Armata ucraineană a reușit să captureze un tanc rusesc funcțional, la Bahmut. „Uneori se întâmplă lucruri uimitoare în război”

Luni, 20 Martie 2023, ora 13:44
16900 citiri
Armata ucraineană a reușit să captureze un tanc rusesc funcțional, la Bahmut. „Uneori se întâmplă lucruri uimitoare în război”
Armata ucraineană a folosit sistemul antitanc Javelin FOTO Twitter

Soldații ucraineni au efectuat o operațiune pe linia frontului lângă Bahmut, în urma căreia au reușit să-i înșele pe ruși și să captureze un tanc, aflat acum în posesia Forțelor Armate Ucrainene.

Povestea a fost publicată de un căpitan al armatei americane pe Twitter, sub indicativul Havoc Six, citând din sursele sale ucrainene.

Conform informațiilor primite, armata ucraineană a folosit sistemul antitanc Javelin. După ce au stabilit contact vizual cu rușii, armata ucraineană a „aprins” sistemele antitanc și a simulat pregătirile pentru lansarea unei rachete, după care rușii au părăsit tancul și s-au grăbit să fugă, temându-se că vor fi lichidați.

După fuga rușilor, armata ucraineană a preluat rapid controlul tancului și l-a adus pe poziții ucrainene. „Este amuzant, dar nimeni nu a râs acolo”, se spune în mesaj.

„Uneori se întâmplă lucruri uimitoare în război”, a scris Havoc Six. „Guvernul tocmai le-a dat acestor tipi un AK74 și un Javelin și s-au întors cu un tanc rusesc”, au comentat în postare.

#armata ucraineana, #captura, #tanc rusesc, #bahmut , #Razboi Ucraina