Scoala pentru o Romanie verde, un proiect sustinut de AQUA Carpatica

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 08:01
4490 citiri
Scoala pentru o Romanie verde, un proiect sustinut de AQUA Carpatica

Pe 1 octombrie, Zibo.ro si AQUA Carpatica dau startul celei mai ambitioase actiuni de ecologizare din Romania. Proiectul numit "Scoala pentru o Romanie Verde" isi propune ca, la finalul acestuia, elevii sa fi colectat suficienta hartie si PET-uri pentru a planta 1 milion de copaci.

In cadrul proiectului sunt antrenate gradinite, scoli si licee cu care s-au incheiat parteneriate si care vor colecta hartie si PET-uri de AQUA Carpatica in locatiile stabilite de Zibo.ro. Trei actiuni vor marca desfasurarea proiectului:

- colectare hartie: pentru fiecare 10 tone de hartie colectate, fiecare scoala primeste 1000 de lei in produse sau bani

- colectare PET-uri AQUA Carpatica: pentru fiecare 500 de PET-uri de AQUA Carpatica institutia de invatamant va primi 50 de caiete si 50 de pixuri

- Ziua Impaduririi - in aprilie 2013 se va desfasura sub sloganul "Un copil - un copac" cand proiectul spera sa-si atinga scopul si sa planteze 1 milion de copaci.

AQUA Carpatica: Ce sa nu faci cu apa imbuteliata

In afara de dimensiunea ecologica a acestei initiative, "Scoala pentru o Romanie Verde" sustinuta de AQUA Carpatica, acorda o atentie deosebita formarii unei preocupari fata de mediu a copiilor printr-un concurs pe teme ecologice si prin elaborarea unui manual de ecologie care poate fi descarcat de pe site-ul www.zibo.ro.

Idei de reciclare de la AQUA Carpatica si Breslo - Ghiveciul de 5 litri

Pentru a creste competitivitatea intre scoli, initiatorii pun la bataie si premii, dintre care cele mai importante sunt: dotarea cu un buget de modernizare a trei scoli care colecteaza cele mai mari cantitati de materiale reciclabile per elev la finalul proiectului, dar si organizarea unei petreceri cu tematica "verde" cu sprijinul AQUA Carpatica in fiecare luna.

Proiectul "Scoala pentru o Romanie Verde", inceput la 1 octombrie, nu are o data finala, ci scopul acestuia va fi atins cand se vor strange suficiente fonduri pentru plantarea celor 1 milion de copaci pe care si i-a propus. Detalii legate de conditii si modul de participare puteti gasi pe site-ul www.zibo.ro.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Premierul, despre dotarea cu armament a inspectorilor ANAF: ”Tragi după camioane, eşti John Wayne?”
Premierul, despre dotarea cu armament a inspectorilor ANAF: ”Tragi după camioane, eşti John Wayne?”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, 28 februarie, că inspectorii ANAF nu vor purta pistoale, iar o astfel de prevedere legală este o "tâmpenie", aceştia putând cere suport de la...
Ciucă se opune impozitului progresiv sau creșterii taxelor: „România este mai competitivă cu cota unică”
Ciucă se opune impozitului progresiv sau creșterii taxelor: „România este mai competitivă cu cota unică”
PNL a introdus şi a apărat cota unică în ultimii 20 de ani şi nu va fi de acord cu creşterea taxelor sau cu impozitul progresiv, a declarat, miercuri, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă....
#AQUA Carpatica proiect ecologie, #Scoala Romanie Verde , #stiri AQUA Carpatica