Câștigătoarea de la Australian Open, pusă la zid: ”A folosit același truc precum propaganda Rusiei”

Duminica, 26 Martie 2023, ora 13:10
6056 citiri
Câștigătoarea de la Australian Open, pusă la zid: ”A folosit același truc precum propaganda Rusiei”
Arina Sabalenka

Tenismena Arina Sabalenka din Belarus (2 WTA), câștigătoare la Australian Open 2023, a fost criticată dur de antrenorul ucrainencei Lesia Tsurenko, cea care a generat un scandal uriaș la Indian Wells.

Tsurenko s-a retras chiar înaintea unui meci cu Sabalenka, justificând decizia cu un atac de panică suferit după o discuție cu șefii WTA privind tenismenele din Rusia și Belarus care sunt lăsate în continuare să evolueze în circuitul mondial

“M-a surprins foarte mult că Sabalenka s-a referit la momentul teribil al Lesiei, dar nu i-a urat să se simtă bine, să-și revină rapid. Nu a condamnat situația privind războiul.

În schimb, a folosit același truc precum propaganda Rusiei la începutul războiului, când teritoriul Belarusului era folosit pentru a bombarda Kievul. Atunci spuneau că ucrainenii bombardau Kievul, nu rușii sau bielorușii.

Acum, Sabalenka a spus că antrenorul lui Tsurenko pune presiune pe Tsurenko. Nu a venit cu nimic nou, este o altă încercare de a muta atenția în altă parte, nimic mai mult.

De ce ne-ar mira această atitudine când șeful WTA declară că este în regulă ca sportivii ucraineni să fie înconjurați de oameni care susțin invadarea țării și că acei oameni n-ar trebui să fie pedepsiți pentru că își exprimă un punct de vedere.

Asta e politica WTA și văd că insistă cu ea. Prin urmare, cred că problema e mult mai gravă decât atacul de panică suferit de Lesya”, a spus Nikita Vlasov, conform tennisworldusa.org.

#Arina Sabalenka, #Australian Open, #Rusia, #propaganda , #stiri tenis