ASUS dezvăluie specificațiile pentru ROG Ally X, noul PC Handheld de gaming

Sambata, 25 Mai 2024, ora 04:19
1120 citiri
ASUS dezvăluie specificațiile pentru ROG Ally X, noul PC Handheld de gaming
FOTO: GSMArena

ASUS nu a oferit încă detalii oficiale despre ROG Ally X, noua revizie a PC-ului handheld de gaming lansat anul trecut. Cu toate acestea, specificațiile au ajuns deja online, sugerând îmbunătățiri semnificative, în special în ceea ce privește bateria și confortul utilizării.

Conform informațiilor publicate de VideoCardz, ROG Ally X va fi echipat cu o baterie dublă comparativ cu modelul anterior. Bateria de 40 Wh a fost înlocuită cu una de 80 Wh, ceea ce ar trebui să dubleze autonomia dispozitivului. În modul „Performance”, timpul de utilizare ar trebui să crească de la aproximativ o oră la două ore. În plus, profilurile de economisire a energiei vor oferi și mai multe beneficii.

Specificații tehnice

Procesorul AMD Ryzen Z1 Extreme și ecranul Full HD de 7” la 120 Hz cu refresh rate variabil vor rămâne aceleași. Memoria a fost însă mărită și îmbunătățită, de la 16 GB la 24 GB RAM, cu o frecvență de 7500 MHz. Acest upgrade va îmbunătăți performanța în jocurile care necesită mai multă memorie pentru GPU.

Noua baterie nu adaugă prea mult la dimensiunile și greutatea dispozitivului. Grosimea crește cu doar jumătate de centimetru, iar greutatea cu 70 de grame, ajungând la aproximativ 10-15% mai mult decât modelul anterior. Acest lucru face ca ROG Ally X să fie similar ca greutate cu Steam Deck, având o formă ergonomică îmbunătățită datorită mânerelor mai mari.

ROG Ally X va veni cu un SSD de 1TB pe format 2280, mult mai comun și mai ușor de upgradat decât modelul anterior de 512 GB pe format 2230. În ceea ce privește conectivitatea, dispozitivul va avea două porturi USB-C: unul USB 3.2 Gen 2 și unul USB 4, permițând utilizarea unui GPU extern pe Thunderbolt/USB4. Totuși, compatibilitatea cu GPU-ul extern XG Mobile nu va mai fi disponibilă.

ASUS a îmbunătățit sistemul de răcire, folosind ventilatoare mai mici cu lamele mai subțiri, care vor oferi o performanță de răcire cu 10% mai bună. De asemenea, D-Pad-ul va beneficia de îmbunătățiri pentru o experiență de joc mai precisă.

Anunțul oficial pentru ROG Ally X este așteptat pe 2 iunie, în cadrul unei conferințe ASUS care precede Computex. Conform zvonurilor, noul model va avea un preț cu 100$ mai mare decât modelul actual.

Asus lansează primul monitor smart cu Google TV
Asus lansează primul monitor smart cu Google TV
La evenimentul Computex 2024, Asus a anunțat lansarea primului său monitor smart, ZenScreen Smart MS27UC, care rulează Google TV. Acest monitor inovator are o diagonală de 27 de inch și...
Apple nu va introduce noile funcții de inteligență artificială în Europa până la finalul anului. Care este motivul
Apple nu va introduce noile funcții de inteligență artificială în Europa până la finalul anului. Care este motivul
Regulile de protecție a consumatorilor din Uniunea Europeană sunt motivul invocat de Apple pentru care funcțiile de inteligență artificială din noul iOS 18 nu vor fi lansate în acest an....
#Asus, #gaming, #jocuri video , #tehnologie
  1. Apple nu va introduce noile funcții de inteligență artificială în Europa până la finalul anului. Care este motivul
  2. Uniunea Europeană se apropie de aprobarea unei legi controversate privind scanarea mesajelor digitale, inclusiv a celor criptate
  3. Ce va lansa Apple în loc de ochelarii Vision Pro 2
  4. Portul de la frontiera Uniunii. Cele mai importante transporturi din Portul Constanța în 2023
  5. Care este cea mai falsificată bancnotă din România. Avertismentul BNR
  6. Aerul condiționat arde la buzunare. Cu cât crește factura la energie în zilele caniculare
  7. Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
  8. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  9. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  10. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării