Bielorusa Sabalenka, mesaj către ucraineni: ”Dacă ei se simt mai bine urându-mă, sunt bucuroasă”

Miercuri, 19 Aprilie 2023, ora 17:21
2583 citiri
Bielorusa Sabalenka, mesaj către ucraineni: ”Dacă ei se simt mai bine urându-mă, sunt bucuroasă”
Aryna Sabalenka

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka, numărul doi mondial, a afirmat că dacă ar sta în puterea ei să oprească războiul din Ucraina, ar face acest lucru, precizând totodată că nu poate controla ceea ce spune preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, informează Reuters.

Luna trecută, Sabalenka a vorbit despre "ura" întâlnită în vestiar, pe fondul relaţiilor tensionate dintre unii jucători în urma invaziei Rusiei în Ucraina, sprijinită de aliatul său Belarus.

Lukaşenko a sărbătorit victoria obţinută de Sabalenka în luna ianuarie la Australian Open şi a afirmat mai recent că oamenii ştiu din ce ţară a venit campioana de la Melbourne, chiar dacă a jucat sub drapel neutru.

În martie 2022, organele de conducere ale tenisului, WTA şi ATP, le-au interzis jucătoarelor şi jucătorilor din Rusia şi Belarus să concureze sub numele sau drapelul ţărilor lor, cerându-le să evolueze sub drapel neutru.

"Sunt destul de sigură că nu ajută", le-a declarat Sabalenka reporterilor la Stuttgart, marţi, când a fost întrebată despre comentariile lui Lukaşenko. "Nu ştiu ce să spun, pentru că poate comenta jocul meu, el poate comenta orice vrea. Nu am nimic de-a face cu politica... Dacă ucrainenii mă vor urî mai mult după discursul său, atunci ce pot face? Dacă ei se simt mai bine urându-mă, sunt bucuroasă să-i ajut cu asta. Ei pot face asta. Dar, în rest, dacă aş putea opri războiul, aş face asta, însă din păcate nu este în mâinile mele şi nici sub controlul meu", a adăugat belarusa.

Sabalenka, în vârstă de 24 de ani, a mai spus că stă departe de internet cât mai mult posibil, pentru a evita astfel citirea comentariilor negative. "Voi putea să mă concentrez asupra mea şi a jocului meu şi să nu ajung prea deprimată din cauza acestei situaţii", a subliniat ea.

Arina Sabalenka participă săptămâna aceasta la Openul de la Stuttgart, după ce s-a retras anterior din turneul de la Charleston, în urma unei accidentări uşoare. Ea o va înfrunta pe cehoaica Barbora Krejcikova în turul al doilea al turneului german pe zgură, după ce a fost scutită de primul tur.

Quarterly Report - Editia 4

Când poate fi eliberată Marea Neagră de sub dominația rusă?
Când poate fi eliberată Marea Neagră de sub dominația rusă?
Marea Neagră e plină de mine gata să explodeze, e bruiată permanent de ruși, navigația a devenit mai periculoasă ca oricând iar coasta nordică se află sub asaltul trupelor ruse. Care sunt...
O dronă a ucrainenilor ar fi atacat, la o distanță record, un obiectiv militar din Rusia
O dronă a ucrainenilor ar fi atacat, la o distanță record, un obiectiv militar din Rusia
O dronă a serviciului de informaţii al Apărării (GUR) din Ucraina a atacat duminică un radar de detectare a ţintelor cu rază lungă de acţiune "Voronej M", situată în Orsk, în regiunea...
#Aryna Sabalenka, #Belarus, #Ucraina , #stiri tenis