O prietenă a premierului italian Giorgia Meloni, ucisă într-un atac armat la Roma. "Nu este corect să mori aşa"

Duminica, 11 Decembrie 2022, ora 23:31
5357 citiri
O prietenă a premierului italian Giorgia Meloni, ucisă într-un atac armat la Roma. "Nu este corect să mori aşa"
Prietenele Georgiei Meloni FOTO: Instagram/Georgia Meloni

Un bărbat a deschis focul duminică, 11 decembrie, într-o cafenea din nordul Romei, unde avea loc o şedinţă a locatarilor unui bloc, şi a ucis trei persoane, între care o prietenă a premierului italian, Giorgia Meloni, relatează The Guardian.

Alte trei persoane au fost rănite în urma focurilor de armă trase şi cel puţin una dintre victime are răni grave.

Suspectul, în vârstă de 57 de ani, era implicat într-o serie de dispute cu asociaţia de locatari, a declarat un martor pentru Rai News Italia.

"A intrat în încăpere, a închis uşa şi a strigat 'Vă omor pe toţi', apoi a început să tragă", a relatat un alt martor, citat de agenţia italiană de presă Ansa. Locatarii au reuşit să-l imobilizeze şi să-l dezarmeze înainte de sosirea poliţiei.

La câteva ore după acest incident, premierul Giorgia Meloni a postat pe Instagram ceea ce pare a fi o fotografie recentă în care apărea alături de Nicoletta Golisano, una dintre victime, spunând că era prietena ei.

"Nu este corect să mori aşa", a scris Meloni, precizând că femeia avea un soţ şi un copil de 10 ani. "Nicoletta era fericită şi frumoasă, în rochia roşie pe care şi-a cumpărat-o pentru petrecerea de 50 de ani în urmă cu câteva săptămâni. Pentru mine, ea va fi mereu frumoasă şi fericită aşa", spune Giorgia Meloni.

Poliţia nu a comentat care a fost motivul acestui atac, iar postarea lui Meloni nu sugerează că ar fi fost vorba de o motivaţie politică.

Prim-ministrul a declarat însă că un poligon de tir de unde suspectul a luat arma folosită în atac a fost închis şi autorităţile au deschis o investigaţie.

Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a convocat pentru luni o reuniune de urgenţă privind securitatea după ceea ce a numit "episodul grav de violenţă care a lovit oraşul".

#atac armat cafenea Roma, #trei morti, #Georgia Meloni, #prietena moarta , #stiri externe