Productia de mobila, in scadere cu peste 30%

   

Productia de mobila din judetul Covasna a scazut, anul trecut, cu peste 30% fata de anii precedenti, fiind afectata de importurile de mobila second-hand si piesele produse in Orientul Indepartat.

Presedintele Asociatiei intreprinzatorilor mici si mijlocii din judetul Covasna (ASIMCOV), Bagoly Miklos a declarat ca ''tendinta de a economisi pe fondul crizei'' s-a facut simtita atat pe piata externa, cat si pe cea autohtona, iar producatorii de mobila au fost printre cei mai afectati.

''Anul trecut a mers mai bine productia de usi, ferestre, parchet, scari, in general produsele legate de constructii, dar si in acest domeniu incep sa se simta problemele pentru ca nu se mai construieste cat inainte. Productia de mobila a scazut cu 30-35%'', a declarat Bagoly Miklos.

Potrivit acestuia, producatorii de mobila sufera si din cauza importurilor de mobila second-hand, fiind intr-o situatie asemanatoare producatorilor de confectii, care se confrunta cu o concurenta acerba din partea magazinelor cu haine la mana a doua.

In judetul Covasna sunt mai multe firme care aduc piese de mobilier second-hand din strainatate, in special din Polonia, Germania si Elvetia, pe care le vand la jumatate de pret fata de cele din magazinele specializate ori din atelierele firmelor de profil.

''Si produsele fabricate in Orientul Indepartat ne influenteaza, deoarece intra cu pret de dumping cu care noi nu putem concura'', a declarat presedintele ASIMCOV.

Fabricantii de mobila din judetul Covasna sustin ca in ultimii trei-patru ani s-au schimbat foarte mult atat structura mobilei, cat si preferintele clientilor. Spre exemplu, au devenit foarte la moda garderobele ''americane'', prin urmare din case au disparut dulapurile, de asemenea masutele de televizor, pentru ca e acum e ''trendy'' sa-ti montezi ''plasma'' direct pe perete.

In schimb, au mare cautare fotoliile si paturile care isi gasesc de regula locul in spatii cat mai aerisite, cu cat mai putin mobilier. ...citeste toata stirea
Marti, 23 Martie 2010, ora 14:27
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Plan Rosu de interventie! Accident cu 12 persoane implicate
Evenimentul rutier s-a produs pe DJ121 Pompierii militari au fost solicitati sa intervina duminica, ...
Cauza accidentului cu 12 victime: o problema tehnica
Primele cercetari ale politistilor arata ca o problema tehnica la o anvelopa ar fi cauza producerii ...
Apel catre locuitorii din Sfantu Gheorghe: lucrari pe strada Crangului!
Vineri, 10 iulie, pe trotuarul din strada Crangului, portiunea dintre strazile Banki Donat si ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor