Mafia imobiliarelor din Mykonos: Arheologul care emite autorizații de construcție pe insulă, bătut crunt. "Este vorba despre interese comerciale uriașe"

Duminica, 26 Martie 2023, ora 22:14
5128 citiri
Mafia imobiliarelor din Mykonos: Arheologul care emite autorizații de construcție pe insulă, bătut crunt. "Este vorba despre interese comerciale uriașe"
Imagine din Mykonos FOTO captură YouTube

Arheologul Manolis Psarros, cel care a condus în ultimul deceniu departamentul care emite autorizații de construcție pe insula Mykonos, a fost atacat la începutul lunii martie, la lăsarea întunericului, pe o stradă din Atena, în timp ce se îndrepta spre mașina sa.

Angajatul în vârstă de 52 de ani se întorcea acasă de la biroul său, care se află într-o clădire a Ministerului Culturii de sub Acropole.

"A fost o grevă generală a doua zi și trebuia să-mi rezolv dosarele pe Mykonos", a spus Psarros, care supraveghează insula Cicladică, scrie The Guardian.

"Îmi amintesc că m-am apropiat de mașină, dar după aceea este o neclaritate", a spus el pentru Observer.

"Tot ceea ce știu este că am fost lovit la cap din spate cu atâta forță încât mi-am pierdut cunoștința".

A ajuns în spital, pe 8 martie, cu coastele rupte, nasul rupt, ochii vineţi și vederea afectată. Avea toate semnele distinctive ale unui atac profesionist.

"Toate detaliile acest atac indică cât de mult a scăpat de sub control situația din Mykonos", a spus Despoina Koutsoumba de la Asociația Arheologilor Greci.

"Este clar, deoarece nu există alte motive, că acesta a fost un atac în stil mafiot executat de oameni care l-au urmărit pe Manolis de la serviciu. Este vorba despre interese comerciale uriașe și a avut ca scop să provoace frică în rândul arheologilor".

Barurile, restaurantele și plajele din Mykonos au adus profituri din ce în ce mai spectaculoase, însă atacul brutal asupra lui Psarros a scos la iveală o latură mai întunecată, cea a unei insule dominată de interese care par a fi dincolo de lege.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat că vor fi aplicate măsuri de ordine publică. În zilele următoare, personal suplimentar de securitate, inclusiv ofițeri de poliție, anchetatori de infracțiuni financiare și inspectori de mediu și construcții sunt aşteptaţi pe insulă.

"Nu există o insulă în care unii oameni cred că sunt deasupra legii", a subliniat Mitsotakis.

#arheolog, #mykonos, #bataie, #mafia, #imobiliare, #autorizatii constructie , #Grecia
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
H
HoriaBrezean
rank 1
Romania, dum-dum, dum-dum,dum,dum !😎🤣😆🤣😆🤞