Ariel Sharon, comemorat in Bucuresti: Ce l-a legat de Romania, in afara de sotiile sale

Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 14:31
3202 citiri
Ariel Sharon, comemorat in Bucuresti: Ce l-a legat de Romania, in afara de sotiile sale
Foto: Arhiva

O ceremonie de comemorare a personalitatii fostului premier israelian Ariel Sharon s-a desfasurat, marti, la Sinagoga Mare din Bucuresti.

Un tablou al lui Sharon, un panou prezentand fotografii care reflecta viata si activitatea fostului general si premier israelian, cat si unul reflectand crezul acestuia ("Eu insumi, inainte de toate sunt evreu!") si un vas cu un mare buchet de trandafiri rosii erau asezate in fata altarului. A fost deschisa o carte de condoleante.

Evenimentul a fost organizat de Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania (FCER) impreuna cu Comunitatea Evreilor Bucuresti, care au exprimat solidaritatea cu durerea poporului israelian, a autoritatilor si familiei indoliate la moartea lui Ariel Arik Sharon, fost prim ministru al Statului Israel si general al armatei israeliene (Tahal).

Sute de israelieni au stat la coada, sa-i aduca un ultim omagiu lui Ariel Sharon (Galerie foto)

Presedintele FCER, dr. Aurel Vainer, care si-a inceput discursul cu traditionalul "Shalom" ("Pace"), a omagiat personalitatea lui Ariel Arik Sharon, afirmand ca acesta a avut avut legaturi cu Romania prin mama sa, "dupa unele informatii originara din Basarabia, si prin cele doua sotii surori, care erau din Brasov".

"Pentru noi, Ariel Arik Sharon ramane un nume de renume, un simbol al daruirii pentru Statul Israel", a spus Vainer, care a trecut in revista "faptele de arme, in Tahal", si cele efectuate in calitate de prim-ministru al Statului Israel.

Deputatul a apreciat ca marele disparut poate fi considerat "un erou al evreilor din Israel si din toata lumea si un promotor al spiritului intelegerii si pacii".

Ponta il trimite pe Dragnea la funeraliile lui Ariel Sharon

Ambasadorul Israelului la Bucuresti, Dan Ben-Eliezer, a declarat ca Ariel Sharon a fost "un luptator indraznet, un general remarcabil si un strateg genial", care si-a iubit tara si a fost iubit de tara.

Diplomatul israelian a evidentiat si activitatea de lider politic a lui Sharon, rolul sau in construirea statului evreu si combaterea terorismului.

"Moartea lui Ariel Sharon inlatura de pe scena vietii pe unul dintre ultimii membrii fondatori al Statului Israel, un mare protector si un mare arhitect. Ne va lipsi Arik. Odihneasca-se in pace", a mai spus Dan Ben-Eliezer.

Oprea, reprezentantul lui Ponta la eveniment

Gabriel Oprea, viceprim-ministru, reprezentantul premierului Victor Ponta la eveniment, a spus ca Sharon a fost un om care si-a iubit tara si care a luat cele mai curajoase decizii pentru poporul sau, in slujba caruia si-a pus viata, asumandu-si propriul destin, indiferent de riscurile la care s-a expus.

Ariel Sharon a murit, dupa opt ani de coma

Ariel Sharon, care a incetat din viata sambata la 85 de ani, dupa opt ani de coma, a fost inhumat, luni, cu toate onorurile militare, la ferma familiei sale din Negev, sudul Israelului, in apropiere de granita cu Fasia Gaza.

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...