Dilema mare la PNL: Iotcu, inclus in Comitetul Executiv sau ANIHILAT de Falca & Co.?

   

Va face sau nu parte Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean Arad, din Comitetul Executiv al PNL Arad? Iata o intrebare care este pe buzele multor liberali in aceste zile.
Potrivit informatiilor noastre, atunci cand s-ar fi discutat despre "excluderea" lui Nicolae Iotcu din PNL, discutia nu ar fi vizat, de fapt, indepartarea acestuia din partid, ci lasarea lui pe dinafara Comitetului Executiv.

Se stie ca, din cauza faptului ca a candidat impotriva lui Georghe Falca la alegerile interne din PDL, Nicolae Iotcu a fost pus pe linie moarta la partid de noua echipa de conducere. Mai mult decat atat, Gheorghe Falca ar fi afirmat ca isi doreste pe altcineva la conducerea Consiliului Judetean Arad incepand din 2016.

Portita Comitetului Executiv

Dupa fuziunea cu PNL si formarea noului si marelui PNL si la Arad, partidul va trebui sa aiba un Comitet Executiv format din 32 de persoane desemnate de cei doi co-presedinti Gheorghe Falca (ex. PDL) si Ioan Cristina (ex. PNL). De drept, din respectivul comitet vor face parte, automat, parlamentarii si sefii organizatiilor (municipale, de femei etc.). Nu se specifica insa nicaieri ca vor face parte, prin natura functiilor ocupate, si presedintii consiliilor judetene, aceasta fiind portita prin care, la Arad, Nicolae Iotcu ar putea fi lasat pe dinafara conducerii partidului. Desigur, el face parte din Biroul Permanent Judetean, dar trebuie spus ca respectivul for, unde se va merge pe paritate in ceea ce priveste reprezentarea vechilor PDL si PNL, va fi controlat (mai mult sau mai putin!) de Comitetul Executiv.

Miza indepartarii lui Iotcu

De ce isi doresc fostii lideri ai PDL sa-l lase pe dinafara pe Nicolae Iotcu este cat se poate de limpede: pentru ca nu si-l mai doresc candidat la sefia Consiliului Judetean, alte persoane de la varful partidului tanjind dupa respectiva functie. Iotcu a declarat ca va candida oricum, punandu-i astfel in dificultate pe liderii partidului si lasand loc la destule interpretari. Din partea cui va candida?, este o alta intrebare care-i macina pe liberali in aceasta perioada. Va candida independent sau va fi sprijinit de o alta forta politica? Sunt intrebari la care vom afla raspunsul, cel mai probabil, abia anul viitor.

Igas il sustine pe presedintele CJA

Senatorul Constantin Traian Igas, membru in Biroul Permanent National al PNL, cunoscut ca un oponent al lui Gheorghe Falca in partid, este de parere ca, prin natura functiei ocupate de Nicolae Iotcu, acesta ar trebui sa faca parte din Comitetul Executiv al noului PNL Arad. "Alaturi de parlamentari si sefii organizatiilor, consider ca din comitetele executive judetene ar trebui sa faca parte si presedintii de consilii judetene, acestia fiind persoane care au fost validate prin vot. Categoric, Nicolae Iotcu ar trebui sa faca parte din respectivul comitet", a declarat Constantin Traian Igas pentru newsar.ro.

Iotcu a spus ca se doreste anihilarea sa

De remarcat, ca Nicolae Iotcu a declarat zilele trecute pentru newsar.ro ca Gheorghe Falca, co-presedinte al PNL, Iustin Cionca, prim-vicepresedinte, si deputatul Eusebiu Pistru doresc anihilarea sa in cadrul partidului. "Este de notorietate in interiorul partidului ca Falca, Pistru si Cionca vor sa ma anihileze", a spus Iotcu.

Ce va face Gheorghe Falca?

Apanajul, daca se poate spune asa, desemnarii membrilor comitetelor executive judetene ale noului PNL le revine co-presedintilor de organizatii, acestia urmand sa faca propuneri din randurile partidului din care provin. Gheorghe Falca si Ioan Cristina isi vor alege, astfel, echipele care vor forma, in proportie de 65% (PDL) si 35% (PNL), Comitetul Executiv al PNL Arad. Cum Igas va face parte de drept din respectivul comitet, va proceda Gheorghe Falca la desemnarea a inca unui oponent de-al sau in echipa scurta din fruntea PNL, sau il va lasa pe dinafara pe Nicolae Iotcu? Cum va spuneam, aceasta este intrebarea pe care si-o pun, astazi, multi liberali aradeni si la care vom afla raspunsul cat de curand.

Cuvinte cheie
comitetul executivConstantin Traian IgasEusebiu PistruGheorghe FalcaIustin CioncanewsarNicolae IotcuPNL AradStiri Arad
Distribuie: ...
Luni, 02 Februarie 2015, ora 11:03
Sursa: News Arad

News Arad
Cele mai citite stiri
Nu e SF, se intampla la Arad: igluri din folie de cristal la restaurante si cafenele!
ARAD. Desi imaginile par desprinse de prin alte lumi, ele pot fi vazute, totusi, la Arad. Chiar ...
A avut COVID, s-a vindecat, apoi a murit
"Vestea pe care am primit-o in aceasta dimineata ne-a intristat si ne este tare greu sa o acceptam, ...
Atac mafiot asupra unui fost presedinte CJA (FOTO)
Masinile unui fost presedinte al Consiliului Judetean Arad au fost vandalizate, fara insa a se fura ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor