Deputat UDMR: Procurorii incalca frecvent legea. Cazul Attila Marko, unul etnic

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 17:24
3341 citiri
Deputat UDMR: Procurorii incalca frecvent legea. Cazul Attila Marko, unul etnic
Foto: Revista 22

Deputatul UDMR Marton Arpad (foto) crede ca parlamentul a incuviintat arestarea preventiva a colegului sau Marko Attila pe considerente etnice si spune ca nu are incredere in justitia din Romania, pentru ca procurorii "incalca legea".

Declaratiile au fost facute miercuri, dupa ce plenul Camerei Deputatilor a votat ridicarea imunitatii lui Marko Attila in vederea arestarii in dosarul Bica, iar dupa circa o ora acelasi plen nu a reusit sa stranga numarul de voturi necesar si pentru ridicarea imunitatii lui Catalin Teodorescu, in acelasi dosar.

Deputatul Marko Attila a ramas fara imunitate: Poate fi arestat in dosarul Bica (Video)

Deputatul Catalin Teodorescu, salvat de 1 vot: PNL ii asteapta demisia si acuza vicii de procedura (Video)

Intr-o interventie telefonica la postul Digi24, Marton Arpad, vicelider al grupului UDMR din Camera Deputatilor, a precizat ca arestarea preventiva trebuie sa fie "un caz exceptional".

"Procurorii, care sunt deasupra legii, incalca frecvent legea pentru toti cetatenii, indiferent de rangul pe care il au, solicitand arestare preventiva la fiecare proces. E o solutie de exceptie!", a sustinut deputatul maghiar.

Cand i s-a reamintit ca arestarea preventiva o decide un judecator nu un procuror, deputatul s-a enervat si a cerut sa fie lasat sa isi continue ideea.

"Iata, fara decizia parlamentului se poate lua si o alta decizie - o propunere a procurorului este si controlul judiciar. In loc sa ia aceasta decizie normala, ia o propunere de arestare preventiva, una exceptionala. Dvs imi ziceti sa am eu incredere in justitia din Romania? Ca justitia decide corect?

Justitia din Romania, intr-un alt caz in care a fost implicat domnul Marko, a luat decizia de a renationaliza o cladire din Sfantu Gheorghe", a mai declarat acesta, referindu-se la procesul in care colegul sau Marko Attila a fost condamnat recent la inchisoare cu suspendare.

Deputatul Marko Attila, condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare

Revenind la dosarul Bica, in care s-a ridicat miercuri imunitatea lui Marko Attila, viceliderul UDMR a subliniat inca o data ca a fost o atitudine bazata pe criterii etnice.

"Oricum ati invarti-o, un deputat al partidului PDL-PNL nu a primit avizul pentru arestare preventiva, el fiind de etnie romana, si domnul Marko a primit acest acord. Nu am cum sa interpretez altfel, mai ales ca el e si cel care a fost condamnat deja", a sustinut Marton Arpad.

DNA a cerut Camerei Deputatilor aviz pentru arestarea preventiva a deputatilor Marko Attila si Catalin Stefanescu, acuzati de abuz in serviciu in dosarul Bica.

Miercuri, 171 de deputati au votat pentru ridicarea imunitatii lui Marko Attila si doar 146 in cazul lui Catalin Stefanescu, minimul necesar fiind de 147.

In aceste conditii, Catalin Stefanescu a fost pus de procurorii DNA sub control judiciar, in timp ce o decizie in cazul lui Marko Attila va fi luata dupa ce acesta se va intoarce in tara.

Citește și:
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
Salarii de nabab la conducerea ASF. Câți bani primesc lunar șefii instituției care supraveghează piața asigurărilor
Salarii de nabab la conducerea ASF. Câți bani primesc lunar șefii instituției care supraveghează piața asigurărilor
După eșecul pe piața asigurărilor cu City Insurance, acum Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este implicată în scandalul Euroins, companie intrată recent în insolvență. În...
#Marton Arpad arestare preventiva Marko, #arestare preventiva Marko Attila , #stiri Arpad Francisc Marton