Cum va arăta cel mai nou Aqua Park din România. Va fi construit într-un orășel din Ardeal unde s-a inaugurat un complex modern cu băi sărate VIDEO

Autor: N.G.
Marti, 05 Decembrie 2023, ora 06:05
4194 citiri
Cum va arăta cel mai nou Aqua Park din România. Va fi construit într-un orășel din Ardeal unde s-a inaugurat un complex modern cu băi sărate VIDEO
Proiectul aqua park-ului de la Ocna Mureș FOTO captură video

Un orășel cu 12.000 de locuitori din Transilvania va avea, pe lângă un complex de băi sărate și un aqua park. Ocna Mureș va deveni, astfel, una dintre cele mai importante atracții turistice în domeniul balnear din sudul și centrul Transilvaniei.

În luna mai 2022 a fost deschis noul complex balnear, care a avut în aproape șapte luni peste 200.000 de clienți. Pe lângă Aqua Park se va ridica și un hotel, iar ambele vor fi situate lângă complexul băilor sărate din oraș. Acestea vor fi amplasate pe un teren care a fost deja cumpărat de Consiliul Județean Alba. Cele două investiții vor veni în completarea bazinelor, pentru a asigura mai multe facilități pentru cei care vor veni să se bucure de apele sărate ale orașului.

De asemenea, tot în această zonă se va ridica o sală de evenimente. Mai multe blocuri aflate în apropiere, șapte la număr, sunt cuprinse în planul de reziliență și vor modernizate. Acestea fac parte din planul administrației locale de a revitaliza orașul și de a susține activitatea Băilor Sărate.

„Pe viitor o să investim în această stațiune deoarece este motorul de dezvoltare al acestui oraș. Avem deja discuții să construim pe fonduri europene cât și pe fonduri publice spații de cazare. Avem deja o fișă de proiect aprobată de ADR Centru de 3,7 milioane de euro, amenajarea zonei riverane, unde este inclus și un aqua park, a declarat Silviu Vințeler, primarul orașului.

Hotel cu piscine și centru spa

De asemenea, un investitor privat, respectiv companiile Destine Holding și GTS Group, ar urma să construiască un resort cu spa și piscine.

Destine Holding și GTS Group vor dezvolta un resort cu 8 unități de cazare de 3 și 4 stele care vor cumula 275 de camere, spa, centru de conferințe, restaurant, terase, piscine interioare și exterioare, zonă de pescuit, activități de petrecere a timpului liber, alei pietonale cu zone de relaxare, zonă cu spații comerciale de închiriat pretabile pentru cofetării, cafenele, pizzerii, restaurante, magazine și chiar și un parc tematic”, spune Florin Crișan, managing partner GTS Group și general manager Destine Holidays, VIVA Holidays & Blue Travel.

Băile Sărate din Ocna Mureș au fost inaugurate în 13 mai 2023, fiind cea mai nouă și cea mai modernă investiție publică în domeniul balnear din România, lucrările fiind în valoare de 8 milioane de euro.

Baza de tratament are o suprafață totală de 6.400 de metri pătrați și cuprinde facilități precum trei bazine interioare și trei exterioare cu apă sărată și dulce, zonă de fitness și recuperare medicală. Un bilet pentru o zi pentru un adult costă 60 de lei, de luni până vineri, respectiv 70 de lei pentru zilele de sâmbătă și duminică. Copiii cu vârsta între 7 și 14 ani plătesc 35 de lei/zi, iar cei mai mici de 7 ani au intrarea gratuită.

Băile Sărate din Ocna Mureș s-au deschis la sfârșitul secolului XIX. În 1936, la Ocna Mureş s-a înfiinţat Oficiul local de cură şi turism, care a funcţionat până în 1948, când a fost desfiinţat de comunişti. În staţiune funcţionau, în 1941 două hoteluri de categoria I şi trei hanuri de categoria a II-a. Momentul de glorie a fost atins în anii 1980, când mii de oameni din toată ţara veneau să-şi trateze afecţiunile reumatice. Orașul are în prezent circa 12.000 de locuitori.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Băi sărate într-un sat cu 17 locuitori din Ardeal. A fost lansată a cincea licitație pentru lucrări. De ce au refuzat firmele contractul
Băi sărate într-un sat cu 17 locuitori din Ardeal. A fost lansată a cincea licitație pentru lucrări. De ce au refuzat firmele contractul
Consiliul Judeţean Alba a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) o nouă procedură pentru atribuirea contractului privind proiectarea şi execuția lucrărilor la obiectivul...
George Simion transmite din SUA că „suveranismul trebuie să fie la putere şi în România”. „Avem suveranişti, patrioţi şi globalişti satanişti”
George Simion transmite din SUA că „suveranismul trebuie să fie la putere şi în România”. „Avem suveranişti, patrioţi şi globalişti satanişti”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat că suveranismul trebuie să fie la putere şi în România, în condiţiile în care "nu mai avem stânga şi dreapta în momentul acesta pe scena...
#Aqua park, #Ocna Mures, #bai sarate, #turism Alba Iulia , #turism