Ludovic

Ludovic Orban, mesaj pentru liberalii din Teleorman: „Pe 25 septembrie trebuie ales un lider, nu un șef. Nu trebuie să ne jucăm cu soarta PNL”

13 Septembrie 2021 - Ludovic Orban, mesaj pentru liberalii din Teleorman: „Pe 25 septembrie trebuie ales un lider, nu un șef. Nu trebuie să ne jucăm cu soarta PNL”

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat luni, 13 septembrie, în fața liberalilor din Telorman că aceștia trebuie să aleagă un lider, „care să aibă cu adevărat capacitatea de a conduce spre o bună guvernare și spre victorii”, și nu un șef. Liberalii intră în ultimele două săptămâni de campanie înaintea congresului din 25 septembrie. „Le-am spus liberalilor din Teleorman, astăzi, la prezentarea moțiunii mele, ”PNL-Forța Dreptei” că eu nu pot și nu voi accepta ca în Partidul Național Liberal primarii partidului să fie umiliți, puși la colt, amenințați că nu vor avea acces la resurse dacă nu sprijină un anumit candidat...

2 comentarii
Alte articole despre:  Ludovic Orban PNL, Florin Citu premier, congres PNL
Ludovic Orban, despre Congresul PNL: "Pe 25 septembrie e vorba de a alege între a fi şi a nu fi. Nu aş vrea să ajungem în luptă corp la corp"

12 Septembrie 2021 - Ludovic Orban, despre Congresul PNL: "Pe 25 septembrie e vorba de a alege între a fi şi a nu fi. Nu aş vrea să ajungem în luptă corp la corp"

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că în 25 septembrie liberalii nu vor alege între cei doi candidaţi, ci "între a fi şi a nu fi", menţionând că adversarii săi au făcut planificări cum se controlează votul în filialale. El a atenţionat că le ştie toată strategia, avertizând că nu ar vrea să se ajungă "în luptă corp la corp". "Una era situaţia din urmă cu două luni. Astăzi situaţia e complet schimbată. La congresul ăsta nu este vorba de a alege între Ludovic Orban şi Florin Cîţu. Este vorba de a alege între a fi şi a nu fi. Dacă părea în urmă cu două luni o alegere între, să spun, două variante, nu la fel de bune, dar una bună şi una mai puţin bună, din păcate, acum este o alegere într-o variantă evident bună şi o variantă evident rea pentru PNL", a declarat Orban, duminică, la Focşani...

5 comentarii
Alte articole despre:  Ludovic Orban, PNL, congres PNL
Ludovic Orban, explicație originală despre eșecul alianțelor de dreapta: "Întotdeauna dracul şi-a băgat coada"

12 Septembrie 2021 - Ludovic Orban, explicație originală despre eșecul alianțelor de dreapta: "Întotdeauna dracul şi-a băgat coada"

Liderul PNL, Ludovic Orban, a explicat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Iaşi, de ce alianţele de dreapta nu funcţionează şi apar disensiuni. "Întotdeauna dracul şi-a băgat coada în structurile de guvernare de dreapta, care în general au fost pe alianţă. În timp ce PSD a guvernat aproape singur sau a avut diferite partiduleţe satelit, întotdeauna pe dreapta a fost Convenţia Democratică, în 97-2000, cu mai multe partide: PNŢCD - PNL - PD, după aceea a fost şi Alianţa DA care a presupus şi UDMR şi PC, soluţie imorală, dacă vă aduceţi aminte, pentru formarea majorităţii...

9 comentarii
Alte articole despre:  Ludovic Orban PNL, dreapta Romania, aliante politice
PNL Iași a aprobat moțiunea lui Ludovic Orban pentru congresul partidului. Au fost doar 3 voturi împotrivă

12 Septembrie 2021 - PNL Iași a aprobat moțiunea lui Ludovic Orban pentru congresul partidului. Au fost doar 3 voturi împotrivă

PNL Iaşi a aprobat duminică, 12 septembrie, în cadrul Consiliului Director Judeţean al organizaţiei, moţiunea lui Ludovic Orban pentru congresul partidului din 25 septembrie. Surse din cadrul PNL Iaşi au declarat că moţiunea lui Orban a întrunit 89 de voturi ”pentru” şi trei ”împotrivă”. Liderul PNL, Ludovic Orban, a spus, după reuniunea CDJ a PNL Iaşi, că organizaţia ieşeană a liberalilor va avea mulţi delegaţi la congres şi că speră ca un număr cât mai mare dintre aceştia să îl voteze ca preşedinte PNL...

3 comentarii
Alte articole despre:  Ludovic Orban PNL, Florin Citu premier, PNL
Ludovic Orban: „PNL a avut 27-27 % în iunie. Din momentul apariţiei dezvăluirilor despre Florin Cîţu am început să scădem”

12 Septembrie 2021 - Ludovic Orban: „PNL a avut 27-27 % în iunie. Din momentul apariţiei dezvăluirilor despre Florin Cîţu am început să scădem”

Liderul PNL Ludovic Orban a spus duminică la Iaşi că PNL a avut un scor constant de 26-27 la sută în iunie, dar partidul a scăzut după ce au apărut dezvăluirile despre Florin Cîţu, dar mai ales după declanşarea criei politice. “PNL a avut un scor constant în toate sondajele de opinie inclusiv în luna iunie de 26 – 27%. Din momentul apariţiei dezvăluirilor despre Florin Cîţu am început să scădem, iar acum am scăzut şi mai mult odată cu declanşarea crizei politice, în care noi suntem consideraţi principalul responsabil. Noi, zicând Klaus Iohannis, Florin Cîţu, PNL. Noi suntem consideraţi principalii responsabili pentru criza politică“, a spus Ludovic Orban în cadrul şedinţei Consiliului Director Judeţean al PNL Iaşiz...

6 comentarii
Alte articole despre:  Ludovic Orban, PNL, Florin Citu
Ludovic Orban: „Avem trei variante: refacerea coaliţiei, concubinajul sau mariajul cu PSD, adică cu dracul, sau opoziţia”

12 Septembrie 2021 - Ludovic Orban: „Avem trei variante: refacerea coaliţiei, concubinajul sau mariajul cu PSD, adică cu dracul, sau opoziţia”

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat duminică, 12 septembrie, la Iaşi că liberalii nu pot guverna ţinuţi la suprafaţă de vâslaşii PSD şi că PNL nu poate guverna alături de PSD pentru că a trăit timp de zece ani oprobiul public când a decis să facă USL. Orban a subliniat în cadrul şedinţei Consiliului Director Judeţean PNL Iaşi că omul care va fi ales preşedintele PNL în 25 septembrie va trebui “să pună punct crizei politice, să refacă unitatea PNL şi să refacă această coaliţie“. “Avem nevoie de o coaliţie care să investească un guvern care să pună piciorul pe acceleraţie şi care să facă performanţă. Avem trei variante: refacerea coaliţiei, concubinajul sau mariajul cu PSD, adică cu dracul, sau opoziţia. Eu cred că oamenii ne-au votat să guvernăm. Nu putem guverna fiind atârnaţi în cuiul PSD sau ţinuţi la suprafaţă de vâsla cu care s-ar putea mâine să ne dea în cap vâslaşii de la PSD. Am trăit timp de zece ani oprobiul public pentru decizia catastrofală de a face USL. Am pierdut atunci încrederea unei mari părţi din electoratul cinstit şi onest de dreapta, anti-PSD pe care foarte greu am reuşit să îl recuperăm“, a declarat şeful PNL, Ludovic Orban...

8 comentarii
Alte articole despre:  Ludovic Orban PNL, PSD, coalitie de guvernare, PNL guvernare
Ludovic Orban, împotriva unui guvern PNL susținut de „vâslașii” PSD: „Am trăit timp de zece ani oprobiul public pentru decizia catastrofală de a face USL”

12 Septembrie 2021 - Ludovic Orban, împotriva unui guvern PNL susținut de „vâslașii” PSD: „Am trăit timp de zece ani oprobiul public pentru decizia catastrofală de a face USL”

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, duminică, la Iaşi că liberalii nu pot guverna ţinuţi la suprafaţă de vâslaşii PSD şi că PNL nu poate guverna alături de PSD pentru că a trăit timp de zece ani oprobiul public când a decis să facă USL. Ludovic Orban a afirmat în cadrul şedinţei Consiliului Director Judeţean PNL Iaşi că omul care va fi ales preşedintele PNL în 25 septembrie va trebui “să pună punct crizei politice, să refacă unitatea PNL şi să refacă această coaliţie“...

10 comentarii
Alte articole despre:  Ludovic Orban, PNL, PSD, guvern
Rares Bogdan, ultimatum pentru Orban: „Ludovic să înceteze, pentru că numai eu ştiu de câte ori l-a apărat preşedintele Iohannis. De două ori l-a salvat direct de la debarcare”

12 Septembrie 2021 - Rares Bogdan, ultimatum pentru Orban: „Ludovic să înceteze, pentru că numai eu ştiu de câte ori l-a apărat preşedintele Iohannis. De două ori l-a salvat direct de la debarcare”

Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan a criticat, sâmbătă seară, afirmaţia liderului PNL, Ludovic Orban, potrivit căreia PNL nu datorează nimic preşedintelui Klaus Iohannis. ”Ludovic să înceteze, pentru că numai eu ştiu de câte ori l-a apărat preşedintele Iohannis”, a afirmat Rareş Bogdan, susţinând că, de două ori, Klaus Iohannis ”l-a salvat direct de la debarcare” pe Ludovic Orban. ”Ludovic să înceteze, pentru că numai eu ştiu de câte ori l-a apărat preşedintele Iohannis, câte şanse i-a dat preşedintele Iohannis, cum i-a dat şansa să construiască un guvern singur, fără a se implica nici Rareş Bogdan, nici Iulian Dumitrescu, nici Flutur, nici Boc, nimeni. Nici Alina Gorghiu. Pur şi simplu şi-a făcut echipa singur, iar când noi îi atrăgeam atenţia că exagerează sau că acţionează discreţionar preşedintele îl apăra. Aseară a depăşit toate limitele. M-a supărat rău”, a declarat Rareş Bogdan, sâmbătă seară, la Antena 3...

15 comentarii
Alte articole despre:  Rares Bogdan PNL, Ludovic Orban, Klaus Iohannis presedinte, Florin Citu premier
Ludovic Orban ia partea USR PLUS in scandalul dintre Florin Roman si Anca Dragu: "Chiar am spus la un moment dat ca ea va conduce plenul"

10 Septembrie 2021 - Ludovic Orban ia partea USR PLUS in scandalul dintre Florin Roman si Anca Dragu: "Chiar am spus la un moment dat ca ea va conduce plenul"

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, ia apararea USR PLUS in scandalul dintre Florin Roman si Anca Dragu care a avut loc in plenul Parlamentului de joi, 9 septembrie. "Eu chiar am spus la un moment dat, in timpul sedintei, ca ea (n.red.: Anca Dragu) va conduce si plenul", relateaza Orban. Florin Roman este un apropiat al taberei Citu care, potrivit unor surse politice, si-ar dori sefia Camerei Deputatilor, in locul lui Orban. Prezent vineri, la Ploiesti, unde si-a prezentat motiunea cu care va candida pentru inca un mandat la sefia PNL, Ludovic Orban a comentat situatia creata joi dupa-amiaza, in Parlament, unde vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Roman a fost impiedicat sa conduca sedinta in care s-a citit motiunea de cenzura inaintata de USR-PLUS si AUR...

13 comentarii
Alte articole despre:  Ludovic Orban, Camera Deputatilor, florin roman, Anca Dragu
Ludovic Orban, în plin scandal al coaliției: „Nu voi accepta nicio înţelegere cu PSD”

10 Septembrie 2021 - Ludovic Orban, în plin scandal al coaliției: „Nu voi accepta nicio înţelegere cu PSD”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, 10 septembrie, la Giurgiu, că nu va accepta nicio înţelegere cu PSD pentru a pune capăt crizei guvernamentale. Orban spune că singura soluţie "onorabilă" este refacerea coaliţiei. Orban a punctat că sunt trei variante pentru ieşirea din criză, şi anume refacerea coaliţiei existente, o înţelegere cu PSD sau trecerea în opoziţie. "Trebuie rezolvată criza cu orice preţ. Nu cred că este mai importantă persoana şi soarta unui om decât România şi decât PNL. Cu cât terminăm mai repede această criză, cu atât lucrurile vor merge mai bine. Ştiţi foarte bine că există trei variante, nu e complicat. Avem varianta să refacem coaliţia existentă, avem varianta să facem o înţelegere cu PSD şi varianta de a trece în opoziţie. Astea sunt cele trei variante, nu există alte variante. Personal, vă spun că nu voi accepta nicio înţelegere cu PSD. Orice înţelegere pe care a făcut-o de-a lungul timpului PNL cu PSD s-a terminat în gravul dezavantaj al PNL şi în câştigul PSD", a spus Ludovic Orban...

20 comentarii
Alte articole despre:  Ludovic Orban, criza coalitie, PSD, PNL
Ludovic Orban, ironic la adresa lui Florin Cîțu: „Să vin cu nişte oameni de-ai mei, care să stea pe post de figuranţi sau de butaforie în spatele meu”

10 Septembrie 2021 - Ludovic Orban, ironic la adresa lui Florin Cîțu: „Să vin cu nişte oameni de-ai mei, care să stea pe post de figuranţi sau de butaforie în spatele meu”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit vineri, 10 septembrie, despre conferințele de presă în care apare singur, spunând că niciodată nu i-a plăcut „butaforie” în spatele său. Orban ironizează apariţiile publice ale contracandidatului său la conducerea formaţiunii, afirmând că nu a vrut niciodată să aibă în jur, în apariţiile sale publice, "figuranţi". "Atunci când dai o declaraţie, dai o declaraţie tu, ca lider politic care ai ceva de spus, nu-i foloseşti pe alţii pe post de spate sau pe post de să-ţi dea o putere pe care tu, personal, nu o ai”, a afirmat, vineri, la Giurgiu, Ludovic Orban...

1 comentariu
Alte articole despre:  Ludovic Orban, Florin Citu, alegeri PNL
Care sunt cele trei variante de soluționare a crizei din coaliție, potrivit lui Ludovic Orban. „Să rămână agăţat în cuiul de la sediul PSD”

09 Septembrie 2021 - Care sunt cele trei variante de soluționare a crizei din coaliție, potrivit lui Ludovic Orban. „Să rămână agăţat în cuiul de la sediul PSD”

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a vorbit joi, 9 septembrie, despre rezolvarea crizei din coaliția de guvernare. Potrivit liderului PNL, există trei variante de soluţionare a crizei politice, prima fiind ca premierul Florin Cîţu să rămână “agăţat în cuiul de la sediul PSD”, să demisioneze sau să treacă o moţiune de cenzură împotriva Guvernului. “Există câteva soluţii: să rămână agăţat de sprijinul PSD, agăţat în cuiul de la sediul PSD, să demisioneze sau să treacă o moţiune de cenzură împotriva Guvernul Cîţu. Astea sunt cele trei variante mari de soluţionare a crizei politice şi guvernamentale cu care se confruntă România astăzi, care o să aibă efect şi asupra aprobării PNRR, din păcate”, a declarat joi, Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa...

12 comentarii
Alte articole despre:  Ludovic Orban, PNL, alegeri PNL
Ludovic Orban: ”Dacă voi câștiga Congresul PNL, refac coaliția în maxim 48 de ore”

09 Septembrie 2021 - Ludovic Orban: ”Dacă voi câștiga Congresul PNL, refac coaliția în maxim 48 de ore”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că, dacă va câștiga congresul din 25 septembrie, reface coaliția în ”maxim 48 de ore.” ”Dacă voi câștiga Congresul PNL, refac coaliția în maxim 48 de ore”, a spus Ludovic Orban, la B1 TV. Orban a respins scenariul în care Iohannis ar refuza să il desemneze premier: ”Cum să refuze? Președintele României m-a desemnat prim-ministru de trei ori, inclusiv la negocierea pe care am avut-o după alegerile din decembrie, după blocajul din primele șase zile, dacă vă aduceți aminte, am venit cu a doua formulă, cu doi candidați posibili de prim-ministru, Ludovic Orban sau Florin Cîțu, și până la urmă cei care au luat decizia, și-au exprimat preferința și au impus premierul Cîțu au fost cei de la USR PLUS”...

6 comentarii
Alte articole despre:  Ludovic Orban, congres PNL, coalitie, Iohannis, premier
Ludovic Orban, după ce s-a abținut de la votul pentru amânarea moțiunii: "E o propunere care iese din cadrul constituţional"

06 Septembrie 2021 - Ludovic Orban, după ce s-a abținut de la votul pentru amânarea moțiunii: "E o propunere care iese din cadrul constituţional"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat că 18 membri ai Birourilor Permante Reunite au fost prezenţi la şedinţa pe tema moţiunii de cenzură, din care 9 au votat "pentru", 7 "împotrivă" şi 2 parlamentari au fost prezenţi şi nu au votat: Ovidiu Ganţ şi el. "Propunerea nu a fost adoptată", a punctat Orban. El a explicat de ce nu a votat. "Nu voi putea niciodată să votez, chiar dacă am un interes politic de moment, o propunere care iese din cadrul constituţional", a susţinut el. "Rezultatul votului e următorul: au fost 18 membri ai Birourilor Permante prezenţi, «pentru» au votat 9 membri, 7 «împotrivă» şi 2 parlamentari au fost prezenţi şi nu au votat: Ovidiu Ganţ şi eu. Propunerea nu a fost adoptată. Se ştie că votul în Parlament, se adoptă o propunere, o lege cu votul a jumătate plus unu din cei prezenţi. Nu s-a întrunit majoritatea celor prezenţi. Propunerea nu a trecut. După ce nu a fost adoptată propunerea alţi colegi din PNL au plecat din sala de şedinţă, am rămas fără cvorum şi nu am discutat punctul 3, prezentarea în Birourile permanente reunite a moţiunii de cenzură", a afirmat Orban...

6 comentarii
Alte articole despre:  Ludovic Orban PNL, motiune de cenzura, USRPLUS PNL, PSD
Ludovic Orban și-a depus candidatura pentru un nou mandat la șefia PNL. Ce conține textul moțiunii DOCUMENT

19 August 2021 - Ludovic Orban și-a depus candidatura pentru un nou mandat la șefia PNL. Ce conține textul moțiunii DOCUMENT

Președintele PNL Ludovic Orban si-a depus moțiunea prin care candidează pentru un nou mandat de președinte al Partidului Național Liberal. Moțiunea se intitulează: "PNL - Forța dreptei". Ludovic Orban spune că a decis să candideze pentru că simte că este calea prin care PNL poate fi menţinut şi consolidat ca principală forţă politică. "După 4 ani de muncă neîntreruptă la președinția Partidului Național Liberal, am conștiința împăcată și sentimentul datoriei împlinite față de cei care mi-au acordat încrederea lor la ultimul Congres. Am fost onorat să-i reprezint pe toți colegii mei în calitate de președinte al Partidului Național Liberal și să-i conduc spre victorie...

4 comentarii
Alte articole despre:  Ludovic Orban, Ludovic Orban PNL, congres PNL, alegeri PNL

Top 3 știri din presa centrală

ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se...

Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, că USR PLUS nu va sprijini un guvern minoritar, menţionând că experienţa României cu...

Kelemen Hunor, despre situația politică din România: ”În 13 ani am avut 13 guverne fără să le menţionez pe cele interimare”
Kelemen Hunor, liderul Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), a declarat vineri, în deschiderea celui de-al XV-lea Congres al...
  1. Un spectacol sinistru, la finalul căruia noi plătim facturile grase ale proastei guvernări
  2. Cum a sărbătorit Emma Răducanu succesul de la US Open și ce n-a avut voie să facă
  3. Structuri misterioase descoperite sub Marea Nordului: Nevăzute de mii de ani, au fost găsite în adâncuri VIDEO
  4. Fenomen misterios în Statele Unite: Sunete puternice zguduie Tennessee în plină noapte VIDEO
  5. O femeie a murit 15 minute, dar a înviat miraculos. Ce a văzut în experiența din apropierea morții
  6. Celebrul fizician Michio Kaku uimește omenirea: ”Extratereștrii pot fi cu milioane de ani mai avansați decât noi” VIDEO
  7. Accident cu cinci victime, în județul Suceava. Un microbuz a intrat într-un TIR
  8. Misterioase structuri descoperite sub gheața Groenlandei: Invizibile mii de ani, au ieșit la lumină din adâncuri VIDEO
  9. Un nou eșec dureros pentru Sorana Cîrstea în Statele Unite
  10. Civilizațiile extraterestre ar putea avea o tehnologie diabolică: Megastructurile sfere Dyson VIDEO