Primele pedepse pentru asaltul fanilor lui Trump asupra Capitoliului. Americanul fotografiat cu picioarele pe biroul lui Nancy Pelosi merge la închisoare VIDEO

Joi, 25 Mai 2023, ora 09:26
2571 citiri
Primele pedepse pentru asaltul fanilor lui Trump asupra Capitoliului. Americanul fotografiat cu picioarele pe biroul lui Nancy Pelosi merge la închisoare VIDEO
Richard Barnett, după ce ieșit din sala de instanță FOTO / captură video Twitter Jordan Fischer

Un american care în timpul asaltului asupra Capitoliului din 6 ianuarie 2021 a fost fotografiat stând cu picioarele ridicate pe o masă din biroul lui Nancy Pelosi, fosta șefă democrată a Camerei Reprezentanţilor, a fost condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare, relatează AFP.

La 6 ianuarie 2021, Richard Barnett a intrat în clădirea Congresului alături de mii de susţinători ai lui Donald Trump, în timp ce congresmenii certificau victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

El a fost fotografiat de AFP în biroul şefei Camerei Reprezentanţilor de la acea vreme, Nancy Pelosi, cu picioarele pe un birou. Fotografia a devenit virală şi a permis poliţiei să îl aresteze rapid.

Potrivit rechizitoriului, Richard Barnett, un susţinător al mişcării conspiraţioniste Qanon, i-a lăsat un mesaj jignitor democratei şi i-a furat un plic pe care aceasta îl semnase.

La începutul acestui an, el a fost judecat de un tribunal federal din Washington şi condamnat, printre altele, pentru „obstrucţionarea procedurilor oficiale”, „furt” şi „intrarea într-o clădire oficială cu o armă periculoasă”, în acest caz un baston cu electroşocuri.

Fotografia incriminatoare, scoasă la vânzare cu autograf

În timpul procesului, bărbatul de 60 de ani s-a arătat sfidător, susţinând că a fost „împins în interiorul” Capitoliului de către mulţime.

El nu a manifestat niciun regret şi „a căutat să profite de notorietatea sa” încercând să vândă copii ale celebrei fotografii, cu autograf, pentru 100 de dolari, au declarat procurorii.

Peste 1.000 de persoane au fost arestate de la acest atac şi aproape 300 au fost condamnate la închisoare. Pedeapsa maximă a fost de 14 ani închisoare şi a fost primită de un bărbat care avea deja un lung cazier.

Joi, fondatorul miliţiei de extremă-dreapta Oath Keepers, Stewart Rhodes, urmează să fie condamnat şi el şi ar putea primi o pedeapsă mult mai mare.

În noiembrie, el a fost găsit vinovat de „răzvrătire”, o acuzaţie rară şi gravă, iar procurorii au cerut 25 de ani de închisoare.

Trump îi cere candidatului independent Robert Kennedy Jr să-l sprijine în cursa pentru Casa Albă. "Suntem cu mult înaintea individului"
Trump îi cere candidatului independent Robert Kennedy Jr să-l sprijine în cursa pentru Casa Albă. "Suntem cu mult înaintea individului"
Candidatul republican la preşedinţie Donald Trump i-a sugerat lui Robert F. Kennedy Jr, candidat independent, să-i sprijine campania, potrivit unei înregistrări a unei convorbiri telefonice...
Donald Trump a scăpat din ghearele morții la milimetru. Reconstituirea 3D a traiectoriei glonțului VIDEO
Donald Trump a scăpat din ghearele morții la milimetru. Reconstituirea 3D a traiectoriei glonțului VIDEO
Medicul care l-a tratat pe Donald Trump după tentativa de asasinat a considerat „un miracol” faptul că nu a fost ucis. Reconstituirea 3D a traiectoriei glonțului arată cât de aproape a...
#atac Capitoliul SUA, #Donald Trump, #Nancy Pelosi, #condamnare , #SUA
  1. Risipă de apă în centrul Clujului în timp ce ARA cere românilor "să economisească fiecare picătură"
  2. Un cetățean străin a fost escortat de polițiști la aeroport și dat afară din UE
  3. De câte voturi are nevoie Ursula von der Leyen pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene. "Va fi la limită", cred experții
  4. Porturi din UE, căi ferate și rute maritime, modernizate cu sisteme inteligente. Investiția se ridică la câteva miliarde de euro
  5. Noi reguli pentru șoferi. Greșelile pentru care primeau doar avertisment vor fi sancționate cu amenzi
  6. Trump îi cere candidatului independent Robert Kennedy Jr să-l sprijine în cursa pentru Casa Albă. "Suntem cu mult înaintea individului"
  7. Vindeau brânză și lactate expirate. Au primit amenzi de peste 3 milioane de lei și le-au fost sechestrate tone întregi de produse
  8. Scandal la MAE. Sindicaliștii acuză o "umilire publică" prin numirea unui medic ginecolog în funcția de consul
  9. Zeci de cadavre de oi, la marginea unui oraș din estul țării. Animalele ar fi suferit de o boală extrem de contagioasă, iar o parte ar fi fost trimise la export
  10. Fosta guvernatoare a Găgăuziei candidează independent la alegerile prezidențiale din Republica Moldova VIDEO