Descoperire extraordinară realizată de Oxford: Unde au fost primii strămoșii ai oamenilor și când au ajuns în România și Europa VIDEO

Sambata, 26 Februarie 2022, ora 01:00
8990 citiri
Descoperire extraordinară realizată de Oxford: Unde au fost primii strămoșii ai oamenilor și când au ajuns în România și Europa VIDEO
Harta lumii și migrația oamenilor în urmă cu 2100 de ani FOTO: Daily Mail

Oamenii de știință de la Universitatea Oxford, Marea Britanie, au realizat un proiect extraordinar după o muncă impresionantă: cel mai mare arbore genealogic din lume, care leagă 27 de milioane de oameni de pe tot globul. Acesta dezvăluie modul în care oamenii de pe toate continentele sunt legați între ei, precum și unde se regăsesc primii strămoși ai noștri ce preced Homo Sapiens și cum s-au împrăștiat ei.

Cei mai timpurii oameni au fost descoperiți în regiunea care se află în prezent în Sudan, în Africa, acum un milion de ani, potrivit Daily Mail.

Luând forma unei metode științifice, lucrarea concepută de cercetători se întoarce în timp pentru a arăta unde au trăit populațiile umane și când. Proiectul a fost publicat pe 24 februarie 2022 în revista Science de către experții britanici de la Institutul Big Data a Universității Oxford.

”Practic am construit un arbore genealogic uriaș, o genealogie pentru întreaga umanitate care modelează cât de exact putem istoria, ce a generat toate variațiile genetice, pe care le găsim astăzi la oameni”, a spus dr. Yan Wong, genetician și principalul autor al studiului.

”Acest arbore genealogic ne permite să vedem modul în care secvența genetică a fiecărei persoane se leagă de fiecare altă persoană, de-a lungul tuturor punctelor genomului”, a completat Wong.

Anunț suprinzător al Agenției Naționale de Securitate din SUA: Extratereștrii ar putea contacta omenirea

Ultimele două decenii au înregistrat progrese extraordinare în cercetarea genetică umană, generând date genomice pentru sute de mii de indivizi, inclusiv de la mii de oameni preistorici.

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au făcut o muncă titanică, prin fuzionarea unei structuri de peste 3.600 de secvențe individuale de la 215 populații, într-un singur arbore genealogic enorm.

Ramurile copacului cuprind 231 de milioane de linii ancestrale uimitoare. La bază se află o răspândire de rădăcini reprezentate de opt secvențe antice, foarte detaliate ale genomului uman, cu mii de fragmente folosite pentru a confirma locul lor în trecutul omenirii.

Descoperire neobișnuită sub Japonia: Structură gigantică ascunsă în adâncuri VIDEO

Printre aceștia se numără trei genomuri Neanderthal, un genom Denisovan și o familie mică care a trăit în Siberia, cu mai bine de patru mii de ani în urmă. Din hărțile prezentate de experți în lucrare se pornește de la strămoșii timpurii din Sudan, iar apoi se observă migrația produsă de-a lungul sutelor de mii de ani în toată lumea.

Astfel, se poate observa că strămoși ai Homo Sapiens s-au împrăștiat peste tot pe glob, ei ajungând în sud-estul Europei (chiar și pe teritoriul actual al României) cu aproximativ 280.000 de ani în urmă, iar la acea dată migrația cuprinsese Africa, o parte din sud-estul Europei și sud-estul Asiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#arbore genealogic, #stramosii omului, #homo sapiens, #homo sapiens origini, #homo sapiens Romania, #genealogie , #descoperire