Mergeti la stadion ca sa va injure Sumudica!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 27 Februarie 2017, ora 21:46
5451 citiri
Mergeti la stadion ca sa va injure Sumudica!

Marius Sumudica a demonstrat inca o data ca nu are ce cauta in prima liga, gesturile sale fiind incompatibile cu performanta. Scriam saptamana trecuta ca duelul Astrei cu Genk ar putea determina viitorul antrenorului Sumudica. Campioana Romaniei a ratat calificarea in optimi si imediat tehnicianul a revenit la vechile metehne.

In prima repriza a meciului de la Chiajna, Sumudica s-a certat cu unii dintre spectatorii aflati in apropierea bancii de rezerve a Astrei, iar dupa ce echipa sa a deschis scorul le-a aratat acestora semne obscene. Va puteti imagina ca Sumudica intretine o rivalitate cu spectatorii care vin la meciurile Concordiei?

De ce mi se pare foarte grav acest gest, mai ales ca nu este prima data cand il vad la antrenorul campioanei? Poate tocmai de asta!

Liga 1 a ajuns un campionat care nu aduna intr-o etapa numarul de spectatori care platesc sa vada o partida dintr-un campionat modest, cum este cel al Belgiei, de exemplu. Am ajuns ca liderul sa nu poata umple un stadion de patru mii de locuri. Am ajuns ca echipa campioana, aflata la primul titlu din existenta, sa nu poata evolua acasa cu stadionul plin - arena de 8.500 de locuri - nici macar in primavara europeana.

Sigur, cauzele acestui adevarat dezastru sunt mult, insa una dintre cele mai importante este tigania care s-a instaurat in campionatul nostru. Si inainte sa ma acuzati de diverse, aflati ca folosesc tiganie cu sensul de "Fapta, comportare urata; targuiala excesiva. Galagie, harmalaie, scandal.", Sumudica fiind, din pacate pentru el, in pole-position.

Imaginati-va putin ca platiti 5, 10, 20 de lei pentru un bilet la un meci al Astrei. Intamplator, aveti loc undeva in apropierea bancii Astrei. Sumudica, asa cum il cunoastem, intra in conflict cu unii dintre spectatori. Nu este el initiatorul, insa raspunde "provocarilor" si spiritele se incing. Dupa cateva minute, acelasi Sumudica se intoarce spre sectorul de tribuna in care va aflati si incepe sa arate degete si sa strige niste lucruri deloc placute. La meciul urmator va mai cumparati bilet?

Eu cred ca orice om normal pleaca de la stadion cu un sentiment de lehamite, iar daca mai are si curajul de a se uita la multe dintre declaratiile de la finalul partidei, sunt sanse mari ca totul sa se transforme in dezgust.

Din punctul meu de vedere, am trecut bine de momentul in care Sumudica putea fi cautionat. Poti spune ca prima data e o scapare, a doua oara e o greseala, dar cand ajungi la a "n"-a oara in care comiti aceleasi gesturi e deja o problema.

Iar aici vine randul comisiilor federale sa ia masuri tot mai dure. Gradual, insa sa se ajunga la suspendari si amenzi care sa faca pe oricine sa se gandeasca de zece ori inainte sa desconsidere competitia. Pentru ca, pana la urma, Sumudica, prin gestul de luni seara, a desconsiderat spectatorul care tine in viata campionatul nostru. Este ca si cum, daca imi permiteti o asemenea comparatie, oricare dintre noi s-ar duce sa injure compania care are contracte cu cea la care lucram.

In ultima instanta, nu este vina lui Sumudica pentru ca o asemenea persoana a ajuns sa se manifeste grobian in prime-time. Este vina celor care ii permit sa faca acest lucru.

Ma intrebam saptamana trecuta daca Marius Sumudica este un antrenor foarte bun cu ceva scapari comportamentale ce pot fi corectate sau un baiat de cartier ajuns din intamplare sa antreneze si care mai are unele sclipiri. Ma tem ca am primit acum raspunsul la aceasta intrebare.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Sumudica gesturi obscene, #Sumudica injura stadion, #Sumudica antrenor suspendat , #Marius Sumudica