Peste 4000 de euro au fost stransi la balul de caritate organizat de Clubul Rotaract Arad

   

Peste 100 de aradeni cu dare de mana au participat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Balul de caritatate organizat de Clubul Rotaract Arad.

Tablouri si obiecte de ceramica realizate de cei aflati in ingrijire la Casa de copii "Caminul Sperantei" au fost licitate cu acest prilej iar preturile la care au fost adjudecate au fost cuprinse intre 100 si 500 de lei. Un desen facut la fata locului de o eleva de la liceul de arta - invitata speciala a seratei, venita din Anglia - a fost vandut la licitatie cu 1.100 de lei. Banii, peste 4.000 de euro, au fost stransi pentru doi copii, Rares Ruta de 4 ani, care nu vede cu un ochi iar la celalalt are dioptrii 12, si Alexandra Perpelici, de 10 ani, o tanara gimnasta desemnata a fi sprijinita in cadrul programului anual al clubului Rotaract "Tinere Talente".

Rares Ruta mai are doi ani pana merge la scoala. El poate fi operat de catre medicii americani, insa interventia chirurgicala costa 60.000 de dolari. In cazul in care familia nu reuseste sa stranga acesti bani in aceasta perioada, micutul va trebui sa urmeze scoala de nevazatori.

Alexandra Perpelici are 10 ani si a fost aleasa pentru a fi sprijinita in acest an de Clubul Rotaract Arad, care in urma cu doi ani a sustinut o tenismena de 10 ani iar in urma cu trei ani un tanar dansator. Alexandra a obtinut numeroase distinctii la concursurile nationale si internationale iar banii stransi ii se vor acoperi, pentru o perioada, costurile antrenamentelor, echipamentelor si deplasarilor la concursuri.

Oamenii de afaceri aradeni au licitat trei tablouri si peste 20 de seturi de ceainice, cani, carafe, sticle si vaze pictate de catre mici artisti de la Casa de copii "Caminul Sperantei" . Lor li s-au alaturat obiectele de argint ale unuia dintre sponsori, Pendolone D'Oro, care le-a oferit pentru a fi licitate. Balul de caritate, intitulat "Seara muzicii live", i-a avut ca invitati pe micul violonist Stefan Simonca, unul dintre cei mai talentati copii ai Aradului, pe Razvan Stef, participant la editia din anul 2008 a competitiei "Megastar" si singurul concurent roman la show-ul "Norvegienii au talent".

Un alt invitat special a fost Bogdan Alin Ota. Pianistul de 34 de ani, din Botosani, i-a uimit, in urma cu 3 ani, pe norvegieni cu piesele compuse de el. Acum, locuieste in Anglia si concerteaza pe marile scene ale Europei. Cel care a facut posibila prezenta lui Bogdan Alin Ota la Arad a fost sponsorul principal al evenimentului caritabil, Maschio Gaspardo. Portretul lui Bogdan, realizat la fata locului de catre Agnes Molnar, o eleva de 18 ani de la liceul de arta "Sabin Dragoi" si semnat de pianist, a fost vandut la licitatie cu 1.000 de lei.

Nu a lipsit nici parada modei: Valeria Ciobanu de la Casa de moda CHIC a pregatit cu aceasta ocazie o colectie de rochii de seara. O tombola cu premii realizate de copiii asociatiei Oaza si ai Caminului Sperantei a incheiat balul.

De remarcat, ca Clubul Rotaract Arad continua demersurile pentru strangerea de fonduri pentru operatia lui Rares Ruta. Aradenii care doresc sa doneze bani pentru micutul de 4 ani au la dispozitie contul: RO58 MILB0000000002163338, deschis pe numele Dezdemona Ruta, la Millennium Bank Arad. ...
Marti, 29 Mai 2012, ora 08:02
Sursa: News Arad

News Arad
Cele mai citite stiri
SONDAJ ARADON: Pe cine ati vota, astazi, la Primaria Arad?
Daca alegerile locale ar avea loc astazi, voi pe cine ati vota pentru a conduce municipiul Arad in ...
Focar de COVID-19 intr-o fabrica din Arad
Autoritatile au declarat primul focar de COVID-19 in zona industriala a municipiului, dupa ce au ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor