Descoperirea care poate îngropa lumea în bani: NASA țintește o comoară de 1.000.000 de miliarde de dolari VIDEO

Sambata, 25 Mai 2024, ora 02:07
7651 citiri
Descoperirea care poate îngropa lumea în bani: NASA țintește o comoară de 1.000.000 de miliarde de dolari VIDEO
Asteroidul Psyche este o adevărată comoară, spre care se îndreaptă NASA FOTO: NASA

Pământul a trecut de o bornă istorică spre sfârșitul anului 2022: 8 miliarde de oameni ca populație a planetei noastre. Dar o descoperire teribilă ar putea schimba viitorul, iar lumea ar fi îngropată în bani.

NASA a pornit în misiune spre o comoară colosală de aproximativ 1.000.000 de miliarde de dolari, asteroidul Psyche care are un diametru mediu de 220 de kilometri.

Asteroidul Psyche orbitează Soarele între Marte și Jupiter la o distanță cuprinsă între 235 milioane și 309 milioane de mile (378 milioane până la 497 milioane de kilometri) de Soare. Adică 2,5 până la 3,3 unități astronomice (AU), 1 UA fiind distanța dintre Pământ și Soare. NASA se așteaptă ca sonda spațială, denumită tot Pscyhe, trimisă de pe Pământ în octombrie 2023, să se întâlnească cu asteroidul Psyche până în anul 2029, conform The Sun.

Un obiect precum 16 Psyche, considerat a fi nucleul expus al unei planete distruse, nu a fost niciodată vizitat de nicio navă spațială - în special nici una care valorează 10.000 de cvadrilioane de dolari. Situat în centura principală de asteroizi dintre Marte și Jupiter, Psyche este considerat de către oamenii de știință nucleul metalic al unei protoplanete pierdute de mult.

Ucraina a devastat o forță strategică a Rusiei: Distrusă de o tehnologie avansată în plină noapte VIDEO

Dacă aceste metale ar fi prezente pe Pământ, valoarea lor ar depăși întreaga economie globală, după cum a estimat Lindy Elkins-Tanton, principalul om de știință al misiunii Psyche, pe Space.com.

Ca asteroid de tip M, Psyche este recunoscut ca fiind metalic, deși compoziția exactă a metalelor sale rămâne incertă. Oamenii de știință folosesc spectroscopia pentru a determina compoziția obiectelor cerești, un proces care descompune lumina emisă de un obiect într-un spectru, dându-i o „amprentă spectrală” unică.

„Din păcate, metalul nu are o amprentă spectrală unică”, a declarat profesorul de la Laboratorul Lunar și Planetar de la Universitatea din Arizona, Vishnu Reddy. „Poți spune că ceva este metalic, dar nu poți spune în mod specific despre ce metal este vorba”, a adăugat el.

Un diplomat american anunță momentul crucial: ”Este timpul să-l lovim” pe Putin în punctul dureros VIDEO

El a menționat, de asemenea, instituției științifice că, deși metodele radar arată că suprafața lui Psyche este foarte reflectorizantă, ele nu specifică natura materialului. Potrivit acestuia, mulți oameni de știință bănuiesc că suprafața lui Psyche este compusă predominant din nichel și fier, având în vedere prevalența lor în asteroizi.

Folosind simulări pe computer și examinând craterele mari de impact de pe suprafața lui Psyche, oamenii de știință pot formula ipoteza din ce materiale trebuie să fie făcut asteroidul pentru a suporta impacturile care au creat aceste cratere.

Wendy Caldwell, cercetător la Laboratorul Național Los Alamos, a declarat că cele mai promițătoare descoperiri ale ei, inclusiv cele dintr-un studiu din 2020, indică faptul că asteroidul ar putea fi compus din monel. Acest aliaj de metal, constând în principal din nichel și cupru, se crede că reflectă compoziția tipică a obiectelor metalice din spațiu.

Indiferent de materialele care alcătuiesc Psyche, asteroidul conține probabil atât de mult metal încât estimarea cantității sale și aplicarea valorii actuale de piață rezultă un număr uluitor.

Planul care îl va înfuria pe Putin: Țările NATO vor să facă o mutare crucială în Ucraina

Elkins-Tanton a estimat că exploatarea doar a fierului de la Psyche ar putea aduce o valoare de 10.000 de cvadrilioane de dolari. Agenția NASA confirmă că sonda spațială Psyche operează în prezent în modul „croazieră completă”, împlinindu-se șase luni de la lansarea sa pe 13 octombrie 2023, cu ajutorul unei rachete convenționale SpaceX.

Pe drum, NASA a folosit Psyche pentru a experimenta comunicații în spațiul profund bazate pe laser. De la o distanță de aproximativ 10 milioane de mile, nava spațială a transmis un mesaj înapoi către Pământ, marcând o faptă de pionierat pentru NASA, a raportat The Verge.

Se așteaptă ca sonda să se întâlnească cu omonimul său, asteroidul Psyche, până în 2029. Nava spațială va efectua o orbită de doi ani în jurul său, adunând observații și transmițând date înapoi către NASA. Oamenii de știință speculează că Psyche ar putea reprezenta de fapt nucleul primordial al unei planete.

Dimensiunile asteroidului Psyche sunt următoarele, conform NASA: 280 x 235 x 175 km, suprafața 165.800 km pătrați, masa de 2.3 x 10 la puterea 19 - kg.

Clotilde Armand aruncă săgeți spre șeful AEP: ”Bine că n-a fost Toni Greblă la Munchen, că ne fura vreo două goluri”
Clotilde Armand aruncă săgeți spre șeful AEP: ”Bine că n-a fost Toni Greblă la Munchen, că ne fura vreo două goluri”
Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, care acuză fraude majore la alegerile din 9 iunie, candidatul PSD-PNL George Tuţă proclamându-şi victoria, are marţi o postare ironică pe Facebook la...
Surpriză de proporții la Sectorul 2. Cum s-a schimbat raportul de forțe după renumărarea voturilor
Surpriză de proporții la Sectorul 2. Cum s-a schimbat raportul de forțe după renumărarea voturilor
Bătălia mare dintre cei doi candidați principali la șefia Sectorului 2 pare să se tranșeze. După ce Radu Mihaiu a cerut renumărarea voturilor în mai multe secții invocând fraude, se pare...
#asteroid psyche, #NASA misiune asteroid, #misiune NASA asteroid, #comoara, #NASA asteroid Pamant , #stiri externe
  1. Țara din Uniunea Europeană care anunță că refuză să o susțină pe Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene
  2. Orașul mare din România unde jumătate dintre locuitori rămân fără apă potabilă pentru o zi
  3. Accident cu 5 mașini și 18 victime, dintre care zece copii, pe un drum din Constanța. A fost chemat elicopterul SMURD FOTO VIDEO
  4. Ce doi răniți din explozia de la Dedeman din Botoșani care au fost aduși la Floreasca respiră singuri. ”Au o evoluție lent favorabilă”
  5. Cod galben și portocaliu de caniculă. Valul de căldură aduce și nopți cu temperaturi sufocante. Care sunt zonele afectate
  6. Decizie în Dosarul Revoluției. „Faptele nu se prescriu”. Ce trebuie să facă procurorii 
  7. Siguranța online pe timpul vacanței. Sfaturile esențiale pentru călătorii români în concediu
  8. Zeci de soldați din Coreea de Nord au intrat în zona demilitarizată de la granița spre Sud. Mai mulți au fost răniți și uciși
  9. Jandarm, arestat preventiv după ce și-a violat partenera. Bărbatul a fost suspendat din funcție
  10. Două zile de foc pentru bucureșteni. Sunt așteptate temperaturi greu de suportat