Cum a obținut atacatoarea din Nashville cele șapte arme pe care le ținea în casa părinților. Femeia era sub îngrijire medicală

Miercuri, 29 Martie 2023, ora 07:15
4488 citiri
Cum a obținut atacatoarea din Nashville cele șapte arme pe care le ținea în casa părinților. Femeia era sub îngrijire medicală
Atacatoarea din Nashville avea șapte arme deținute legal FOTO Captură video

Atacatoarea care a ucis, luni, şase persoane într-o şcoală din Nashville, Tennessee, a cumpărat şapte arme în mod legal şi le-a ascuns acasă, potrivit poliţiei, relatează BBC.

Poliţia a vorbit cu părinţii suspectei, Audrey Hale, care a fost ucisă de poliţie la mai puţin de 15 minute după ce a început atacul.

Atacul a avut loc după ce criminalul a supravegheat incinta, a desenat hărţi şi a scris ceea ce poliţia a descris ca fiind un "manifest".

Părinţii lui Hale credeau că fiica lor deţinuse o singură armă, care fusese vândută.

Ei credeau că tânăra "nu ar trebui să deţină arme" şi nu ştiau că acesta "ascunsese mai multe arme în casă", a declarat, marţi, şeful poliţiei din Nashville, John Drake.

Armele au fost cumpărate legal din cinci magazine din oraş.

Ucigaşul „era sub îngrijire - îngrijire medicală - pentru o tulburare emoţională", a declarat şeful Drake, fără a oferi mai multe detalii.

Dacă ar fi existat rapoarte cu privire la tendinţe sinucigaşe sau violente, a adăugat el, Poliţia ar fi căutat să confişte armele.

„Dar, aşa cum stau lucrurile, nu aveam absolut nicio idee cine era această persoană sau dacă chiar exista", a spus el.

Poliţia a primit primul apel despre incident luni, la ora locală 10:13 (15:13 GMT).

Suspecta s-a deplasat la şcoală cu o Honda Fit şi a intrat în clădire trăgând prin una dintre uşi, care erau toate încuiate.

O înregistrare video difuzată ulterior de poliţia din Nashville o arată pe trăgătoare deschizând focul pentru a sparge geamurile de la uşile din faţă, apoi rătăcind pe coridoarele pustii ale şcolii - la un moment dat, trecând pe lângă o încăpere etichetată "Ministerul Copiilor".

În imaginile de pe camerele de supraveghere, suspectul poartă ceea ce pare a fi o vestă de protecţie şi poartă o puşcă de asalt într-o mână, cu o a doua armă vizibilă atârnând de şoldul stâng.

Suspectul a tras focuri de armă la parter înainte de a se deplasa la etajul al doilea al clădirii.

La sosirea maşinilor de poliţie, atacatorul a tras asupra lor de la etajul al doilea, lovind un vehicul în parbriz.

"Credem că a existat o anumită pregătire pentru a fi putut trage de la un nivel mai înalt", a declarat şeful Drake.

El a precizat că suspectul s-a îndepărtat de geam pentru a evita să fie o ţintă uşoară pentru poliţie.

Un ofiţer a fost rănit de sticla spartă. Poliţia s-a grăbit să intre înăuntru şi a împuşcat-o mortal pe suspectă la ora 10:24, a declarat şeful Drake.

Preşedintele Joe Biden a cerut marţi Congresului să adopte o nouă legislaţie privind controlul armelor de foc.

"Ca naţiune, le datorăm acestor familii mai mult decât rugăciunile noastre", a spus el. "Le datorăm acţiune", a adăugat preşedintele.

Atacul a fost cel de-al 131-lea atac armat în masă din America de până acum în acest an, potrivit Gun Violence Archive, o organizaţie non-profit care urmăreşte datele privind violenţa armată.

Elevii de 9 ani ucişi în atac au fost Evelyn Dieckhaus, Hallie Scruggs şi William Kinney.

Trei angajaţi adulţi ai şcolii creştine administrate privat au murit, de asemenea: Cynthia Peak, 61 de ani, Katherine Koonce, 60 de ani, şi Mike Hill, 61 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Germania a arestat trei persoane bănuite că ar fi spionat pentru China în domeniul tehnologiei militare
Germania a arestat trei persoane bănuite că ar fi spionat pentru China în domeniul tehnologiei militare
Oficialii germani au declarat luni, 22 aprilie, că trei cetățeni germani au fost arestaţi sub suspiciunea că au colaborat cu serviciile secrete chineze pentru a le facilita accesul la...
România ar cumpăra 54 de obuziere K9 Thunder produse în Coreea de Sud. Expert asiatic: Sunt foarte rapide
România ar cumpăra 54 de obuziere K9 Thunder produse în Coreea de Sud. Expert asiatic: Sunt foarte rapide
România ar putea avea 54 de obuziere autopropulsate K9 Thunder, produse în Coreea de Sud, compania producătoare, Hanwha, fiind singura care a rămas în licitaţia deschisă de Ministerul...
#atac armat SUA, #Nashville, #arme , #atac armat