Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie anunță în ce situații va folosi Kremlinul armele nucleare tactice

Duminica, 29 Mai 2022, ora 08:07
5126 citiri
Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie anunță în ce situații va folosi Kremlinul armele nucleare tactice

Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, Andrei Kelin, a vorbit într-un interviu despre folosirea armelor nucleare tactice.

El a declarat pentru BBC că nu crede că ţara sa va folosi arme nucleare tactice în războiul împotriva Ucrainei.

Andrei Kelin a spus că, în conformitate cu regulile militare ruseşti, astfel de arme nu sunt folosite în conflicte ca acesta.

Fii la curent cu cele mai noi informații LIVE despre războiul din Ucraina

Rusia are prevederi foarte stricte pentru utilizarea lor, a spus el, în special atunci când existenţa statului este ameninţată.

"Nu are nimic de-a face cu operaţiunea actuală", a spus el duminică dimineaţa.

Când Vladimir Putin şi-a pus forţele nucleare în alertă maximă la sfârşitul lunii februarie, la scurt timp după invazie, a fost perceput pe scară largă ca un avertisment.

Putin a dat vina pe pe agresiunea Occidentului şi a NATO. Însă secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a calificat-o ca o încercare de a distrage atenţia oamenilor de la „ce nu merge bine în Ucraina”, declarând că Rusia a întârziat cu privire la invazia sa după doar câteva zile şi încercând să „amintească lumii” că are un efect de descurajare.

Armele nucleare tactice sunt cele care pot fi folosite la distanţe relativ scurte, spre deosebire de armele nucleare "strategice" care pot fi lansate pe distanţe mult mai mari şi pot ridica spectrul războiului nuclear total.

Dar termenul include încă multe tipuri de arme, inclusiv bombe mai mici şi rachete folosite pe câmpul de luptă. Se crede că Rusia are aproximativ 2.000 de arme nucleare tactice.

În interviul cu Clive Myrie de la BBC, ambasadorul a negat, de asemenea, că forţele ruse bombardează civili şi a spus că acuzaţiile de crime de război din oraşul Bucha sunt o ""fbricaţie".

La întrebarea: "De ce Rusia conduce acest război în acest fel, comitând crime de război?” Kelin a răspuns: "Primarul Bucei în declaraţia sa iniţială a confirmat că trupele ruse au plecat, totul este curat şi calm, oraşul într-o stare normală.Nu se întâmplă nimic, nu sunt cadavre pe stradă. Dar în continuare, după ce s-a făcut - dar oricum..."

Myrie l-a întrebat apoi: "Deci toate acestea sunt inventate, domnule? Toate acestea sunt o născocire? Toate aceste dovezi sunt o născocire?"

"În opinia noastră, este o născocire. Este folosită doar pentru a întrerupe negocierile", a răspuns ambasadorul.

Rusia a mai făcut astfel de acuzaţii, ministrul de externe Serghei Lavrov afirmând că imaginile cu cadavrele din Bucea au fost "înscenate" după ce ruşii s-au retras.

Acest lucru a fost contrazis de numeroase relatări ale martorilor oculari ale rezidenţilor, care au declarat pentru BBC că trupele ruse i-au executat sumar pe cei dragi.

Citeste si:
"Astăzi nu este ziua mea". Cum transformă jurnaliștii independenți, scriitorii și artiștii ruși tăcerea în discurs anti-război
"Astăzi nu este ziua mea". Cum transformă jurnaliștii independenți, scriitorii și artiștii ruși tăcerea în discurs anti-război
„Este imposibil să oprești un tren în viteză, aruncându-te pe șine”, a scris poetul rus Dmitri Kuzmin în martie. Comenta despre Olga Gordienko, o tânără profesoară care, înainte de...
Nimic nu e tabu în combaterea stării de urgență în aprovizionarea cu gaz
Nimic nu e tabu în combaterea stării de urgență în aprovizionarea cu gaz
Economie la încălzire, dușuri mai puține? Germania s-ar putea aștepta la așa ceva în toamna și iarna care vin. Nu doar din cauza războiului Rusiei. Măcar o parte din criza energetică are...
Comentarii
raulbaal
rank 5
Dupa voturi ,multe javre moscalesti pe aici!