Armata lui Putin ar putea primi o lovitură puternică: Punctul de cotitură de la sfârșitul anului VIDEO

Vineri, 02 Septembrie 2022, ora 01:14
15924 citiri
Armata lui Putin ar putea primi o lovitură puternică: Punctul de cotitură de la sfârșitul anului VIDEO
Mii de tancuri ale armatei ruse au fost distruse în Ucraina FOTO: BBC

Obiectivele lui Vladimir Putin avute la începerea invaziei din Ucraina au început să fie tot mai îndepărtate, de la îndepărtarea lui Volodimir Zelenski până la ocuparea întregului teritoriu al țării vecine. Acum, armata rusă s-a concentrat pe regiunea Donbas și pe sudul Ucrainei, dar și aceste ținte pot fi ratate, din cauza faptului că până la sfârșitului anului ar putea rămâne fără muniții.

The Insider, o publicație independentă din Letonia, a anunțat într-un raport că sancțiunile occidentale împotriva Rusiei și contraofensiva Ucrainei au dus la scăderea rapidă a stocurilor sale de obuze de artilerie și vehicule blindate, potrivit Newsweek.

În plus, capacitatea armatei roșii de a efectua lovituri aeriene și a lansa rachete ghidate va fi mult diminuată. Acest lucru se datorează faptului că Rusia este incapabilă să-și realimenteze stocurile de arme în ritmul cerut pe front, iar Insider a estimat că armata lui Putin se va confrunta până la sfârșitul anului 2022 cu o lipsă acută de armament.

Trupele rusești au pierdut mii de vehicule blindate pe câmpul de luptă, unde rezistența armatei ucrainene a fost una solidă.

De ce avionul invizibil Su-57 al lui Putin nu poate învinge modelul american F-35 VIDEO

”Fiind tăiați de la aprovizionarea cu echipamente occidentale, piese de schimb și materiale și, în același timp, fiind limitați de capitalul uman și de productivitatea muncii, producătorii ruși de artilerie și muniție se vor confrunta inevitabil în viitorul apropiat nu atât cu stagnare, cât și cu reduceri de producție”, se arată în raportul Insider.

În ultimele săptămâni, oficiali europeni din Serviciile de Informații au anunțat că Rusia a început să-și aducă arme din alte surse. Bloomberg a scris că o navă comercială cu sediul în Siria a reușit să treacă prin strâmtoarea Bosfor din Turcia, în drum spre Rusia, la sfârșitul lunii trecute, transportând vehicule militare destinate să susțină efortul de război.

Alte semne au indicat că în prezent au loc lupte crâncene în estul și sudul Ucrainei. Perspectivele pesimiste legate de lipsa munițiilor vin la aproximativ o săptămână după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat o nouă inițiativă, care urmărește mărirea efectivelor armatei sale, cu 137.000 de militari. Aceștia ar trebui să înlocuiască pierderile armatei Rusiei, estimate între 60.000 și 80.000 de morți și răniți în războiul din Ucraina.

Mister descifrat la Marea Piramidă din Egipt: Descoperire după 4.500 de ani VIDEO

Oficialii americani din Apărare au pus la îndoială capacitatea Rusiei de a atinge aceste obiective, invocând rezultatele slabe de până acum legate de recrutare, precum și nivelul relativ ridicat de noi militari implicați în lupte.

O fostă republică sovietică se rupe de Rusia: Aliat al Occidentului în curtea din spate a lui Putin
O fostă republică sovietică se rupe de Rusia: Aliat al Occidentului în curtea din spate a lui Putin
În timp ce atenția internațională s-a concentrat asupra războaielor din Ucraina și Orientul Mijlociu, cu temeri privind un conflict între Iran și Israel, în Caucaz se desfășoară o...
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
#armata Rusia, #armata rusa, #armata rusa razboi Ucraina, #armament Rusia, #tancuri rusia, #razboi Ucraina, #razboi Rusia , #Razboi Ucraina