Un expert militar israelian dezvăluie: Cele două noi planuri de atac ale Rusiei în Ucraina VIDEO

Marti, 21 Februarie 2023, ora 23:32
9559 citiri
Un expert militar israelian dezvăluie: Cele două noi planuri de atac ale Rusiei în Ucraina VIDEO
Poziția armatei ruse pe frontul din Ucraina FOTO: Insider

La un an de zile de la începutul invaziei ordonate de Vladimir Putin în Ucraina, obiectivele inițiale ale Moscovei nu au fost atinse. Acum, un expert militar israelian a dezvăluit că în prezent există două scenarii privind o nouă ofensivă a Rusiei.

Forțele lui Putin continuă să desfășoare operațiuni ofensive în estul Ucrainei, dar armata ucraineană respinge aceste atacuri, iar trupele ruse nefăcând niciun progres vizibil. Astfel, analiștii au remarcat faptul că eforturile principale ale Rusiei sunt concentrate pe direcțiile Bakhmut, Avdiivka, Kupiansk, Liman și Shakhtar, potrivit Insider.

Armata rusă se află, de asemenea, sub o mare presiune politică, deoarece conducerea Kremlinului încearcă să demonstreze un progres cu ocazia aniversării unui an de la începerea invaziei la scară largă, potrivit unei actualizări de informații a ministerului britanic al Apărării. Rușii suferă pierderi grele în acest proces, în special la Bakhmut și Vuhledar.

Prietenia Merkel-Putin a venit cu nota de plată: Lovitură colosală primită de Germania

„În mod specific, brigăzile 155 și 40 de infanterie navală de „elită” au suferit pierderi foarte mari în Vuhledar și probabil că sunt ineficiente în luptă”, a menționat serviciile de informații militare britanice într-o actualizare. Este probabil ca Rusia să-l declare capturat orașul Bakhmut, indiferent de realitatea de pe teren, adaugă expertiza.

Analistul militar american Michael Kofman spune că ofensiva rusă pe scară largă, despre care se vorbește de câteva săptămâni, a înregistrat până acum puține progrese. Potrivit lui Kofman, acest lucru este legat de „calitatea slabă a forței, pierderea ofițerilor, muniția și constrângerile lipsei de echipament”.

În schimb, expertul militar israelian David Gendelman a remarcat că există două scenarii potențiale ofensive pentru Statul Major al Rusiei: „Prima opțiune este de a continua să arunce forțe în zonele deja active din Donbas, cu așteptarea unui „avans” lent în continuare în aceste zone.

A doua opțiune este de a se îndrepta către o mișcare strategică și mai decisivă sub forma unei ofensive mari din nord sau sud, creând o amenințare de a încercui întreaga grupare estică a AFU, creând o amenințare pentru Kiev, Harkov, Zaporijie și alte orașe. Dar, având în vedere lipsa de arme și echipament militar, această opțiune se limitează la scenarii, iar șansele de succes sunt foarte mici.

Doi experți în securitate din SUA avertizează: Țările care urmează să fie invadate de către Putin

Prin urmare, deși există o oarecare probabilitate ca rușii să întreprindă în continuare această aventură, într-un sens pur militar și tehnic ar fi mult mai sigur și mai de încredere pentru ei să aleagă prima opțiune”.

600 de soldați ruși mobilizați au sosit la centrala nucleară Zaporizhzhia (ZNPP), potrivit unui raport al operatorului de energie nucleară de stat al Ucrainei Enerhoatom. Practic, Rusia continuă să „transforme centrala Zaporizhzhia într-o bază militară”.

„Rusia a stabilit o poziție de mitralieră pe acoperișul Unității 5”, se spune în raport. Un videoclip cu sistemele rusești cu lansare multiplă de rachete (MLRS) care operează de la ZNPP a fost pus la dispoziția presei. Înregistrările arată mai multe lansatoare de rachete în imediata apropiere a unității de alimentare.

Fostul cancelar german susține că prietenia sa cu Putin poate ajuta la încheierea războiului din Ucraina: „Lucrăm împreună cu înţelepciune de mulţi ani” FOTO/VIDEO
Fostul cancelar german susține că prietenia sa cu Putin poate ajuta la încheierea războiului din Ucraina: „Lucrăm împreună cu înţelepciune de mulţi ani” FOTO/VIDEO
Gerhard Schröder, fostul cancelar german susţine în continuare că prietenia sa cu preşedintele rus Vladimir Putin ar putea contribui la încheierea războiului din Ucraina, notează joi, 28...
Mutarea militară a lui Putin ce alertează NATO: Ar fi semnul unei lovituri contra Europei
Mutarea militară a lui Putin ce alertează NATO: Ar fi semnul unei lovituri contra Europei
Războiul sângeros al Rusiei din Ucraina nu se oprește în ciuda faptului că s-au înregistrat sute de mii de victime de ambele părți. Fricile unei escaladări sunt tot mai accentuate în...
#armata rusa, #planuri atac, #Rusia razboi, #Rusia Ucraina, #razboi putin, #razboi Rusia, #razboi Rusia Ucraina , #Razboi Ucraina