Cel mai rușinos blat din istoria Cupei Mondiale a avut Argentina în prim plan

Duminica, 18 Decembrie 2022, ora 10:31
7455 citiri
Cel mai rușinos blat din istoria Cupei Mondiale a avut Argentina în prim plan
Argentina - Peru, un blat celebru la CM 1978 FOTO facebook

Argentina joacă astăzi a șasea finală de Cupă Mondială, de două ori fiind învingătoare, iar de trei ori învinsă.

La primul succes, cel din 1978, la turneul final disputat pe teren propriu, sud-americanii au fost implicați în cel mai rușinos blat din istoria Cupei Mondiale.

S-a întâmplat la meciul cu Peru, din grupa semifinală B. Brazilia învinsese Peru cu 3-0, iar Argentina bătuse Polonia cu 2-0.

În meciul direct cele două naţionale au terminat la egalitate, scor 0-0, şi s-a ajuns ca finalista să se decidă în ultima etapă. Brazilia a bătut Polonia cu 3-1 şi avea un avantaj de trei goluri faţă de Argentina, care a jucat în aceeaşi zi, la o oră şi jumătate după terminarea jocului Braziliei.

La Rosario a fost un meci mai mult decât dubios, câştigat de Argentina cu 6-0, meci în care peruanii au dat impresia că s-au încălţat invers. Brazilia a ratat finala şi a protestat vehement, dar Argentina a ajuns în ultimul act.

S-a spus că pentru ajutorul oferit, datoria statului Peru faţă de guvernul de la Buenos Aires a fost ştearsă, că zeci de trenuri cu grâu au plecat spre Lima şi că 13 dizidenţi peruani ar fi fost extradaţi în ţara natală.

Adevărul nu se va afla probabil niciodată, dar istoria reţine că jucătorii Perului au ieşit şifonaţi, fiind aşteptaţi cu pietre pe aeroport, la întoarcerea acasă de către fanii naţionalei lor.

În finală, Argentina a trecut de Olanda cu 3-1, după prelungiri. Brazilia a câștigat finala mică, scor 2-1, contra Italiei.

Leo Messi a vorbit despre retragere: ”Asta îmi place, asta ştiu să fac”
Leo Messi a vorbit despre retragere: ”Asta îmi place, asta ştiu să fac”
La 24 iunie 2024, Lionel Messi va împlini 37 de ani. O vârstă care ridică inevitabil problema retragerii sportive pentru un jucător care a semnat primul său contract profesionist în 2004....
Doi ani și jumătate de închisoare pentru sărutul forțat de la Campionatul Mondial?
Doi ani și jumătate de închisoare pentru sărutul forțat de la Campionatul Mondial?
Parchetul spaniol solicită o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare împotriva fostului preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, pentru infracţiunile de agresiune...
#Argentina, #peru, #blat, #1978, #celebru, #rusinos, #Campionatul Mondial , #Campionatul mondial 2022