Grup de hackeri pro-rus a revendicat atacurile cibernetice din România. Lovitura, din răzbunare după declarațiile lui Marcel Ciolacu

Vineri, 29 Aprilie 2022, ora 11:45
8117 citiri
Grup de hackeri pro-rus a revendicat atacurile cibernetice din România. Lovitura, din răzbunare după declarațiile lui Marcel Ciolacu
Grupul de hackeri pro-rus Killnet a revendicat vineri, 29 aprilie, atacurile cibernetice asupra site-urilor de stat din România FOTO captură Telegram/ Killnet

Grupul de hackeri pro-rus Killnet a revendicat vineri, 29 aprilie, atacurile cibernetice asupra site-urilor de stat din România.

Hackerii spun că atacurile vin ca răspuns la declarațiile lui Marcel Ciolacu, în privința ajutorului oferit Ucrainei.

„Președintele Senatului României (camera superioară a Parlamentului), Marcel Ciolacu, (n. r. Marcel Ciolacu este președintele Camerei Deputaților) a făcut o declarație în care a promis autorităților ucrainene "asistență maximă" în aprovizionarea Kievului cu arme letale.

☝️Răspunsul nostru oficial: Acesta va fi ultimul lucru pe care l-a făcut guvernul român”, au transmis hackerii

Aceștia susțin că au atacat mai multe site-uri românești:

Site de stat

⚡️ https://gov.ro/

Ministerul Apărării

⚡️https://www.mapn.ro/

Poliția de frontieră

⚡️https://www.politiadefrontiera.ro/

Transport feroviar

⚡️https://www.cfrcalatori.ro/

OTP Bank România

⚡️https://www.otpbank.ro/

Declarațiile lui Ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, a declarat joi, 28 aprilie 2022, că România trebuie să fie pregătită legal, şi cu o decizie politică, şi de aceea s-au făcut aceste deplasări, pentru a oferi mai mult ajutor Ucrainei.

„A fost această discuţie, cum este normal să o avem, în primul rând să existe şi un cadru legislativ şi să vedem şi evoluţia din Ucraina. Sunt ferm convins că România este pregătită, dacă vom intra într-o astfel de etapă şi vom lua o astfel de decizie. România este pregătită, de aceea s-au făcut aceste deplasări, să oferim mai mult ajutor, să punem la punct anumite aspecte care nu se puteau decât prin întâlniri face to face şi, dacă va fi nevoia, România va lua o astfel de decizie. România trebuie să fie pregătită legal, şi cu o decizie politică. Părarea mea este că România este pregătită în acest moment”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Atacuri cibernetice

Guvernul a anunţat vineri, 29 aprilie, că în cursul dimineţii accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituţii financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS.

Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut.

”Astăzi dimineaţă, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituţii financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service)”, anunţă Executivului.

Specialistii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experţii institutiilor de specialitate pentru restabilirea accesului şi identificarea cauzelor.

Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut, mai transmite Guvernul.

Și Ministerul Apărării a confirmat incidentul:

"Confirmăm că un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), a fost declanșat, la ora 04.05, asupra site-ului MApN (www.mapn.ro).

Atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet a instituției, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

Facem precizarea că site-ul MApN nu conține baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii și rețele informatice ale MApN.

Specialiștii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) lucrează la acest moment pentru reluarea funcționalității paginii de internet a ministerului."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia poate să susțină ofensiva din Ucraina cel puțin încă doi ani. Volumul producției de armament rusesc îi îngrijorează pe experții europeni
Rusia poate să susțină ofensiva din Ucraina cel puțin încă doi ani. Volumul producției de armament rusesc îi îngrijorează pe experții europeni
Rusia își mărește producția militară, reface stocurile de arme convenționale și muniție și este posibil să fie capabilă să își susțină ofensiva din Ucraina cel puțin pentru...
Planul teribil al lui Putin. Noua metodă a Rusiei de a depopula Ucraina: Există o singură șansă de salvare
Planul teribil al lui Putin. Noua metodă a Rusiei de a depopula Ucraina: Există o singură șansă de salvare
Situația din războiul lui Putin din Ucraina devine tot mai tensionată, pe fondul lipsei acute de muniții a armatei Kievului. Acum, liderul de la Kremlin a trecut la aplicarea unui plan teribil:...
#atac cibernetic, #hackeri Rusia, #marcel ciolacu, #razboi Ucraina , #stiri politice