Descoperire uimitoare făcută de un arheolog amator în România. ”Frontul mai are multe povești ascunse” VIDEO

Marti, 06 Decembrie 2022, ora 15:02
14058 citiri
Descoperire uimitoare făcută de un arheolog amator în România. ”Frontul mai are multe povești ascunse” VIDEO
Osemintele unor soldați din Primul Război Mondial, descoperite de un arheolog amator FOTO Facebook/Vasile Boboc

Vasile Boboc, un arheolog amator din Dărmănești, Bacău, a descoperit rămășițele a șase soldați români care au luptat în Primul Război Mondial. Osemintele se aflau într-o fostă zonă de front.

În urma unei cercetări cu detectorul de metale, Boboc a găsit osemintele a șase soldați români. Cei șase făceau parte din Regimentul 80 Infanterie, explică acesta într-o postare pe Facebook.

Scheletele au fost descoperite în zona Cernica, Slănic Moldova, Bacău, unde s-au dus lupte intense.

Odată cu scheletele, a găsit și obiecte din dotarea soldaților, elemente de armament, muniție și plăcuțe de identificare.

Nu e prima descoperire făcută de arheologul amator din Dărmănești. În 2019, Vasile Boboc a găsit, cu ajutorul detectorului de metale, rămăşiţele unui soldat român din Primul Război Mondial.

Cu două luni înainte, acelaşi arheolog de ocazie descoperise şi rămăşiţele unui ofițer german, pe aceeaşi linie a frontului din urmă cu peste 100 de ani.

”Pe parcursul a mai multor ani de cercetări de teren pe linia frontului din Primul Război Mondial din zona Oituz – Târgu Ocna – Slănic Moldova – Dofteana, Vasile Boboc din Dofteana Radu Alin Tg Ocna și Gabi Dospinescu din Slănic Moldova, colaboratori ai Muzeului de Istorie al orașului Târgu Ocna și într-o legătură permanentă cu muzeograful Radu Alin, au reușit să aducă la lumină o serie de mărturii a sacrificiului uman, atât din partea armatei române, cât și din partea trupelor invadatoare.

Ultima descoperire a celor 11 schelete umane a soldați români din Regimentul 80 infanterie, din 4 decembrie 2022, ne demonstrează încă o data cât de puține știm despre situația reală a soldaților din Primul Război Mondial, ceea ce ne face încă odată mai încrezători că frontul mai are multe povești ascunse și totodată ne impune respectul față de înaintașii noștri”, scrie Vasile Boboc pe pagina sa de Facebook.

Acești soldați descoperiți sunt aceia care în rapoarte au fost dați dispăruți, aceia despre care nu se mai știa nimic până astăzi când frontul a decis sa ii trimită înapoi pentru a fi înhumați creștinește și petru a fi pomeniți întru eternitate, a precizat acesta.

Citește și:
Un alt general al lui Putin a fost lichidat de ucraineni. Moartea lui Dmitri Ulianov a fost confirmată în Rusia
Un alt general al lui Putin a fost lichidat de ucraineni. Moartea lui Dmitri Ulianov a fost confirmată în Rusia
Un alt general rus a fost eliminat pe teritoriul Ucrainei. Surse ruse raportează că Forțele Armate ale Ucrainei l-au lichidat pe generalul-maior al Forțelor Aeropurtate (VDV), Dmitri Ulianov,...
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...