Putin a bătut palma cu Lukașenko pentru a amplasa arme tactice nucleare în Belarus. Președintele rus: „Nu încălcăm acordurile internaționale”

Sambata, 25 Martie 2023, ora 20:15
5005 citiri
Putin a bătut palma cu Lukașenko pentru a amplasa arme tactice nucleare în Belarus. Președintele rus: „Nu încălcăm acordurile internaționale”
Vladimir Purtin a anunțat că va amplasa arme nucleare tactice în Belarus. FOTO: Ministerul ucrainean al Apărării / Facebook

Rusia a convenit cu Belarusul că va staţiona arme nucleare tactice pe teritoriul acestei ţări, a declarat preşedintele Vladimir Putin, citat de agenţia TASS, preluată de Reuters.

O astfel de măsură nu ar încălca acordurile de neproliferare nucleară, a spus Putin, notând că Statele Unite au desfăşurat arme nucleare pe teritoriul unor aliaţi europeni.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a ridicat de mult timp problema staţionării de arme nucleare tactice în Belarus, a adăugat Putin.

„Am convenit cu Lukaşenko că vom amplasa arme nucleare tactice în Belarus fără încălcarea regimului de neproliferare”, a mai spus preşedintele rus, citat de TASS.

Rusia va finaliza până la 1 iulie construcţia unui siloz pentru arme nucleare tactice în Belarus, a indicat liderul de la Kremlin.

El a precizat că Rusia nu va transfera în fapt controlul acestor arme Minskului.

Rusia are staţionate deja în Belarus 10 avioane capabile să poarte arme nucleare tactice, a menţionat Putin.

Pierderile armatei ruse în Ucraina au ajuns pe masa lui Putin

Știrea vine în contextul în care pierderile umane ale armatei ruse în războiul pe scară largă împotriva Ucrainei au depășit deja 230 de mii de oameni. Vorbim nu numai despre morți, ci și despre dispăruți.

Cifre au fost publicate în dimineața zilei de 25 martie de influentul canal rus de Telegram „General SVR”, citând surse de la Kremlin.

Potrivit sursei, aceste cifre au fost furnizate direct lui Vladimir Putin.

„Generalul SVR” notează că rezumatul furnizat lui Putin conținea următoarele cifre:

  • 169.452 de militari ai Forțelor Armate RF,
  • 55.161 de mercenari Wagner
  • 7.218 oficiali de securitate ai Gărzii Ruse.

Așadar, pierderile totale ale rușilor ar fi depășit 230 de mii de oameni.

Rezumatul Statului Major ucrainean prezintă cifre mai modeste. Așadar, potrivit ucrainenilor, 169.890 de invadatori ruși au fost deja eliminați în război, dintre care 720 doar în ziua trecută.

Quarterly Report - Editia 4

Scholz a povestit ce i-a spus Putin în ajunul invaziei Ucrainei
Scholz a povestit ce i-a spus Putin în ajunul invaziei Ucrainei
Cancelarul german, Olaf Scholz, care se opune folosirii armelor germane împotriva unor ținte din Rusia, a dezvăluit că președintele rus Vladimir Putin i-a spus, în ajunul invaziei la scară...
La îndemnul lui Putin, Coreea de Nord ar putea pregăti „surpriza din octombrie“, înainte de alegerile din SUA
La îndemnul lui Putin, Coreea de Nord ar putea pregăti „surpriza din octombrie“, înainte de alegerile din SUA
Administrația președintelui american Joe Biden este din ce în ce mai îngrijorată de faptul că alianța militară în expansiune a dictatorului rus Vladimir Putin cu liderul nord-coreean Kim...
#arme nucleare Rusia, #Belarus, #Vladimir Putin, #Alexandr Lukasenko, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina