Încă un stat din SUA permite personalului școlar să poarte arme. Decizia, la un an de la atacul de la Nashville

Miercuri, 24 Aprilie 2024, ora 17:50
1035 citiri
Încă un stat din SUA permite personalului școlar să poarte arme. Decizia, la un an de la atacul de la Nashville
Profesorii din 15 state ale SUA pot purta arme la școală FOTO Pixabay

Congresul statului Tennessee, din sudul Statelor Unite, a adoptat un proiect de lege care îi autorizează pe profesori, directori şi alţi membri ai personalului şcolar să poarte o armă de mână, la un an de la un masacru într-o şcoală din Nashville, soldat cu moartea a șase persoane, între care trei copii.

Aproximativ 15 state americane autorizează purtarea de arme de către personalul şcolar, la discreţia circumscripţiilor academice, în contextul unei multiplicări a atacurilor armate în mediul şcolar în ultimii ani.

Această lege adoptată marţi de către Camera Reprezentanţilor din Tennessee a fost adoptată de Senatul local în aprilie.

Ea urmează să fie validată de către guvernatorul Bill Lee, care s-a declarat ”deschis” acestei idei.

Legea stabileşte mai multe condiţii - membrii personalului care vor să poarte o armă trebuie să urmeze 40 de ore de ”formare de bază în menţinerea ordinii în şcoli”.

În martie 2023, trei copii şi trei adulţi au fost împuşcaţi într-o şcoală creştină privată din Nashville, în sudul Statelor Unite.

Cei trei elevi ucişi aveau toţi 9 ani. Adulţii care şi-au pierdut viaţa sunt directoarea şcolii Katherine Koonce, în vârstă de 60 de ani, o pasionată de pickleball, Cynthia Peak, despre care poliţia a spus că ar fi fost o profesoară suplinitoare, şi gardianul Mike Hill, ambii în vârstă de 61 de ani.

Persoana care a comis atacul armat, identificată de poliţie ca Audrey Elizabeth Hale, a fost împuşcată de ofiţerii sosiţi la faţa locului. Tânără în vârstă de 28 de ani, fostă elevă a şcolii, se identifica ca persoană transgender, iar profilul ei pe LinkedIn pare să indice dorinţa de a folosi pronumele masculin.

Atacatorul a intrat în această şcoală creştină privată din capitala statului Tennessee, The Covenant School, înarmat cu două puşti de asalt şi un pistol şi a tras printr-o uşă de sticlă după care s-a îndreptat spre primul etaj al clădirii, unde a făcut victime.

Congresul din Tennessee este dominat de republicani, un partid de dreapta în care se află cei mai fervenţi apărători ai purtării armelor de foc.

Aleşii democraţi au fost excluşi în urma unor manifestaţii care cereau restricţii suplimentare ale armamentului după drama de la şcoala din Nashville.

Atacurile armate sunt frecvente în şcolile americane, însă instituţiile federale au o marjă de manevră limitată în acest subiect. Fiecare stat îşi poate impune propria reglementare.

Quarterly Report - Editia 4

Guvernul se pregătește să aprobe "Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale"
Guvernul se pregătește să aprobe "Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale"
Guvernul va aproba joi, prin ordonanţă de urgenţă, Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale. "Beneficiarii programului sunt unităţile...
Cine ar câștiga alegerile pentru funcția de președinte în România, conform celui mai recent sondaj de opinie
Cine ar câștiga alegerile pentru funcția de președinte în România, conform celui mai recent sondaj de opinie
Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu (PSD), 13.5% pentru George Simion (AUR), 12.5% pentru Diana...
#arme sua, #atac armat scoala SUA, #personal scolar, #profesori sua, #arme scoli SUA , #SUA