Cum te protejezi de arsurile solare. 4 remedii pentru pielea arsă

Duminica, 15 Mai 2022, ora 01:24
3101 citiri
Cum te protejezi de arsurile solare. 4 remedii pentru pielea arsă
Pentru a evita arsurile solare e necesar să îți protejezi pielea cu creme speciale FOTO / pexels

Canicula începe să își facă facă simțită prezența, iar medicii recomandă evitarea expunerii la soare între anumite ore.

Cu toate că pare o problemă inofensivă, statul la soare poate să deterioreze pielea și să apară arsurile dureroase de culoare roșie, care pot aduce complicații grave precum cancerul de piele.

Nu te expune la soare între orele 12.00-18.00

Pentru a evita arsurile solare, indiferent de timpul în care te expui la soare, este esențial să îți protejezi pielea cu cremele speciale anti-bronz. De asemenea, nu te expune la soare în intervalul 12.00-18.00.

Alegerea hainelor este și ea una importantă. Ai nevoie de haine care să fie confecționate din materiale care nu permit razelor să pătrundă, iar ochelarii de soare trebuie neapărat să fie parte din garderoba zilelor călduroase.

Remedii pentru arsurile solare

Dacă nu ai ținut cont de sfaturile de mai sus și te-ai ales cu arsuri solare, poți să amesteci treci linguri de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă (300 ml) și să întinzi licoarea peste zona afectată de soare.

Lasă bicarbonatul să acționeze timp de 15 minute și apoi clătește-ți zona cu arsuri cu apă rece. Repetă acest procedeu de trei ori pe zi, mai ales în zilele în care afară sunt peste 30 de grade.

Cartofii pot fi și ei folosiți pentru a calma pielea arsă de soare, conferindu-i în același timp hidratare. Poți realizezi o pastă, cu ajutorul blenderului, apoi aplică pasta pe piele și las-o să-și facă efectul. Este nevoie de doar 15 minute pentru ca senzatia de usturime să dispară.

Iaurtul și mierea îți calmează pielea arsă de soare

Și iaurtul îți poate calma pielea arsă. Aplică-l pe suprafața afectată și așteaptă pentru câteva zeci de minute, până ce substanțele sale active își vor face efectul.

Recunoscută pentru o mulțime de beneficii pentru sănătatea internă a organismului, mierea poate fi utilizată și pentru uz extern, având o serie de întrebuințări. Printre acestea, se numără și tratarea arsurilor solare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#arsuri solare remedii, #piele arsa soare, #protectie solara piele, #soare , #pielea