Cel mai mare atac al Chinei asupra SUA din istorie: Beijingul paralizează totul printr-o metodă diabolică

Sambata, 13 Aprilie 2024, ora 05:33
23629 citiri
Cel mai mare atac al Chinei asupra SUA din istorie: Beijingul paralizează totul printr-o metodă diabolică
Cel mai mare atac al Chinei asupra SUA s-a produs FOTO: X

În afara războiului Rusiei din Ucraina și a unei posibile escaladări a conflictului în Europa, s-a produs cel mai mare atac al Chinei asupra Statelor Unite, dezlănțuit vreodată în istorie! Amploarea acestei încercări a Beijingului, o metodă diabolică de a se infiltra și de a paraliza infrastructura critică a Americii a surprins întreaga industrie de securitate cibernetică americană.

Daniel Cuthbert, care a făcut parte din Consiliul consultativ de securitate cibernetică al guvernului britanic, a spus că sistemul de hacking Volt Typhoon al Beijingului este mai mare decât orice a dezlănțuit China până acum. Guvernul SUA spune că este conceput pentru a paraliza sistemele informatice americane dacă America și China intră în război, potrivit Newsweek.

Directorul FBI, Christopher Wray, a declarat într-o audiere a comisiei americane că Volt Typhoon a fost „amenințarea definitorie a generației noastre”. A fost deja folosit în tentative de hacking asupra serviciilor de urgență, instalațiilor militare și sateliților americani.

Un nou complot lovește inima Rusiei: Coșmarul pentru Putin, răstoarnă tot ce știa despre acest război

„În esență, Volt Typhoon este o campanie, deși foarte mare, a agenților de stat chinezi care obțin acces activ la sistemele de control industrial și la alte infrastructuri naționale critice”, a declarat Cuthbert.

„Campanii similare au loc de foarte mult timp, dar cred că ceea ce i-a surprins pe mulți, inclusiv pe mine, a fost amploarea campaniei”. Cuthbert a spus că a fost o greșeală să credem că China vizează doar SUA.

„Nu reprezintă doar o amenințare pentru SUA, ci reprezintă o amenințare pentru oricine din lumea CNI [Infrastructurii Naționale Critice]. Acea lume are un număr mare de probleme destul de complexe atunci când vine vorba de securitate, care nu sunt ușor de rezolvat. Consider că aici sunt necesare investiții considerabile pentru a ne asigura că CNI-ul nostru la nivel global este cât mai sigur posibil”, a spus el.

De ce boala unui organ de 80 de grame din corp este atât de mortală: Experții au descifrat misterul

Cuthbert crede că Volt Typhoon din China este greu de învins, deoarece folosește tehnologia „a trăi din pământ”.

Chinezii pândesc în infrastructura SUA

Potrivit companiei de securitate cibernetică CrowdStrike, spre deosebire de atacurile malware tradiționale, sistemele de hacking nu folosesc niciunul din propriile fișiere. Aceasta înseamnă că nu necesită ca un atacator să instaleze niciun cod sau scripturi în sistemul țintă.

În schimb, folosește instrumente care sunt deja prezente în sistemul informatic, cum ar fi Windows Management, ceea ce face detectarea mult mai dificilă și permite hackerilor chinezi să rămână neobservați într-un sistem informatic luni sau chiar ani.

Pe 7 februarie 2024, agenția de securitate cibernetică a guvernului SUA a lansat o declarație în care acuză guvernul chinez pentru Volt Typhoon și a declarat că a fost conceput pentru a distruge sistemele de computere din SUA în cazul unui război sau al ostilității deschise între cele două țări.

Un diplomat din SUA avertizează: Două țări din Est terfelesc America, în văzul lumii

„Agențiile de creație din SUA au confirmat că Volt Typhoon a compromis mediile IT ale mai multor organizații cu infrastructură critică – în principal în sectoarele de comunicații, energie, sisteme de transport și sisteme de apă și apă uzată – în Statele Unite continentale și non-continentale și teritoriile sale, inclusiv Guam”, se spune în comunicat.

„Agențiile de creație din SUA sunt îngrijorate de potențialul acestor actori de a-și folosi accesul la rețea pentru efecte perturbatoare în cazul unor potențiale tensiuni geopolitice și/sau conflicte militare”, adaugă acesta.

„Alegerea țintelor și modelului de comportament de către Volt Typhoon nu este în concordanță cu operațiunile tradiționale de spionaj cibernetic sau de colectare de informații”. Steve Morgan, fondatorul Cybersecurity Ventures, a declarat că consecințele Volt Typhoon „ar fi putut fi catastrofale”.

„Actorii ostili ai celui mai formidabil adversar al nostru pândesc nedetectați în infrastructura critică din SUA de ani de zile. Din fericire, FBI, NSA și CISA au intervenit cu suficient timp pentru a alerta și a consilia infrastructura noastră critică și pentru a evita unul dintre cele mai grave coșmaruri”. „China se află într-o misiune de decenii de a se infiltra și dăuna cetățenilor americani, întreprinderilor, organizațiilor de toate tipurile, guvernelor și partidelor politice.”

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#atac cibernetic China, #atac cibernetic SUA, #China atac SUA, #China atac informatic, #hackeri chinezi, #hackeri China , #SUA