Avertisment din partea experților: De ce orele meselor de seară pot crește riscul de accident cerebral

Marti, 17 Mai 2022, ora 02:00
7106 citiri
Avertisment din partea experților: De ce orele meselor de seară pot crește riscul de accident cerebral

Un studiu realizat de o echipă internațională de oameni de știință, care a fost publicat în revista Nutrients, a descoperit un lucru neașteptat în legătură cu timpul la care sunt luate mesele de seară, după ce a evaluat peste 70.000 de oameni. Astfel, medicii au constatat că orele neregulate ale cinei ar putea crește riscul de accident vascular cerebral.

Cercetarea a examinat legătura dintre ora mesei de seară și riscurile de mortalitate din cauza unui accident vascular cerebral, a bolilor coronariene și a celor cardiovasculare, potrivit Lancashire Post.

Studiul a evaluat 28.625 de bărbați și 43.213 de femei, cu vârsta cuprinsă între 40 și 79 de ani, fără boli cardiovasculare și cancer, la momentul inițial.

Participanții au fost împărțiți în trei grupuri: unul care servea cina devreme (înainte de ora 20), altul cu ore neregulate și ultimul cu cine târzii (după ora 20). Datele au fost colectate printr-un chestionar de evaluare a dietei și de comparare cu informațiile de mortalitate pentru fiecare persoană.

Cercetătorii au descoperit că cei care și-au luat masa de seară la ore neregulate au avut un risc crescut de mortalitate prin accident cerebral vascular, care apare atunci când un vas de sânge din interiorul craniului se sparge și sângerează în creier.

Cum să trăiești mai mult cu 10 ani: Descoperire importantă privind longevitatea oamenilor

Nu a fost găsită nicio asociere semnificativă între ora cinei și riscul de mortalitate din cauza altor tipuri de accidente vasculare cerebrale, cum ar fi cel ischemic și nicio dovadă care să sugereze o legătură între ora mesei și boala coronariană sau cea cardiovasculară.

”Am descoperit că adoptarea unui orar neregulat pentru cină în comparație cu cina înainte de ora 20 a fost asociată cu un risc crescut de mortalitate prin accident vascular cerebral”, au anunțat medicii din Japonia și Egipt, care au realizat studiul.

Câte ore de somn sunt ideale: Vești foarte proaste pentru cei care dorm prea mult sau prea puțin

Experții avertizează că principala cauză a accidentului cerebral vascular hemoragic este hipertensiunea arterială, care poate slăbi arterele din creier și le face să se rupă.

Citeste si:
Femeile cu un risc de 3 ori mai mare de atac cerebral: Factorii care favorizează acest lucru
Femeile cu un risc de 3 ori mai mare de atac cerebral: Factorii care favorizează acest lucru
Cercetătorii, care au analizat 8 studiu din șapte țări (Australia, China, Japonia, Țările de Jos, Suedia, Marea Britanie și Statele Unite), au publicat o lucrare în revista British Medical...
Faci singur un test de 10 secunde și afli ceva șocant: Dacă nu ai reușit, poți muri în următorii zece ani VIDEO
Faci singur un test de 10 secunde și afli ceva șocant: Dacă nu ai reușit, poți muri în următorii zece ani VIDEO
Un grup de oameni de știință din Marea Britanie, Statele Unite, Australia, Finlanda și Brazilia, care a publicat un studiu în revista British Journal of Sports Medicine, a dezvăluit un lucru...