Descoperire surprinzătoare a experților din Anglia: O boală dureroasă, creștere alarmantă de 40%

Miercuri, 26 Octombrie 2022, ora 04:24
6908 citiri
Descoperire surprinzătoare a experților din Anglia: O boală dureroasă, creștere alarmantă de 40%
Număr crescut de cazuri de artrită inflamatorie FOTO: Times of India

Oamenii de știință de la Universitatea Keele din Marea Britanie, care au efectuat un studiu amplu publicat pe 10 octombrie 2022 în revista The Lancet, au făcut o descoperire suprinzătoare: creșterea cu 40% a numărului cazurilor de artrite inflamatorii la adulți.

Artrita inflamatorie grupează afecțiuni care provoacă dureri articulare și umflături. Cele trei tipuri principale - artrita reumatoidă, artrita psoriazică și spondiloartrita axială - provoacă dureri pe termen lung și dizabilități, potrivit News Medical.

Cu cât persoanele cu artrită inflamatorie primesc mai devreme tratament de specialitate, cu atât rezultatele lor privind recuperarea sunt mai bune.

Descoperire neobișnuită a astronomilor: Un tunel colosal ascuns înconjoară Pământul VIDEO

Studiul a fost condus de dr. Ian Scott de la Facultatea de Medicină de la Universitatea Keele și Midlands Partnership NHS Foundation Trust și finanțat de Institutul Național pentru Cercetare în Sănătate și Îngrijire (NIHR) din Marea Britanie.

Cercetarea a analizat proporția de adulți în Anglia cu un diagnostic care s-a încadrat la una dintre aceste trei afecțiuni, în fiecare an din 2004 până în 2020. Echipa a urmărit datele din baza medicilor de familie, de la peste 1.400 de doctori din 20% din Anglia.

Ei au descoperit că proporția adulților din Anglia cu un diagnostic de artrită inflamatorie a crescut în perioada de studiu cu cel puțin 40%, între 2004 și 2020. Aceasta a însemnat că, în 2020, peste 1% dintre adulți și peste 2,5% dintre cei cu vârsta peste 65 de ani din Anglia aveau un diagnostic de artrită în fișele lor de medicină generală.

Rezultatele noastre arată că aceste afecțiuni sunt mai frecvente la persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

Artrita este un termen general, care desemnează durerile și afecțiunile de natură articulară, iar ea apare odată cu înaintarea în vârstă. Artrita infecțioasă este cauzată de un virus sau o bacterie, ce pătrunde într-o articulație, putând provoca inflamație.

Concluzie alarmantă pentru cei care nu dorm cât trebuie. Risc de mortalitate crescut cu 30-40%

Cei mai importanți factori de risc pentru dezvoltarea artritelor cu diferite localizări sunt înaintarea în vârstă, predispoziția genetică, obezitatea, traumatismele, bolile metabolice sau densitatea osoasă.

De aceea, orice durere în zona articulațiilor trebuie privită cu seriozitate și adusă la cunoștință medicilor de familie, care pot hotărî un tratament adecvat sau o investigație suplimentară.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
#artrita, #artrita reumatoida, #artrita cauze, #artrita durere articulatii, #artrita simptome, #artrita tratament , #stiri sanatate