Rusia continuă politica sovietică: Armele SUA capturate în Ucraina, ajunse la o altă dictatură la 2000 de kilometri distanță VIDEO

Vineri, 10 Martie 2023, ora 16:08
8523 citiri
Rusia continuă politica sovietică: Armele SUA capturate în Ucraina, ajunse la o altă dictatură la 2000 de kilometri distanță VIDEO
Arme americane capturate de Rusia în Ucraina, trimise în Iran FOTO: CNN

Vladimir Putin încearcă să refacă URSS-ului sau imperiul rus, dar planul său din Ucraina a eșuat. Rusia continuă politica Uniunii Sovietice din timpul Războiului Rece, care a durat decenii. Acum, Moscova a capturat arme ale SUA și NATO pe câmpul de luptă din Ucraina și le-a trimis în Iran, o altă dictatură, aflată la 2.000 de kilometri distanță.

Statele Unite consideră că Rusia a furnizat armele și echipamentele de proveniență occidentală la Teheran, în speranța că Iranul va face o inginerie inversă și va realiza variante proprii ale acestora, potrivit CNN.

Rusia a capturat o parte din armele și echipamentele furnizate de SUA și NATO rămase pe câmpul de luptă din Ucraina și le-a trimis în Iran, au declarat patru surse familiare cu acest subiect pentru sursa citată.

Planul nebunesc al lui Putin de a subjuga Europa de Est: Cortina de fier ce cuprinde România, Polonia și Ungaria VIDEO

În ultimul an, SUA, NATO și alți oficiali occidentali au văzut mai multe cazuri în care forțele rusești au confiscat echipamente de armament mai mici, inclusiv sisteme antitanc Javelin și sisteme antiaeriene Stinger, pe care forțele ucrainene au fost uneori nevoite să le lase pe câmpul de luptă.

În multe dintre aceste cazuri, Rusia a transportat apoi echipamentele cu avionul în Iran pentru a fi demontate și analizate, probabil pentru ca armata iraniană să încerce să realizeze propria versiune a armelor, au precizat sursele. Rusia consideră că dacă va continua să furnizeze Iranului arme occidentale capturate va stimula Teheranul să își mențină sprijinul pentru războiul Rusiei din Ucraina, au precizat sursele.

Oficialii americani nu cred că problema este răspândită sau sistematică, iar armata ucraineană și-a făcut un obicei, încă de la începutul războiului, să raporteze Pentagonului orice pierderi de echipamente furnizate de SUA în favoarea forțelor rusești, au declarat oficialii. Cu toate acestea, oficialii americani recunosc că problema este dificil de urmărit.

Iranul a copiat rachete americane

Nu este clar dacă Iranul a reușit să facă inginerie inversă pentru orice armament american luat în Ucraina, dar Teheranul s-a dovedit foarte priceput în dezvoltarea de sisteme de armament pe baza echipamentelor americane confiscate în trecut.

O armă cheie din inventarul Iranului, racheta ghidată antitanc Toophan, a fost reproiectată după racheta americană BGM-71 TOW în anii 1970. Iranienii au interceptat, de asemenea, o dronă fabricată de SUA în 2011, o Lockheed Martin RQ-170 "Sentinel", și au făcut inginerie inversă pentru a crea o nouă dronă care a traversat spațiul aerian israelian în 2018 înainte de a fi doborâtă.

"Iranul a demonstrat în trecut capacitatea de a face inginerie inversă pentru arme americane", a declarat Jonathan Lord, cercetător senior și director al programului de securitate în Orientul Mijlociu la Center for a New American Security.

Statele Unite avertizează: Pericolul unui alt război declanșat de Rusia plutește în aer VIDEO

"Ei au făcut inginerie inversă pentru racheta ghidată antitanc TOW, creând o replică aproape perfectă pe care au numit-o Toophan, iar de atunci au proliferat-o către Houthis și Hezbollah. Iranul ar putea face același lucru cu un Stinger, care ar putea amenința atât aviația civilă, cât și cea militară din întreaga regiune. Un Javelin cu inginerie inversă ar putea fi folosit de Hamas sau Hezbollah pentru a amenința un tanc israelian Merkava. În mâinile reprezentanților Iranului, aceste arme reprezintă o amenințare reală la adresa forțelor militare convenționale ale Israelului."

Coordonarea este încă un exemplu al parteneriatului de apărare din ce în ce mai mare dintre Moscova și Teheran, care s-a intensificat în ultimul an, pe măsură ce Rusia a devenit din ce în ce mai disperată după sprijin militar extern pentru războiul său împotriva Ucrainei. Parteneriatul nu numai că destabilizează și mai mult Ucraina, dar ar putea amenința și vecinii Iranului din Orientul Mijlociu, a declarat luna trecută purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mutarea neașteptată a Rusiei ce surprinde Occidentul: Renunță la unele arme, dar apelează la un vicleșug
Mutarea neașteptată a Rusiei ce surprinde Occidentul: Renunță la unele arme, dar apelează la un vicleșug
Războiul lui Putin din Ucraina, chiar dacă a trecut în al 3-lea an, este într-o continuă dinamică, iar deznodământul rămâne imprevizibil, apreciază experții. Acum însă o mutare...
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Pierde sau câștigă Putin din atacul Iranului asupra Israelului: Experții dezvăluie strategia neștiută a Kremlinului
Recentul atac cu peste 300 de rachete și drone al Iranului asupra Israelului marchează o escaladare a conflictului, iar experții au analizat cum influențează această evoluție războiul lui...
#arme americane, #arme SUA Ucraina, #arme Ucraina SUA, #Rusia razboi Ucraina, #arme rusia, #Putin razboi , #Razboi Ucraina
Comentarii
E
EmigrantulAnonim
rank 5
nea johny, te-am "atins"! Doare? Invata sa scrii corect romaneste!