Descoperire importantă pentru sănătate: dieta specială ce alungă durerile articulare ale pacienților

Miercuri, 06 Aprilie 2022, ora 02:00
9205 citiri
Descoperire importantă pentru sănătate: dieta specială ce alungă durerile articulare ale pacienților
Artrita reumatoidă poate fi ameliorată printr-o dietă vegană FOTO: WebMD

Oamenii de știință de la Universitățile George Washington și Utah din Statele Unite au reușit să facă o descoperire importantă pentru sănătatea oamenilor, în urma unui studiu publicat pe 3 aprilie 2022 în revista American Journal of Lifestyle Medicine. Ei au constatat că o dietă vegetariană ameliorează durerile articulare ale pacienților cu artrită reumatoidă.

O dietă vegană săracă în grăsimi, fără restricții calorice, duce la reducerea durerilor de articulații ale persoanelor participante la cercetare. În plus, pacienții și-au îmbunătățit nivelul colesterolului și au pierdut din greutate, potrivit News Medical.

Artrita reumatoidă este o boală autoimună frecventă care provoacă de obicei dureri articulare, umflături și, în cele din urmă, leziuni permanente ale articulațiilor.

La începutul studiului condus de Neal Barnard de la Universitatea George Washington din Statele Unite, participanții au fost rugați să folosească o scală vizuală analogică pentru a evalua severitatea durerilor articulare din ultimele două săptămâni.

Patru semnale majore că aveți sistemul imunitar slăbit: Ce trebuie să faceți pentru a-l întări?

Nivelul evoluției bolii a fost calculat cu un indice denumit DAS28, calculat pe baza stării articulațiilor sensibile, articulațiilor umflate și a valorii proteinei C-reactive, care indică inflamația din organism.

În timpul studiului, 44 de adulți diagnosticați anterior cu artrită reumatoidă au fost repartizați în două grupuri, timp de 16 săptămâni. Primul grup a primit o dietă vegetariană timp de patru săptămâni, cu eliminarea alimentelor suplimentare timp de trei săptămâni, apoi cu introducerea acestora individual pe parcursul a nouă săptămâni.

Al doilea grup a urmat o dietă nerestricționată, dar i s-a dat câte o capsulă placebo, care nu a avut niciun efect. Apoi, grupurile au schimbat dietele.

Descoperire importantă pentru sănătate de la Harvard: Consumul acestui aliment alungă bolile de inimă VIDEO

Rezultatele au arătat că valoarea DAS28 s-a redus cu 2 puncte, indicând o reducere mai mare a durerilor articulare, comparativ cu scăderea de 0,3 în faza placebo. Numărul mediu de articualții umflate a scăzut de la 7 la 3,3 în faza vegană, în timp ce numărul a crescut de la 4,7 la 5 în faza placebo.

Pe lângă scăderea durerilor articulare, greutatea corporală a scăzut cu 6 kilograme, în comparație cu creșterea cu 0,9 kilograme la faza placebo. În plus, s-au văzut reduceri ale colesterolului total, LDL și cel HDL, în timpul fazei dietei vegetariene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#artrita reumatoida, #dieta vegetariana, #dieta vegetariana beneficii, #dieta vegana, #artrita remedii naturale , #stiri sanatate