Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O mare favorită la Roland-Garros se revoltă: "Nu contează dacă mă urăşte"

Vineri, 26 Mai 2023, ora 23:39
4110 citiri
O mare favorită la Roland-Garros se revoltă: "Nu contează dacă mă urăşte"
Arina Sabalenka

"Nu contează dacă mă urăşte", a comentat vineri belarusa Arina Sabalenka, numărul 2 mondial, înaintea meciului din primul tur de la Roland Garros cu ucraineanca Marta Kostiuk, asigurând că nu vrea "să se gândească la aceste lucruri negative".

Kostiuk, aflată pe locul 28 în clasamentul WTA, este foarte critică faţă de răspunsul autorităţilor mondiale de tenis la invazia Rusiei în Ucraina, care, în opinia ei, a fost prea blând.

"Încerc să nu mă gândesc la aceste lucruri negative. Până la urmă, nu este treaba mea. Nu contează dacă mă urăşte! Nu pot face nimic în privinţa asta. Întotdeauna vor exista oameni care mă iubesc şi care mă urăsc. Dacă ea mă urăşte, nu este ceva reciproc", a spus Sabalenka.

La US Open de anul trecut, de exemplu, ucraineanca a refuzat să o salute pe Victoria Azarenka, fostul număr 1 mondial, la finalul meciului lor, atingându-şi pur şi simplu racheta în semn de protest.

Ea ar putea repeta gestul la finalul meciului din primul tur cu Sabalenka, cap de serie nr. 2 şi câştigătoare a primului Grand Slam al sezonului în Australia, la începutul acestui an.

"În ceea ce priveşte lipsa unei strângeri de mână, pot să înţeleg acest lucru. Este dificil (pentru ei) să dea mâna cu un bielorus sau cu un rus. Ce mesaj ar aduce acasă?", a spus ea.

Ca şi în aprilie, la turneul de la Stuttgart, unde a ajuns în finală, Sabalenka a repetat că dacă ar putea "pune capăt războiului, (ar face-o)", afirmând totodată că "sportul nu trebuie politizat". "Noi suntem doar sportivi. Dacă le convine să nu-mi strângă mâna, aşa să fie".

Rafael Nadal, anunț îngrijorător: ”Dacă ar fi mâine, nu aș juca”
Rafael Nadal, anunț îngrijorător: ”Dacă ar fi mâine, nu aș juca”
Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, fost lider ATP, spune că va juca la Roland-Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului, doar dacă se va simţi suficient pregătit, scrie AFP. La...
Probleme pentru ultima adversară a lui Halep! A învins-o pe Simona, dar vrea să se retragă
Probleme pentru ultima adversară a lui Halep! A învins-o pe Simona, dar vrea să se retragă
Paula Badosa este ultima jucătoare cu care s-a confruntat Simona Halep pe care a învins-o după ce a pierdut primul set cu 6-1. Badosa a intrat la idei după meciul cu Halep și spune că vrea...
#Arina Sabalenka, #tenis, #Roland Garros, #revolta , #stiri tenis