Un bărbat a tras cu arma de față cu polițiștii, s-a baricadat în casă și a cerut să vină avocatul său. Anchetatorii au obținut mandat pentru a intra în imobil UPDATE

Miercuri, 04 Ianuarie 2023, ora 13:04
3173 citiri
Un bărbat a tras cu arma de față cu polițiștii, s-a baricadat în casă și a cerut să vină avocatul său. Anchetatorii au obținut mandat pentru a intra în imobil UPDATE
Anchetatorii au nevoie de autorizație specială pentru a scoate bărbatul din apartament FOTO Facebook/ Poliția Română

Un bărbat din municipiul Giurgiu, care în noaptea de marţi spre miercuri a folosit o armă chiar în prezenţa unui echipaj al Poliţiei, a reuşit să fugă şi s-a baricadat într-un apartament, de unde refuză să iasă de câteva ore.

UPDATE 15.14 Oficiali din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu au declarat pentru News.ro că bărbatul a cerut ca la faţa locului să vină avocatul său ales, astfel încât anchetatorii aşteaptă ca apărătorul să ajungă pentru a lua măsuri în continuare

Reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu au declarat pentru News.ro că anchetatorii au obţinut mandat pentru a intra în casa în care se află bărbatul care a folosit arma în prezenţa poliţiştilor.

Știre inițială

Procurorii care au preluat cazul au solicitat autorizaţie din partea instanţei pentru a intra în imobil. Surse judiciare au declarat că bărbatul are antecedente, după ce a fost prins conducând drogat.

În noaptea de 3 spre 4 ianuarie, la ora 01.30, Poliţia Municipiului Giurgiu a fost sesizată prin 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că mai multe persoane aruncă cu petarde.

„În temeiul sesizării, la faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului de Ordine Publică pentru Mediul Urban, iar, din primele cercetări, a fost identificat un bărbat, de 33 de ani, din municipiul Giurgiu, care ar fi tras mai multe focuri de armă, chiar şi în prezenţa poliţiştilor.Ulterior, la faţa locului s-a deplasat echipa operativă, formată din poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi un specialist criminalist, fiind identificate, în zona blocului apelantului, 27 de tuburi de cartuş, calibru 9 mm., percutate şi 3 cartuşe, calibru 9 mm. cu gaz. Elementele de muniţie descoperite la faţa locului au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, a transmis IPJ Giurgiu.

Cazul a fost ulterior preluat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu.

Oficiali ai acestei unităţi au declarat, pentru News.ro, că bărbatul a fugit de la locul faptei şi s-a închis într-un apartament din municipiul Giurgiu, de unde refuză să iasă, de câteva ore.

La ora transmiterii acestei ştiri uşa apartamentului în care se află el este păzită de către poliţişti, iar anchetatorii au cerut autorizaţie de la instanţa de judecată pentru a putea intra în locuinţă.

De asemenea, surse judiciare au precizat pentru News.ro că bărbatul are antecedente penale, el fiind cercetat în trecut după ce a fost prins la volan în timp ce se afla sun influenţa substanţelor cu efect psihoactiv.

Cercetările şi acţiunile pentru ducerea suspectului la audieri se derulează în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor- Deţinerea sau portul fără drept de arme neletale, din categoria celor supuse autorizării şi uzul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării fără drept.

#arma, #focuri arma, #politisti , #eveniment
Comentarii
Poza MyTwoCents
MyTwoCents
rank 5