Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale va putea fi plătită pe Ghişeul.ro. "Îi vom ajuta pe români să-şi pună locuinţele la adăpost financiar"

Joi, 30 Martie 2023, ora 16:56
1817 citiri
Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale va putea fi plătită pe Ghişeul.ro. "Îi vom ajuta pe români să-şi pună locuinţele la adăpost financiar"
Persoană care face o plată online FOTO Pixabay

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) şi Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) anunţă semnarea protocolului ce permite integrarea asigurării obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD) pe portalul Ghişeul.ro.

Protocolul a fost semnat miercuri, 29martie, şi are ca obiectiv creşterea rezilienţei României în faţa cutremurelor, alunecărilor de teren şi a inundaţiilor, anunţă instituţia.

”Ne dorim ca Ghişeul.ro să devină cel mai folosit instrument în relaţia cetăţeanului cu administraţia publică. Obiectivul este de a adăuga cât mai multe servicii utile pentru cetăţeni pentru a creşte în ritm accelerat numărul de utilizatori ai acestei platforme, lucru esenţial pentru transformarea digitală a României.

Digitalizarea generează mai mult decât progres tehnologic, ea ne aduce conectarea facilă, în timp real, la serviciile relevante. Dincolo de accesul instantaneu la date despre taxe, impozite şi servicii publice digitale, prin acest pas, îi vom ajuta pe români să-şi pună locuinţele la adăpost financiar în faţa catastrofelor naturale. Alături de PAID, construim România Viitorului”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Conform protocolului semnat, prima etapă de implementare va presupune semnalarea pe portal a asigurării obligatorii locuinţelor împotriva dezastrelor naturale şi redirecţionarea în pagina care permite achiziţia online, arată ministerul în comunicat.

”Transformarea digitală facilitează avansul României într-o nouă paradigmă tehnologică, informaţională şi socială. Ca autoritate de stat, ne bucurăm să colaborăm cu mediul privat, mediul asociativ şi comunităţile locale pentru a eficientiza acest proces. Parteneriatul cu PAID va face mai accesibilă poliţa care asigură protecţie financiară a locuinţelor în faţa dezastrelor naturale. Demersul nostru de a face din Ghişeul.ro marketplace-ul serviciilor de interes public merge mai departe, cu încredere şi rezultate”, a declarat Dragoş-Cristian Vlad, preşedintele ADR.

”România este o ţară expusă dezastrelor naturale, iar protejarea financiară a locuinţelor private, prin poliţa PAD, este esenţială pentru o reconstrucţie mai uşoară după un dezastru. Integrarea acestui produs social pe platforma Ghişeul.ro este un pas important în accesibilizarea asigurării. Ne bucurăm şi mulţumim ministerului de resort şi ADR pentru deschidere şi operativitate. Avem toată încrederea că acest demers este în beneficiul utilizatorilor platformei Ghişeul.ro”, a declarat Nicoleta Radu, director general al PAID.

PAID este societatea înfiinţată prin Legea 260/2008, special pentru emiterea şi administrarea asigurărilor obligatorii de locuinţă şi coordonează gestionarea şi instrumentarea dosarelor de daună. Ghişeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României şi susţinută de APERO – Asociaţia pentru Plăţi Electronice din România.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#asigurare obligatorie locuinta, #dezastru natural, #plata, #ghiseul ro , #stiri sociale