Putin, o nouă mutare periculoasă: Trenul militar nuclear rusesc se îndreaptă spre Ucraina VIDEO

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 11:04
26049 citiri
Putin, o nouă mutare periculoasă: Trenul militar nuclear rusesc se îndreaptă spre Ucraina VIDEO
Trenul nuclear al Rusiei se îndreaptă spre Ucraina FOTO: Daily Mail

După ce recent submarinul de ultimă generație Belgorod al Rusiei a părăsit baza sa din Marea Albă, crescând temerile că Vladimir Putin ar putea folosi armele nucleare în războiul din Ucraina, iată că liderul de la Kremlin face o nouă mutare. Trenul militar nuclear a fost văzut în mișcare, deplasându-se în direcția Ucrainei, ca un posibil avertisment către Occident.

Experții afirmă că echipamentele militare observate, aflate în tren, ar aparține Diviziei a 12-a a Ministerului Apărării din Rusia, specializată pe depozitarea, întreținerea și furnizarea de arme nucleare, potrivit Daily Mail.

Analiștii militari au susținut că această mișcare a armatei ruse ar putea fi un semn al escaladării conflictului din Ucraina din partea Moscovei sau al efectuării la scară largă a unor teste nucleare de pregătire.

Doar o industrie din Rusia a scăpat de sancțiunile SUA și UE: De ce occidentalii nu vor să se atingă de ea

Acest eveniment vine în timp ce NATO a avertizat că submarinul nuclear Belgorod al Rusiei și-a părăsit baza sa de la Cercul Arctic, existând suspiciuni că Moscova ar putea efectua teste cu temuta rachetă subcavatică Poseidon.

Imaginile cu trenul militar nuclear rusesc arată o serie de transportoare blindate încărcate pe vagoane platformă, împreună cu alte vehicule militare, deplasându-se prin centrul Rusiei, în direcția Ucrainei. Videoclipul a fost postat pe Telegram, pe canalul pro-rus Rybar.

Analistul militar Konrad Musyka a susținut că desfășurarea unor astfel de unități militare ale Rusiei ar semnala o posibilă viitoare escaladare a conflictului din partea președintelui rus Vladimir Putin sau ar putea constitui un preambul al unor exerciții nucleare pe scară largă ale Moscovei.

Muzyka a spus că mișcarea trenului cu echipamente militare grele aparținând unităților cu arme nucleare nu înseamnă neapărat că Rusia se pregătește să desfășoare o armă nucleară în Ucraina.

Cea mai critică voce din Rusia la adresa lui Putin: Cum arată sfârșitul realist al războiului criminal al liderului de la Kremlin

Dar el a sugerat că acest lucru ar putea însemna ”un semnal pentru Occident”, că Moscova escaladează” conflictul, adăugând că Forțele strategice de rachete ale Rusiei (RVSN) sunt cunoscute că efectuează exerciții ample în perioada de toamnă.

Muzyka a mai afirmat că mișcarea unor echipamente nucleare ar putea însemna pregătiri pentru un exercițiu special de descurajare nucleară denumit ”Grom” (Tunetul), care nu a mai fost realizat de Rusia din octombrie 2019.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Lovitura Ucrainei, fatală pentru Putin: Medvedev amenință cu declanșarea Armageddonului pentru SUA, Londra și Berlin
Lovitura Ucrainei, fatală pentru Putin: Medvedev amenință cu declanșarea Armageddonului pentru SUA, Londra și Berlin
Invazia lui Putin din Ucraina durează de doi ani, însă războiul trece într-o nouă fază în care trupele Kievului sunt sub mare presiune din cauza slăbirii ajutoarelor occidentale. Cu toate...
Un academician american descifrează mesajul înfricoșător al lui Putin: ”Te vom găsi oriunde în lume și te vom ucide”
Un academician american descifrează mesajul înfricoșător al lui Putin: ”Te vom găsi oriunde în lume și te vom ucide”
La aniversarea a doi ani de la invazia Ucrainei de către Rusia, Vladimir Putin este probabil în spatele unei serii de manifestări exorbitante ale puterii sale autoritare. Profesorul american...
#arme nucleare Rusia, #tren, #Rusia arme nucleare, #Putin razboi, #Putin Ucraina, #submarin nuclear rusia, #rusia putin , #Razboi Ucraina