Un astronom vestit avertizează lumea: ”Dacă Celiabinskul se repetă la New York sau Madrid vor fi sute de mii victime” VIDEO

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 23:28
11492 citiri
Un astronom vestit avertizează lumea: ”Dacă Celiabinskul se repetă la New York sau Madrid vor fi sute de mii victime” VIDEO
Meteoritul de la Celiabinsk a rănit mii de oameni, în Rusia FOTO: Science

Josep Maria Trigo, un astronom celebru, care a lansat recent o carte intitulată ”Pământul în pericol” este pasionat de apărarea planetei noastre. El avertizează omenirea că dacă explozia unui meteorit similar celui de la Celiabisnk ar lovi o metropolă precum New York sau Madrid, impactul ar fi devastator, putându-se înregistra sute de mii de victime.

Astronomul spaniol trage un serios semnal de alarmă întregii lumi, spunând că omenirea nu este pregătită să facă față unui eveniment catastrofal produs de un obiect spațial, precum un asteroid sau o cometă, potrivit El Pais.

Omul de știință spune că Pământul ”este expus” pericolelor venite din spațiu și oricând un meteorit precum cel care a lovit orașul Celiabink din Rusia, poate apărea oricând. Astronomii nu explică suficient de clar oamenilor că niște corpuri venite din cosmos pot fi extrem de periculoase și că ele își pot schimba traiectoria.

Obiecte extraterestre nemaivăzute pe Pământ descoperite în Rusia: Cum au ajuns acolo VIDEO

”În Celiabinsk, în Rusia, au fost peste 1.500 de răniți și asta ar fi putut fi evitat. Dacă același lucru se întâmplă într-un oraș mare ca Madrid, Barcelona sau New York, am putea vorbi de zeci sau sute de mii de oameni răniți.

Riscul este și rezultatul ignoranței noastre. Deoarece se întâmplă să vezi o minge de foc uriașă pe cer și stai acolo uitându-te la ea. Trebuie ca oamenii să fie informați”.

Secrete descifrate despre piramidele din Egipt: Cum au fost construite și cine le-a ridicat VIDEO

Astronomul vorbește și despre alte pericole venite din spațiu. Este important ca omenirea să fie conștientă de faptul că un obiect venit din spațiu reprezintă un pericol iminent.

Se știe că un asteroid de aproximativ 12 kilometri în lățime a provocat dispariția dinozaurilor, după ce acesta a lovit Pământul, formând craterul de la Chiculub, din Mexic.

Trigo este îngrijorat și de comete. ”Îmi place să le studiez, dar prefer să nu mă gândesc la acele lucruri. Pentru că dacă se descoperă că urmează să vină o cometă spre pământ, care este de fapt o bombă chimică, nu contează unde ne adăpostim.

Omenirea s-ar confrunta cu o iarnă globală de dimensiuni necunoscute, dacă ne lovește o cometă: luni și chiar ani”, a explicat astronomul spaniol.

#asteroizi pericol Pamant, #meteorit Celiabinsk, #meteorit Rusia, #asteroizi impact Pamant, #cometa Pamant , #fenomen