Senatorul Constantin Traian Igas: "De Buna Vestire, vestea nu va fi asa buna pentru micii fermieri"

   

Micii fermieri sunt nemultumiti ca nu pot accesa noul Program National de Dezvoltare Rurala pentru ca Guvernul a facut in asa fel programul incat acesta nu raspunde nevoilor lor, legislatia este prea stufoasa, chiar ostila, iar cofinantarea o vor obtine foarte greu, este de parere senatorul aradean Constantin Traian Igas. Asta in conditiile in care Guvernul a anuntat ca in data de 25 martie, de Buna Vestire, vor fi deschise primele doua masuri de finantare pe noul Program National de Dezvoltare Rurala.
"In conditiile in care s-a dublat suma alocata micilor fermieri, acestia ar trebui ajutati sa poata accesa si implementa aceste masuri de finantare. Doar prin vorbe marete Guvernul nu ajuta deloc micii fermieri, motiv pentru care voi adresa o interpelare ministrului agriculturii, Daniel Constantin, pentru a veni cu o solutie in sensul punerii la dispozitie a unor instrumente care sa le faciliteze accesul la cofinantare si o simplificare a legislatiei, care sa vina si in interesul desfasurarii activitatii lor.

Prin neintampinarea acestor probleme din timp, Guvernul risca sa vada peste un an sau doi ca micii fermieri nu au folosit banii europeni pentru ca nu le-au fost acordate credite sau pentru ca legislatia este prea greoaie pentru acesti intreprinzatori care nu dispun de atatea resurse umane incat sa isi permita sa le aloce o atributie in plus, aceea de a se descurca in birocratia creata prin aceste masuri propuse de Guvern", a declarat senatorul liberal.

Acesta sustine ca micii fermieri nu sunt foarte bine primiti de banci iar in lipsa unei deschideri din partea acestora nu vor avea de unde sa isi acopere cofinantarea. "Au fost exprimate multe nemultumiri pe aceasta tema, dar au fost aduse si solutii pe care Guvernul ar putea sa le ia in calcul, cum este infiintarea unei banci agricole sau a unui fond de creditare, cum a fost cel preluat de la Guvernul Boc *Prima Ferma*", a spus Igas.

Cuvinte cheie
fermierifinantareIgasnewsarPNDRStiri Arad
Distribuie: ...
Joi, 05 Martie 2015, ora 16:25
Sursa: News Arad

News Arad
Cele mai citite stiri
A avut COVID, s-a vindecat, apoi a murit
"Vestea pe care am primit-o in aceasta dimineata ne-a intristat si ne este tare greu sa o acceptam, ...
Ultimul telefon din tura
ARAD. "Mai erau doar 15 minute din cele 12 ore de serviciu pe care plt.adj. Lucian Olari si agentul ...
Cutremur usor, in apropiere de Arad
In ziua de 29 Noiembrie 2020, la ora 12:39:34 (ora locala a Romaniei), s-a produs in TRANSILVANIA, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor