Kremlinul schimbă regulile în armata rusă. Cine va putea să meargă pe front

Vineri, 20 Mai 2022, ora 15:26
5306 citiri
Kremlinul schimbă regulile în armata rusă. Cine va putea să meargă pe front

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, a anunţat vineri, 20 mai, că va lua în considerare un proiect de lege care să permită cetăţenilor ruşi de peste 40 de ani şi cetăţenilor străini de peste 30 de ani să se înroleze în armată.

Această decizie va permite armatei să folosească abilităţile militare ale profesioniştilor trecuţi de 40 de ani, potrivit site-ului Dumei.

”În ceea ce priveşte utilizarea armelor de înaltă precizie, operarea armelor şi a echipamentelor militare, sunt necesari specialişti cu înaltă pregătire militară. Experienţa ne arată că militarii capătă această pregătire până la vârsta de 40-45 de ani”, se mai menţionează pe site-ul Dumei.

În prezent, doar cetăţenii ruşi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 40 de ani, precum şi străinii cu vârsta între 18 şi 30 de ani se pot înrola în armată.

Duma de Stat a precizat că proiectul de lege propus va facilita recrutarea medicilor civili, inginerilor şi specialiştilor în operaţiuni şi comunicaţii.

Rusia a suferit eşecuri uriaşe şi pierderi grele în războiul care durează deja de 86 de zile în Ucraina, unde ucrainenii au mobilizat practic toţi bărbaţii adulţi. În pofida faptului că a preluat controlul deplin asupra ruinelor din Mariupol, Moscova rămâne departe de obiectivul său de a ocupa întreaga regiune Donbas din estul Ucrainei.

”E clar că ruşii au întâmpinat probleme. Aceasta este cea mai recentă încercare de a aborda deficitul de forţă de muncă fără a alarma propria populaţie. Însă, este din ce în ce mai dificil pentru Kremlin să-şi ascundă eşecurile în Ucraina”, a declarat generalul american Ben Hodges, actual pensionar şi fost comandant al forţelor armatei americane în Europa.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat vineri că Rusia urmează să formeze 12 noi baze militare în vestul ţării ca răspuns la ameninţările tot mai mari din acea regiune, invocând cererile de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei.

Citeste si:
Prima țintă a Rusiei în cazul unui nou război mondial, anunțată de un apropiat al lui Putin
Prima țintă a Rusiei în cazul unui nou război mondial, anunțată de un apropiat al lui Putin
Un deputat rus, invitat recent la o televiziune a Kremlinului, a avertizat cu privire la un atac asupra unei capitale europene, spunând că orașul, în opinia sa, ar trebui să fie prima țintă...
Mircea Geoană, despre Rusia: „O ţară de o mare cultură, un contributor masiv la cultura universală”
Mircea Geoană, despre Rusia: „O ţară de o mare cultură, un contributor masiv la cultura universală”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, 25 iunie, la Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, că Rusia reprezintă "un...
Comentarii
CH 1291
rank 5
Ivan de abia asteapta sa o lase pe Katiusha si sa mearga sa crape
zooPutin
rank 3