Armata română se antrenează pentru lupta urbană într-un poligon de ultimă generație. Arealul, conceput după standardele NATO

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 20:34
5445 citiri
Armata română se antrenează pentru lupta urbană într-un poligon de ultimă generație. Arealul, conceput după standardele NATO

La baza de la Cincu, armata română dispune de un poligon de ultimă generație în care militarii români și cei aliați se antrenează pentru lupta în mediu urban.

În cadrul unei ediții speciale a emisiunilor DefenseRomania, în studiourile publicației a fost prezentă o parte din echipa Leviatan Design, companie românească ce activează în domeniul construcțiilor și infrastructurii civile și militare.

În ceea ce privește proiectele actuale, directorul Leviatan Design a amintit că „în zona militară am lucrat pe infrastructură de HIMARS sau Skike, cât și pe alte tipuri de infrastructură precum hangarele de mentenanță pentru aeronave și alte depozite speciale pentru muniții și armament”, spune directorul companiei românești.

Totodată, în zona de poligoane, la Cincu, există inclusiv un poligon de antrenament urban de ultimă generație unde militarii români și cei aliați se pregătesc.

„În zona de poligoane de tragere avem un poligon de tragere subteran, e printre cele mai moderne, cu pavilioane de antrenament. Tot pe zona de poligoane există și un poligon de antrenament urban. Cred că după Revoluție e primul astfel de proiect”, a precizat Cătălin Podaru, directorul companiei.

„Acest poligon de antrenament urban a fost conceput la cerința și standardele NATO. Sunt foarte multe criterii de îndeplinit pentru a fi operaționalizat în final”, spune și Gabriel Marcu, Director Tehnic.

Amintim că în cursul lunii iunie în poligonul de la Cincu s-a desfășurat în perioada 11-26 iunie un important și amplu exercițiu militar în care militarii români și cei aliați au simulat apărarea unei localități din Transilvania. Exercițiile de la Cincu au fost bazate, majoritatea, pe luptă în mediul urban. De precizat că Grupul de Luptă al NATO din România în care Franța e națiune-cadru este dispus la Cincu.

Cine este compania care a construit poligonul modern

Compania Leviatan Design a finalizat însă cu succes proiecte majore în toate domeniile, nu doar în cele de infrastructură militară.

„Pe parte educativă, poate cel mai mare proiect este un liceu militar construit de la zero. Cu facilități specifice educaționale, dar și cu parte de cazare, săli de sport, parte medicală. Avem finalizate proiecte pe partea educațională și în cadrul unui alt liceu militar cu o sală de sport și o zonă de antrenament”, amintește Gabriel Marcu.

„Pe linie educațională un proiect foarte important e și Biblioteca de la Universitatea din Iași”, a completat Maria Văsi, Coordonator Birou Structuri Leviatan Design. Reprezentanții echipei Leviatan Design au adăugat că acest proiect e unul de mare importanță pentru Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Proiectul include și o componentă electronică cu acces la arhiva din cadrul Ministerului Educației și posibilitate de a analiza arhiva și extragerea informației electronice direct din Bibliotecă.

Citeste si:
„Europa se află în cea mai periculoasă situaţie după cel de-al Doilea Război Mondial”, avertizează secretarul general NATO
„Europa se află în cea mai periculoasă situaţie după cel de-al Doilea Război Mondial”, avertizează secretarul general NATO
Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a avertizat joi, 4 august, că Europa se află în cel mai periculos moment al său după cel de-Al Doilea Război Mondial în contextul războiului...
Motivul rar pentru care un primar PNL a demisionat din funcție: "A venit timpul să aleg liniștea"
Motivul rar pentru care un primar PNL a demisionat din funcție: "A venit timpul să aleg liniștea"
Primarul PNL din orașul Turceni, județul Gorj, a anunțat pe Facebook că demisionează din funcție, mulțumind celor care au susținut-o. Conform primarului Cristina Cilibiu, aceasta a...