fi completat si cu o apa minerala carbogazoasa calcica, asa cum este AQUA Carpatica, in varianta clasica sau Forte.

Ce este calciul?

Calciul este elementul mineral cel mai prezent in organism, fiind concentrat in oase, dinti, tendoane, unghii, dar si in nucleul celular. Alaturi de magneziu, asigura buna functionare a sistemului cardiovascular, prin asigurarea batailor inimii, dar si a sistemului nervos, fiind un remediu impotriva insomniilor si esential in transmiterea impulsurilor nervoase.

AQUA Carpatica - o apa ideala pentru regimurile alimentare scazute in sodiu

Calciul este implicat in multiple procese metabolice esentiale precum: coagularea sangelui, reglarea permeabilitatii membranelor celulare, limitarea proceselor alergice, stimularea secretiei gastrice, metabolizarea fierului si utilizarea eficienta a vitaminei B12 si eliberarea hormonala.

Deficienta de calciu apare atunci cand cantitatea de calciu din alimentatie nu este suficienta pentru a asigura functiile necesare si organismul se aprovizioneaza din oase, dinti si tesuturi, slabindu-le. Printre afectiunile cauzate de lipsa de calciu se numara rahitismul, osteoporoza, osteomalacia, spasme musculare, senzatii de lesin si slabiciune, insomnii si iritabilitate. Asimilarea calciului se face doar in prezenta vitaminei D si a razelor soarelui.

Pe de alta parte, o cantitate prea mare de calciu in organism duce la hipercalcemii, infectii urinare, calculi renali. In cazul surplusului de calciu, se administreaza tratament prin suprimarea vitaminei D si a inhibatorilor de calciu.

Ce spun medicii?

Recomandarea medicilor pentru adulti este sa asigure o cantitate de calciu zilnica intre 800 si 1200 mg, atat din alimentatie (lactate, soia, tofu, alune, nuci, broccolli, sardine, somon) dar si din apele minerale natural carbogazoase. Hipocalcemicilor li se recomanda cresterea dozei pana la maxim 1500 mg de calciu pe zi.

AQUA Carpatica carbogazoasa este, datorita continutului de calciu, o apa ideala pentru a compensa lipsa calciului din organism prin aportul foarte bun de mineralizare a macro si microelementelor pe care il prezinta. Are un continut de calciu de 286 mg/l, un litru de AQUA Carpatica minerala asigurand o treime din cantitatea medie recomandata. Exista pe piata in doua variante: normala si Forte, imbogatita cu dioxid de carbon natural de la sursa.

AQUA Carpatica: Ce sa nu faci cu apa imbuteliata

AQUA Carpatica plata este o apa oligominerala naturala recomandata alimentatiei zilnice si contine 48,33mg/l de calciu.

Ședință decisivă a coaliției PSD-PNL. Este tranșată problema comasării alegerilor. Scenariul care se conturează pentru cele două partide
Ședință decisivă a coaliției PSD-PNL. Este tranșată problema comasării alegerilor. Scenariul care se conturează pentru cele două partide
O şedinţă a coaliţiei are loc, miercuri, în care liderii PSD şi PNL discută din nou subiectul comasării alegerilor, după mai multe încercări în care nu s-a ajuns la o înţelegere...
Asemănări și deosebiri între fosta USL, "cea mai toxică alianţă politică", și coaliția actuală: "Boc și Băsescu au tăiat joburile și au sugrumat mediul privat"
Asemănări și deosebiri între fosta USL, "cea mai toxică alianţă politică", și coaliția actuală: "Boc și Băsescu au tăiat joburile și au sugrumat mediul privat"
Comparații între USL și actualele negocieri care duc la ideea că am avea de-a face cu o repetare a istoriei sunt din ce în ce mai frecvente. Sunt însă și mari diferențe între cele două...
#AQUA Carpatica minerala carbogazoasa, #AQUA Carpatica calciu, #carenta calciu boli, #necesar calciu organism , #stiri AQUA Carpatica