Lavrov explică de ce e Rusia înarmată nuclear: Este singurul răspuns posibil la unele dintre ameninţările externe

Sambata, 19 August 2023, ora 08:38
2242 citiri
Lavrov explică de ce e Rusia înarmată nuclear: Este singurul răspuns posibil la unele dintre ameninţările externe
Rusia s-a înarmat nuclear ca răspuns la "amenințările" externe FOTO: Ministerul ucrainean al Apărării / Facebook

Ministrul de Externe Serghei Lavrov a afirmat că deţinerea de arme nucleare protejează Rusia în faţa ameninţărilor de securitate, iar Moscova continuă să reamintească Occidentului despre riscuri pentru a preveni un conflict între puterile nucleare, informează Reuters.

"Deţinerea de arme nucleare este astăzi singurul răspuns posibil la unele dintre ameninţările externe semnificative la adresa securităţii ţării noastre", a spus Lavrov într-un interviu pentru revista de stat The International Affairs, publicat sâmbătă devreme pe site-ul Ministerului de Externe.

Luna trecută, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat că Moscova ar trebui să folosească o armă nucleară dacă contraofensiva Ucrainei împotriva trupelor ruse are succes.

Occidentul furnizează arme Ucrainei pe măsură ce Kievul încearcă să recuperează teritoriul pe care Rusia l-a anexat unilateral după invadarea teritoriului său în februarie 2022.

Ministrul Lavrov a mai spus că SUA şi aliaţii NATO riscă să ajungă într-o "situaţie de confruntare armată directă a puterile nucleare"."Credem că ar trebui împiedicată o astfel de evoluţie. De aceea trebuie să reamintim despre existenţa unor riscuri militare şi politice înalte şi să trimitem semnale serioase adversarilor noştri", a declarat şeful diplomaţiei ruse.

Preşedintele american Joe Biden a calificat drept reală ameninţarea Rusiei de a folosi arme nucleare tactice, în timp ce secretarul-general al NATO Jens Stoltenberg a declarat săptămâna aceasta că alianţa militară nu a detectat nicio modificare a forţelor nucleare ale Moscovei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Cuba își va extinde rutele de călătorie cu Rusia în speranța de a trezi turismul din somnul post-pandemic. Națiunea din Caraibe vrea să primească aproximativ 200.000 de ruși în acest...
Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Analiză: Jocul (secret) al Rusiei și Ungariei în România
Oamenii rușilor se pot infiltra în serviciile secrete și instituțiile românești? Sau sunt deja aici? Și cum a ajuns Ungaria prietenă la cataramă cu România? Raportul Consiliului Suprem...
#arme nucleare, #Rusia, #Serghei Lavrov , #Rusia