Autorul atacului armat în urma căruia au murit trei copii este un transexual, fost elev al școlii. Avea asupra sa două arme de asalt și un pistol VIDEO

Marti, 28 Martie 2023, ora 10:13
4297 citiri
Autorul atacului armat în urma căruia au murit trei copii este un transexual, fost elev al școlii. Avea asupra sa două arme de asalt și un pistol VIDEO
Audrey Hale, autorul atacului FOTO Captură video

Trei copii și trei angajați ai unei școli din orașul american Nashville, Tennessee, au murit după ce o persoană înarmată a pătruns în incinta unității de învățământ cu o armă automată. Copiii aveau 9 ani și erau elevi la Covenant School, o școală creștină privată unde învață aproximativ 200 de copii de până în 12 ani.

Autorul atacului este un fost elev al școlii, o persoană transexuală de 28 de ani. Potrivit poliției, este vorba despre Audrey Hale, care s-a identificat drept transgender și care fusese în trecut elev al școlii unde a comis atacul. Acesta avea asupra sa două arme automate și un pistol.

Hale a fost împușcat mortal de forțele de ordine.

Potrivit imaginilor publicate de poliția din Nashville, suspectul a condus o mașină până la școală, apoi folosind o armă a spart geamurile ușilor de la intrare, apoi a rătăcit o vreme pe holurile pustii ale școlii.

În imaginile de pe camerele de supraveghere, Hale poartă ceea ce pare a fi o vestă antiglonț și are asupra sa o armă de asalt într-o mână, o a doua armă similară vizibilă atârnând de șoldul stâng. Polițiștii au mai găsit asupra sa și un pistol

Hale a tras mai multe focuri de armă la parterul clădirii înainte de a urca la etajul doi al școlii. Când au sosit mașinile de poliție, Hale a tras asupra lor de la etajul al doilea. Poliția l-a împușcat mortal pe suspect.

La percheziția pe care au făcut-o ulterior la domiciliul acestuia, polițiștii au găsit o hartă a clădirii școlii și un plan de atac amănunțit întocmit de atacator.

Biden condamnă atacul „bolnav”

Președintele american Joe Biden a calificat atacul de luni drept "bolnav" și "sfâșietor".

El a declarat că SUA trebuie să facă mai mult pentru a proteja școlile și a cerut Senatului să adopte interzicerea armelor de asalt - care ar incrimina vânzarea, fabricarea, transferul, posesia sau importul cu bună știință a multor tipuri de arme semiautomate și a încărcătoarelor de mare capacitate.

Nimeni altcineva nu a fost împușcat în atacul de la școala în care învață elevi până în clasa a șasea (aproximativ 12 ani).

Până în prezent, în acest an, au avut loc 89 de atacuri în școli din SUA - definite ca fiind cazurile în care se trage cu o armă de foc în incinta școlii.

În 2022, au avut loc 303 astfel de incidente, cel mai mare număr de incidente de acest fel din baza de date privind împușcăturile în școli K-12, care datează din 1970.

#atac armat SUA, #atac scoala, #autor atac , #atac armat