Ziare.com

Reclamele AQUA Carpatica interzise de CNA se intorc la televizor

Joi, 10 Mai 2012, ora 08:02

   

Reclamele AQUA Carpatica interzise de CNA se intorc la televizor
Cele doua spoturi AQUA Carpatica interzise de Consiliul National al Audiovizualului in urma cu cateva saptamani pot fi difuzate din nou pe posturile de televiziune.

Decizia apartine CNA si a fost luata dupa ce reprezentantii Consiliului au analizat probele prezentate de oficialii AQUA Carpatica in sustinerea afirmatiilor din cele doua spoturi.

Potrivit unui comunicat AQUA Carpatica remis Ziare.com, atat spotul pentru apa minerala carbogazoasa, cat si cel pentru apa minerala plata pot rula din nou pe micile ecrane cu cateva modificari de nuanta, care "nu altereaza in vreun fel mesajul original".

"Membrii CNA au cazut de acord ca decizia din decembrie 2010 referitoare la spotul de apa minerala carbogazoasa AQUA Carpatica prin care afirmam ca este 'cea mai pura apa minerala carbogazoasa din lume' se sustine, dar pentru o mai mare acuratete, consumatorul trebuie informat asupra sursei care probeaza aceasta afirmatie.

Una din sursele AQUA Carpatica de documentare a afirmatiilor este o cercetare stiintifica al organismului consultative al Comisiei Uniunii Europene vizand peste 2000 de ape minerale din intreaga lume", se mentioneaza in comunicatul AQUA Carpatica.

Si spotul pentru apa minerala plata va fi modificat la sugestia CNA.

"In cazul spotului de apa minerala plata AQUA Carpatica, am acceptat sugestia de a face o mica precizare in spot, in spiritul recomandarilor CNA pentru a nu mai exista interpretari. Astfel, am acceptat sa precizam ca este vorba de 'copii mici' in loc de 'copii', desi intreaga constructie vizuala si conceptuala are in prim plan copii de varsta mica", se mai precizeaza in comunicat.

Potrivit oficialilor companiei, spoturile au fost interzise initial in urma unor reclamatii nefondate facute de Societatea Nationala a Apelor Minerale (SNAM) si Patronatul Apelor Minerale APEMIN.

"Argumentele aduse in discutie de competitorii nostri pe piata, Societatea Nationala a Apelor Minerale (SNAM) si Patronatul Apelor Minerale APEMIN nu au fost suficient de solide pentru a se tine cont de ele. Este evident faptul ca SNAM nu este un organism independent, neutru si echidistant al statului, ci un competitor direct al AQUA Carpatica, care apara in mod vadit interesele concurentei.

In continuare consideram campania noastra ca fiind de interes national, o campanie de informare a consumatorului, care suntem convinsi ca va schimba optica operatorilor din industria apelor minerala in beneficiul tuturor", sustin reprezentantii AQUA Carpatica.

Pana in prezent, campania de strangere online de semnaturi pentru introducerea pe eticheta tuturor apelor imbuteliate din Romania cantitatea de nitrati a strans 53.300 de semnaturi.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4231 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor