Ziare.com

Scoala pentru o Romanie verde, un proiect sustinut de AQUA Carpatica

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 08:01

   

Scoala pentru o Romanie verde, un proiect sustinut de AQUA Carpatica
Pe 1 octombrie, Zibo.ro si AQUA Carpatica dau startul celei mai ambitioase actiuni de ecologizare din Romania. Proiectul numit "Scoala pentru o Romanie Verde" isi propune ca, la finalul acestuia, elevii sa fi colectat suficienta hartie si PET-uri pentru a planta 1 milion de copaci.

In cadrul proiectului sunt antrenate gradinite, scoli si licee cu care s-au incheiat parteneriate si care vor colecta hartie si PET-uri de AQUA Carpatica in locatiile stabilite de Zibo.ro. Trei actiuni vor marca desfasurarea proiectului:

- colectare hartie: pentru fiecare 10 tone de hartie colectate, fiecare scoala primeste 1000 de lei in produse sau bani
- colectare PET-uri AQUA Carpatica: pentru fiecare 500 de PET-uri de AQUA Carpatica institutia de invatamant va primi 50 de caiete si 50 de pixuri
- Ziua Impaduririi - in aprilie 2013 se va desfasura sub sloganul "Un copil - un copac" cand proiectul spera sa-si atinga scopul si sa planteze 1 milion de copaci.

AQUA Carpatica: Ce sa nu faci cu apa imbuteliata

In afara de dimensiunea ecologica a acestei initiative, "Scoala pentru o Romanie Verde" sustinuta de AQUA Carpatica, acorda o atentie deosebita formarii unei preocupari fata de mediu a copiilor printr-un concurs pe teme ecologice si prin elaborarea unui manual de ecologie care poate fi descarcat de pe site-ul www.zibo.ro.

Idei de reciclare de la AQUA Carpatica si Breslo - Ghiveciul de 5 litri

Pentru a creste competitivitatea intre scoli, initiatorii pun la bataie si premii, dintre care cele mai importante sunt: dotarea cu un buget de modernizare a trei scoli care colecteaza cele mai mari cantitati de materiale reciclabile per elev la finalul proiectului, dar si organizarea unei petreceri cu tematica "verde" cu sprijinul AQUA Carpatica in fiecare luna.

Proiectul "Scoala pentru o Romanie Verde", inceput la 1 octombrie, nu are o data finala, ci scopul acestuia va fi atins cand se vor strange suficiente fonduri pentru plantarea celor 1 milion de copaci pe care si i-a propus. Detalii legate de conditii si modul de participare puteti gasi pe site-ul www.zibo.ro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1804 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor